Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

голуб

Гоголь Гоголь   голуб   Грач   Голуб - птах   Фото 1 з 3   Голуби живуть по всій земній кулі, крім полярних і антарктичних районів голуб Грач

Голуб - птах

Фото 1 з 3

Голуби живуть по всій земній кулі, крім полярних і антарктичних районів. Особливо багато їх в Австралії і на Малайському архіпелазі. Науці відомо понад 300 видів диких голубів. Вперше людина одомашнили голуба ще п'ять тисяч років тому. З тих пір ці птахи нерозлучні з людиною. Всі домашні породи голубів, а їх зараз налічується близько двохсот, походять від дикого Сизара. Раніше він жив у скелях, а тепер перебрався в міста, його можна зустріти на будь-якій вулиці.

Але голуби бувають не тільки сизими, серед них є і такі, які можуть, сміливо змагатися в яскравості забарвлення навіть з папугами . Так, вінценосний голуб - мешканець Нової Гвінеї, настільки чудовий, що його важко прийняти за голуба. Ці найбільші з голубів володіють красивим чубчиком на голові і пофарбовані в красиві сині і зелені тони.

Голуби в основному харчуються насінням різних рослин. Є деякі тропічні види, які поїдають ягоди і плоди. Інші, як міський сизий, пристосувалися до життя в містах і харчуються, через нестачу їжі, покидьками на смітниках. До речі, в містах ці голуби розмножуються круглий рік, тому що живуть на теплих горищах і в підвалах. Саме тому їх так багато.

В епоху Великих географічних відкриттів мореплавці виявили на острові Маврикій величезного нелітаючого голуба - дронта. По острову бродили незліченні зграї цих птахів. Але не минуло й 100 років, як все дронти були знищені людиною. Уцілілих зжерли завезені свині. З тієї ж свинське бездумністю був знищений і американський мандрівний голуб, який населяв всю Північну Америку від океану до океану. У 1914 році через вирубку лісів на земній кулі не залишилося ні одного птаха цього виду.

За багато тисячоліть людина вивів найрізноманітніші породи голубів. Це вийшло завдяки тому, що дикі голуби легко приручаються. Голубів розводили як на м'ясо, так і для різних потреб. Прихильність голубів до місця гніздування наштовхнула людей на думку про використання їх як листонош. Голубина пошта пережила століття. Навіть під час Другої світової війни багато армії використовували голубиную пошту.

Люди розводять і декоративних голубів просто, щоб милуватися цими красивими птахами. Існує безліч декоративних порід. Дуже гарний павича голуб. У нього хвіст і справді нагадує хвіст павича . Деякі голуби мають дуже ошатне оперення.

Коли дивишся на дутиша, створюється враження, що птах вдавилася тенісним м'ячиком, так у неї роздутий зоб. Бухарські голуби чимось нагадують узбеків, одягнених в строкаті національні халати. Голуби - дуже сильні і витривалі птиці. Хороший поштар може розвивати швидкість до 140 км / ч., А літають вони часом на відстань до 3 тисяч кілометрів. Зараз в світі широко поширений голубиний спорт. Раз на два роки проводяться міжнародні змагання та олімпіади, поштових голубів.

Гоголь Гоголь   голуб   Грач голуб Грач

Новости