Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Головорізи на джипах

Швидкість, з якою російські розробники освоюють нові для себе ігрові жанри, просто вражає Швидкість, з якою російські розробники освоюють нові для себе ігрові жанри, просто вражає. Почалося все з квестів, потім з'явилися стратегії і аркади. Потім пара-трійка студій ризикнула замахнутися на екшени і авіасимулятори, що вийшло у них з перемінним, але в деяких випадках з безсумнівним успіхом.

Що ж стосується жанру автогонок, то, крім "Дальнобойщиков", нічого більш-менш примітного мені щось не траплялося. І ось, студія Bug Hunter Software під патронажем "Медіа 2000" вирішила спробувати повторити успіх таких аркад, як 4x4 Evolution і Cabela's 4x4 Off-Road Adventure. Ну, може бути, успіх і не був таким приголомшуючим, як, скажімо, у того ж Need For Speed ​​HP або NFS PU, але таку собі, а армію шанувальників ці проекти все-таки собі придбали.

Ось і "Головорізи на джипах", якщо до них придивитися уважніше, створюють цілком сприятливе враження, в усякому разі, якщо порівнювати їх з деякими проектами того ж жанру.

Як і слід було очікувати, виходячи вже з назви, в грі вам доведеться кататися виключно на джипах і, що не очевидно, але, тим не менш, факт - по сильно пересіченій місцевості.

На перший погляд може здатися, що надається геймеру парк автомобілів в "головорізи" просто величезний - аж 15 крутих автомонстрів. Однак після більш уважного розгляду виявляється, що насправді їх дещо менше, просто деякі особливо симпатичні моделі дизайнери розфарбували в різні кольори, залишивши фізичні характеристики на тих же позиціях. З огляду на, що гра все-таки, в першу чергу, представляє з себе саме аркаду, і згадані параметри змінювати ніяк не можна, подібне неподобство засмучує.

Навіть заробляти на нові деталі для тюнінгу можна. Зароблене в гонках можна витрачати лише на нові і виключно стандартні автомобілі.

Що до ігрових режимів, то їх до неподобства мало, всього два: аркада і кар'єра. При цьому, на відміну від безлічі подібних ігор, в режимі аркади спочатку вам недоступно практично нічого. Спочатку потрібно заробити право відкрити нові траси і вийти на них на найкрутіших автомобілях в режимі кар'єри. В принципі, звичайно, справедливо, але аж надто непрактично.

У підсумку виходить, що круто натренувавшись в кар'єрі, почавши з самої завалящої машинки на найпростішої трасі, вигравши усіма правдами і неправдами право покататися на наймальовничіших (в тій чи іншій мірі) трасах, ви просто отримуєте можливість ... банально "обробити під горіх "всіх ваших опонентів на суперкрутий тачці на знайомих до болю трасах. Нормально?

У кожній кар'єрній гонці беруть участь чотири машини. Прийшовши до фінішу четвертим - аутсайдер "за замовчуванням". Решта пробиваються в наступний етап, заробивши кожен деяку суму і, якщо вистачить, прикупивши нову тачку.

Головним шоком в грі особисто для мене виявилося управління ... ні, не клавіатурою, до нього звикати не так складно, а ... мишкою! Прикольно, звичайно, фанати CS оцінять, але справжні віртуальні "гонщики" точно турбуватимуться. Приблизно як і я сам.

AI суперників особливих претензій не викликає. Самі на скелі не лізуть і кактуси не збивають, на відміну, до речі, від вас. :)

Трас, як і машин, близько 15, але в цьому випадку вони не "пофарбовані трохи по-іншому". Як і слід було очікувати, є траса і в Росії, але особисто мені більше до смаку припали США і Англія. Склалося, правда, неясне враження, що траса в Єгипті є дзеркальним відображенням ... Втім, немає ... не скажу чого ... Самі шукайте "10 відмінностей". Зате їздити можна не тільки по самій трасі, але і на метрів 50 (віртуальних) "туди-сюди", хоча особливого сенсу в цьому немає.

Робота дизайнерів над навколишніми пейзажами залишає бажати кращого. Видимість, звичайно, є, але все-таки хотілося б бажати чогось більш споглядального. А тут - набір стандартів якийсь. Стандартні дерева, стандартні кущі, будинки, скелі ...

Фізична модель, в цілому, дуже вражає. В деякі моменти гонки навіть якось думається, що зовсім навіть не аркада у вас на екрані, а повноцінний симулятор ... Правда, потім це відчуття знову зникає, але ...

А ось відсутність виду як з "кабіни", так і "з бампера" мене не те щоб засмутило, воно вбило! Ні, хлопці, я розумію - аркада, але навіть в експериментальному M25 Racer був вид "з бампера" ...

підсумок

Без надмірностей в графіку. Без "наворотів". Без ...

Та нічого революційного, просто середня гонка, яка могла б бути краще, але від цього не стала надто поганий.

Якщо любите кермо - навіть не думайте, якщо ж "клава" в гоночних іграх для вас - як там не є "то", "Головорізи на джипах" вже точно припадуть вам до смаку.

Для запуску гри, як мінімум, знадобиться: P3-733, 128 Mб RAM.

VanoID, [email protected]

Нормально?

Новости