Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сухе голодування 36 годин: величезна користь. Вихід з сухого голодування

  1. Cухое голодування. Інші види голодування як підготовка до нього
  2. Сухе голодування 36 годин. Користь сухого голодування
  3. Вихід з сухого голодування
  4. Cухое голодування 36 годин: величезна користь
  5. Cухое голодування: протипоказання

У новій статті про сухому голодуванні буде розказано про те, яким чином найбільш ефективно провести лікувальний сухе голодування, про методи підготовки до нього і грамотному виходу з 36-годинного сухого голодування.

Cухое голодування. Інші види голодування як підготовка до нього

У цій статті мова піде про сухому голодуванні і про те, яким чином його грамотно проводити самостійно. Однак перед тим як перейти безпосередньо до опису процесу і користі сухого голодування, зробимо короткий екскурс і розберемося, які види голодування ще існують.

Перш ніж приступати до практики сухого голодування, а саме голодування, коли людина не приймає всередину не тільки тверду їжу, але і рідини, включаючи соки і воду, ми опишемо звичайне голодування і його види, т. К. Воно може послужити відмінною підготовкою і хорошим початком перед тим, як приступити безпосередньо до сухого голодування.

Якщо ви ще ніколи не голодували, то бажано почати свій досвід з голодування на воді , Т. К. Під час нього організм буде відчувати менший стрес, а ви будете почувати себе більш комфортно протягом періоду голодування. Дуже важливо постаратися прислухатися до цієї рекомендації, тому що різко зупинившись приймати їжу, особливо якщо ви перебуваєте на звичайній дієті, т. Е. Вживаєте тваринний білок і консервовану продукцію, перехід на сухе голодування може завдати більше шкоди, ніж користі.

Так що почніть свою практику з 36-годинного голодування на воді , А потім вже поступово, коли у вас набереться достатній досвід такого роду голодування на воді, включаючи каскадне голодування, можна переходити і до сухого голодування. В процесі лікувального голодування етапи підготовки до нього, так само як і виходу з лікувального голодування, нероздільно пов'язані з самим процесом тимчасової відмови від прийому їжі, а в дійсності являють собою один взаємопов'язаний процес.

сухе голодування

Для тих, кому досі з якихось причин процес голодування на воді здається занадто радикальним для того, щоб почати його практикувати, можна порадити поекспериментувати ще з одним видом голодування - каскадним. Схема, за якою ви будете голодувати, спрощується і дає можливість голодуючому тимчасово виходити з голоду, щоб потім знову до нього повернутися.

Прикладом може служити така схема: 1 день голодування, 1 день прийому рослинної їжі, 2 дні голодування, за ними слідують 3 дні прийому рослинної їжі і так далі. Існують різні програми, де варіюється тривалість процесу лікувального голодування, але хотілося б відзначити, що російські люди надзвичайно категорично ставляться до виконання приписів, а в такого роду практиках це не завжди виправдано. Те, що добре для одного, для іншого може обернутися негативними наслідками, тому незалежно від того, якої програми голодування дотримуєтеся ви, звертайте увагу в першу чергу на своє самопочуття. Якщо з якихось причин ви не можете продовжити голодування, то краще вчасно вийти з нього, проаналізувати самопочуття і можливо продовжити наступного разу, приймаючи до уваги напрацювання минулого досвіду.

Сухе голодування 36 годин. Користь сухого голодування

Отже, в чому полягає користь сухого голодування і в чому його перевага перед звичайним голодуванням на воді? Вважається, що коли в організм не надходить абсолютно ніяких продуктів і навіть води, то очисні процеси, які запускаються в організмі під час голодування, значно активізуються, тому деякі послідовники лікувального голодування краще провести одне більш короткий за тривалістю сухе голодування, ніж більш тривалий за часом голодування на воді.

Сухе голодування 36 годин

Під час як сухого, так і звичайного голодування сили організму спрямовані на те, щоб зробити «генеральне прибирання», звідси і лікувальний ефект. Під час звичайного харчування протягом життя в організмі відмирають клітини і велика частина з них, на жаль, так і залишається всередині організму. Для того, щоб їх вивести або якимось чином утилізувати (скоро ви зрозумієте, яким чином це відбувається), потрібен час від часу дозволяти організму відпочивати від прийому їжі.

По суті одноденне голодування - це навіть не голодування, а розвантажувальний день. Організм нарешті відпочиває, в першу чергу відпочиває і відновлюється травна система, що дуже благотворно позначається на всіх процесах, що відбуваються в організмі. Але доведеться розчарувати тих, хто думає, що одноденне голодування або голодування протягом 36 годин неодмінно обернеться втратою ваги.

Справа в тому, що для того, щоб почався справжній процес розщеплення жирових клітин повинно пройти не менше 3 днів. Організм так влаштований, що перші дні жирові запаси зберігаються в цілості й схоронності і людина втрачає лише воду. Тому марно тішити себе думкою, побачивши мінус 1 кг на вагах, що ви попрощалися з 1 кг жирових відкладень. Нічого подібного, це пішла вода, що ви і побачили на вагах. Тому схуднення може бути зараховане до переліку позитивних результатів сухого голодування, але тільки тоді, коли воно триває більше 2 діб.

Що відбувається під час голодування? Організм через відсутність надходження зовнішніх джерел живлення починає шукати інші резерви, і не тільки глікоген. Ті самі відмерлі клітини, які все ще знаходяться в організмі, йдуть в утилізацію. Цим багато в чому і пояснюється приголомшливий ефект сухого голодування, зцілення від недуг під час нього і т. Д., Тому що організм змушений переробити і позбутися від того, що в ньому накопичилося за довгий час і що стало причиною цих недуг.

сухе голодування

Якщо ви готові пройти через 36-годинне сухе голодування, то потрібно до нього підготуватися. В першу чергу за кілька днів до початку сухого голодування потрібно припинити вживати в їжу тваринні білки, а безпосередньо перед тим, як почати процес, потрібно не забути очистити кишечник, щоб під час зупинки прийому їжі токсини не потрапляли в кров. Це підготує вас і зробить процес самого голодування більш комфортним.

Ще краще, якщо саму практику голодувань будете проводити після того, як ви повністю протягом тривалого часу перебували на вегетаріанської дієти . Добре відомо, що тривалі голодування переносяться веганами і вегетаріанцями набагато легше, не кажучи вже про сироїдів.

Вихід з сухого голодування

Не менш важливим є і процес виходу з сухого голодування. Час виходу з сухого голодування має бути рівним часу самого голодування. Так як ми в основному говоримо про 36-годинному сухому голодуванні, то і час виходу повинно бути рівним 24 або 36 годинам. Практично це виглядає наступним чином: протягом доби ви не приймаєте ніякої їжі, на наступний день протягом ще 12 годин ви продовжуєте утримуватися від їжі і пиття і тільки ввечері, по закінченні цього часу можна починати вихід.

Вихід з сухого голодування краще почати з прийому невеликої кількості води, а потім через якийсь час можна починати пити соки. Найкраще для цілей виходу з сухого голодування підходять свіжовичавлені соки цитрусових, добре, якщо вони будуть трохи розбавлені водою, тому що організм за час утримання від їжі стає вельми чутливим до того, що в нього надходить після процесу голодування, тому потрібно дуже ретельно підходити до вибору продуктів і смакової інтенсивності.

Вихід з сухого голодування

По-друге, на виході з голодування все ще продовжує йти процес детоксикації організму. Тому вихід з голодування - це половина самого процесу голодування. Якщо ви відразу ж перейдете до звичайного харчування, то ви зведете до мінімуму ефективність процесу голодування. Так що проведіть період виходу з голодування з максимальною користю для свого організму.

Перша доба після виходу повинні проходити виключно на соках і найкраще на свіжих соках цитрусових: апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути і т. Д. Якщо з якихось причин ви не хочете використовувати цитрусові, то відмінним варіантом буде гранатовий сік. Він теж прозорий і в ньому немає клітковини, те ж саме можна сказати і про ананасовому соку.

Всі прозорі соки вам підходять. Виключити доведеться ті, які містять крохмаль: морквяний, буряковий і т. Д. Банани з тієї ж причини не підходять. Другу добу можна вже вживати в їжу овочі та овочеві соки, але краще в сирому вигляді. Тільки після цих двох днів, наступних за 36-годинним утриманням від їжі, можна повертатися до звичайного термічно обробленої їжі.

Cухое голодування 36 годин: величезна користь

Користь сухого голодування протягом 36 годин величезна. Організм мобілізує свої сили. Так як енергія не витрачається на перетравлення їжі, то вся вона йде на боротьбу із запальними процесами, що протікають в організмі. Також в цей час кора надниркових залоз починає виробляти особливі гормони, які мають протизапальною дією, що ще більше сприяє прискореному лікуванню, якщо в цьому є необхідність.

Cухое голодування 36 годин: величезна користь

Якщо ж у вас немає яскраво виражених запальних процесів, то сухе голодування стане відмінною профілактикою для запобігання появи захворювань. Під час сухого голодування організм найбільш ефективно спалює жири, очищає організм від шлаків.

Організм очищається як зсередини, так і зовні: очищається шкіра, вона стає більш ніжною, розгладжуються зморшки, а також повністю очищається шкіра обличчя, якщо до цього з нею були проблеми.

Якщо сухі голодування, нехай і нетривалі, протягом 24 або 36 годин проводяться відносно регулярно, то це позитивно позначиться і на фігурі для людей з надмірною вагою. Але як ви вже дізналися, за один раз неможливо домогтися цього ефекту.

Також протягом сухого голодування організм в цілому омолоджується. Під час голодування ви немов би запускаєте систему заново, тому деякі процеси старіння можна повернути назад або сповільнити.

Багато людей, що випробували на собі 36-годинне сухе голодування, відзначають всі перераховані вище позитивні фактори. Однак не варто зловживати і проводити занадто тривалі сухі голодування, більше 7 днів, або практикувати 36-годинні сухі голодування з надмірною інтенсивністю. Краще у всьому знати міру.

Якщо ви хочете проводити голодування регулярно, наприклад раз в тиждень, то для цієї мети набагато краще підійде звичайне голодування на воді. Нехай це буде просто розвантажувальним днем, та й психологічно голодування на воді переноситься набагато легше.

У новій статті про сухому голодуванні буде розказано про те, яким чином найбільш ефективно провести лікувальний сухе голодування, про методи підготовки до нього і грамотному виходу з 36-годинного сухого голодування

Cухое голодування: протипоказання

Людям, з серйозними хворобами серця, туберкульоз або анемією не слід влаштовувати сухе голодування. Якщо все-таки людина сумнівається і відчуває в собі сили провести звичайне голодування на воді, то бажано заздалегідь порадитися з лікарем, і якщо стан дозволяє провести голодування, то тоді можна до нього приступити.

Під час описаного нами 36-годинного сухого голодування навряд чи відбудуться негативні процеси, такі як ослаблення мускулатури і зменшення кров'яних тілець, здатне привести до анемії або зменшення запасів вітамінів і мінералів в організмі.

Все це може статися тільки при дуже тривалих практиках голодування, тому не варто на цьому детально зупинятися. 36-годинне сухе голодування зазвичай безпечно, якщо ви добре до нього підготувалися, а не просто стрибнули з місця в кар'єр після м'ясної дієти і пончиків, з брудним кишечником, різко припинивши прийом їжі і води, а завершили голодування таким же різким виходом, насамперед з'ївши котлету зі смаженою картоплею на гарнір.

Такий підхід виразно гарантує появу проблем як під час голодування, так і після нього. Але наші читачі уважно вивчать статтю і інші матеріали, що стосуються сухого голодування, тому ми не сумніваємося, що ваш перший досвід 36-годинного сухого голодування неодмінно принесе позитивні результати.

Що відбувається під час голодування?

Новости