Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Блакитне озеро - Тури в Казань | Прийом в Казані | Екскурсії по Казані | Тел: +7 (843) 258-48-59

Дивовижне місце в передмісті Казані, куди дуже люблять їздити казанці і гості. Купаються в озері цілий рік, причому в основному взимку і без будь-якої підготовки. Після купання в озері взимку, людина мимоволі посміхається весь день, заряджається енергією на цілий тиждень, у нього проходять головні болі і абсолютно всі хвороби. Багато вже просто не можуть обходиться без купання взимку в озері, хоча моржуванням ніколи взагалі-то і не займаються. Вода в озері вважається має чудодійну силу. Подейкують навіть що в ній присутні активний радон.
Вважається, що в Блакитне озеро або озера, тому що їх ціла ланцюжок - чудо, яке прийшло до нас з Льодовикового періоду. Вони виникли в результаті карстових розломів земної кори і в основі своїй мають лід, який зберігає температуру води незмінною протягом усього року - взимку і влітку +4 градуси!

Глибина озер від 2-х до 17 і більше метрів, а природа навколо дивовижна. Всі разом складає єдиний унікальний комплекс, яких небагато на Землі. На дні озера б'ють ключі. Через постійно надходить джерельної води в озері фантастично гарна видимість для прісного водойми.


Схили берегів під водою вкриті густими заростями Елоді, в яких мешкає величезна кількість рачків-бокоплавов, а також досить багато водяних осликів і планарий. Кришталева чистота води дозволяє насолодитися панорамою підводного життя озера: збігають вниз тераси, уступи, облямовані зеленими заростями харових водоростей, що утворюють подобу густого дерну, нижче м'які вапнякові породи сформували химерні схили, на дні темніють воронкоподібні провали.


Завдяки достатній глибині, зручному спуску до води та невеликим розмірам озера, а також винятковою прозорості води Блакитне озеро є також ще і одним з кращих місць для тренувальних занурень в сухих костюмах для дайверів.

Новости