Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Розведення в домашніх умовах і основні породи голубів, в тому числі китайських чайок

  1. Основні характеристики
  2. Галерея: домашні голуби (25 фото)
  3. Класифікація домашніх голубів
  4. Основні породи

Голуби є одвічними супутниками людини протягом довгих часів Голуби є одвічними супутниками людини протягом довгих часів. Вони розселилися майже по всій планеті. Найбільша кількість порід цих птахів змогли вивести в державах Азії та Європи. У цих країнах завжди використовували голубів і виділяли багато часу на створення нових порід. У наш час вони розлучаються практично у всіх державах, а прості домашні птахи зустрічаються в усьому світі.

На самому початку голуби потрібні були для м'яса, але дивовижна їх здатність прилітати до свого гнізда у великій пригоді людству. Цих птахів почали застосовувати для передачі пошти. Саме завдяки цьому птиці перебралися з горищ в будинки заможних вельмож, які стали захоплюватися їх красою. Тоді образ голуба зміг придбати своє символічне значення. Птах стала символом любові і чистоти. Далі, людина стала прагнути вдосконалити якості птахів, що призвело до виникнення декоративних порід. Разом з ними з'явилися спеціальні гонние голуби з особливим стилем польоту.

Основні характеристики

Голуби виділяються маленькими розмірами і можливістю літати. Літальні здатності наклали відбиток на їх будова. Статеві органи одомашнених птахів не в момент розмноження дуже маленькі, а постійний репродуктивний цикл у них відсутній. Для них не характерно наявність великої жирового прошарку і величезного хвоста. Погано розвинена у таких птахів куприкова залоза, виділення якої змащують оперення. Її замінюють особливі порошкові пір'я, здатні кришиться і покривати всю поверхню птиці. Іншими словами, не існує тканин і органів, що заважають польоту голубів.

Голуби є стайня птахами без особливої ​​структури. Іншими словами, це просто групи птахів, які дозволяють ефективніше знаходити корм. Пари голубів тримаються завжди разом і дозволяють партнеру годуватися біля себе. Фахівці вважають, що голуби є мирними і неконфліктними птахами, проте, в моменти браку партнера або місця проживання здатні битися з родичами. Незважаючи на маленькі розміри, голуби здатні жити 15 років, а іноді і 20. Природно, що подібну тривалість життя мають виключно одомашнені голуби, а дикі птахи зазвичай живуть близько 5 років.

Галерея: домашні голуби (25 фото)

Розведення в домашніх умовах

Розведення голубів в домашніх умовах не представляє особливих труднощів Розведення голубів в домашніх умовах не представляє особливих труднощів. Для цього використовують горища будинків або спеціально побудовані голубники . Усередині вони все влаштовані практично однаково. В голубника встановлюється багато сідало, на яких голуби сидять під час відпочинку і сну. Все сідала повинні бути неідеальної круглої форми, так як це може привести до пошкодження лап у птахів. Альтернативою сідало можуть служити звичайні настінні полки. Обов'язково необхідно обладнати голубник спеціальними ящиками для гніздування. Їх можна замінити гіпсовими або дерев'яні миски.

Голубник зобов'язана бути світлою, сухий і чистої, тому що в інших приміщеннях птахи можуть дуже часто хворіти. Найбільш комфортно голуби себе почувають в цегляних або дерев'яних приміщеннях. Вхід в голубник краще направити на південну сторону. У приміщенні необхідно зробити віконця шириною до 25 сантиметрів і встановити біля них прилітні дощечки, щоб птахи могли спокійно вилітати з голубники. Для підвищення комфорту коштує близько входу в приміщення зробити невеликий вольєр, щоб голуби могли прогулюватися на свіжому повітрі в той час, коли їм не можна вільно літати.

Класифікація домашніх голубів

Кількість порід голубів дуже велике. Фахівці налічують понад 200 порід домашніх голубів.

Їх прийнято ділити на такі види:

  • спортивні;
  • декоративні;
  • поштові;
  • м'ясні.

на диких голубів найбільше схожі поштові породи птахів . У них дуже розвинена прихильність до своєї голуб'ятні. Єдиним недоліком є ​​те, що подібна пошта одностороння, так як вони прилітають виключно додому, а не в будь-яке місце. У старі часи таких голубів необхідно було брати з собою в далекі країни і в необхідний момент, попередньо прикріпивши до птаха лист, випускати на волю. Голуби спортивних порід відрізняються приголомшливим польотом з різними ефектами. Декоративні породи розлучаються виключно через їх неповторною зовнішності. У м'ясних порід дуже делікатесне м'ясо, яке використовується при захворюваннях шлунка. Спортивні породи діляться на високольотні і бойних голубів.

Основні породи

У наш час любителі цих птахів в основному розводять такі породи:

Великобританська порода тіпплеров бере свій початок в минулому столітті. Її отримали шляхом схрещування французьких і англійських високольотні турманів. Зараз вона користується великою популярністю в Європі, але зустрічається і у нас. Птахи породи тіпплеров дуже прості з тривіальної забарвленням оперення. Їх тіло добре пристосоване для далеких перельотів. Фахівці змогли зафіксувати найбільш тривалий політ таких голубів, який тривав понад 20 годин.

Грівуни були виведені на території Російської Федерації, тому є найбільш поширеною в нашій країні. Її назва говорить сама за себе. Птахи відрізняються присутністю маленької гривки. Грівуни володіють білим забарвленням з кольоровим плямою в області шиї.

Фахівці відзначають у них такі особливості:

  • дуже незвичайна зовнішність;
  • маленька пропорційна голова і дзьоб;
  • маленькі безпері лапи;
  • великі гарні очі;
  • розвинене тіло з хорошою мускулатурою, яка допомагає їм в тривалих перельотах;
  • гарне оперення.

Політ птахів цієї породи дуже погано помітний, так як вони літають на великій висоті Політ птахів цієї породи дуже погано помітний, так як вони літають на великій висоті. Зазвичай тривалість польоту не перевищує 7 годин.

Армавірського білоголові Космачі є бійня породою. Вони були виведені в південних областях Росії. Їх можна розділити на бесчубних і чубних Космачів. Цю породу відрізняє дуже екстравагантний екстер'єр. Тіло вкрите маленькими пір'ям, а лапки птахів, навпаки, сильно оперені. Космачів вважають поганими льотними характеристиками і можуть літати не більше двох годин на висоті 100 метрів. Перевагою даної породи можна назвати те, що відмінно проглядається краса їх польоту, в якому вони виконують найрізноманітніші руху.

Англійська хрестова порода іноді називається ченцями. Таку декоративну породу змогли вивести в Великобританії, але вона швидко поширилася по всій Європі. Друга назва такі птахи отримали через наявність пір'яного капюшона на голові птиці. Вони мають маленьке і щільне тіло з вертикальною поставою. Відмінністю є наявність широких плечей і опуклою грудей. Ченці мають дуже виразні очі, а їх голова прикрашається маленьким дзьобом.

Голубом китайської чайкою називається домашня птиця, завезена в Європу з Африки Голубом китайської чайкою називається домашня птиця, завезена в Європу з Африки. Така назва виникла понад століття тому у Франції і залишається до сих пір, але чому їх називають чайками, невідомо. Така порода льотних китайських голубів дуже невибаглива до їжі і змістом, але володіє великою плодючістю. Оперення чайки досить пухнасте, особливо на стегнах і грудях. Постава у китайській чайки дуже пряма. Фахівці помітили, що під час прийняття бойової або виставкової стійки, чайка виглядає досить забавно. Колір оперення у цієї породи дуже різноманітний і буває як білим, так і рудим.

Вольський турмани зазвичай вважаються реліктової породою домашніх голубів. Її вивели в Росії, але існує і український варіант цієї породи, який прийнято називати чумака. Вольський голуби мають потужний будовою, широкими грудьми і масивної шиєю. Вони відмінно літають, швидко розмножуються і майже не схильні до захворювань. Зараз їх розводять в Поволжі, але їх цінителі є і в країнах Європи.

Новости