Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

лікування голодом

  1. лікування голодом Інтернет наповнили жарти на тему голоду і санкцій. Але ж є люди, які голоду не...
  2. Іваново і Івановська область
  3. Ростов-на-Дону
  4. Набережні Челни
  5. Алтай
  6. Новосибірськ
  7. Улан-Уде
  8. лікування голодом
  9. Москва і Московська область
  10. Іваново і Івановська область
  11. Ростов-на-Дону
  12. Набережні Челни
  13. Алтай
  14. Новосибірськ
  15. Улан-Уде

лікування голодом

Інтернет наповнили жарти на тему голоду і санкцій. Але ж є люди, які голоду не тільки не бояться, але ще і платять чималі гроші, щоб поголодувати досхочу.

Лікувальне голодування або, по-науковому розвантажувально-дієтична терапія практикується в багатьох клініках Росії від Москви до Улан-Уде.

Мода на лікувальне голодування з'явилася на початку XX століття в Америці. Цивілізація (по крайней мере, її частина), вирішивши проблему голоду вимушеного, вдалася до нього, як до ліків.

Вважається, що переключившись внутрішні резерви, організм запускає механізми і відновлення і омолодження.

Так вийшло, що одна з найбільш серйозний наукових платформ лікувального голодування була розроблена в СРСР професором Ю. С. Миколаїв, наукові праці якого до цих пір не переведені на європейські мови.

І хоча зараз не радянські часи, є можливість користуватися багатьма досягненнями сучасної медицини, розвантажувально-дієтична терапія (РДТ) як і раніше практикується.

І хоча зараз не радянські часи, є можливість користуватися багатьма досягненнями сучасної медицини, розвантажувально-дієтична терапія (РДТ) як і раніше практикується

За словами Олександра Барвінського, лікаря-терапевта, фахівця з РДТ, Медичний центр SPAGOLOD, Лікувальне голодування поділяється за строками на малі, середні і тривалі. Терміни голодування підбираються пацієнтам індивідуально в залежності від показань і протипоказань. У Росії і за кордоном існує безліч клінік, які використовують дану методику. На що слід звертати увагу при виборі клініки? Клініка, що займається розвантажувально-дієтичної терапією повинна мати ліцензію на медичну діяльність, а методика, за якою клініка проводить курс голодування повинна бути затверджена Міністерством охорони здоров'я РФ. Веденням пацієнтів повинні займатися фахівці з вищою медичною освітою, які пройшли курси підготовки за темою РДТ. Клініки лікувального голодування, як правило, передбачають стаціонарне проходження курсу (пацієнт знаходиться в клініці). Перебування в клініці важливо, тому що людина голодує, особливо вперше, повинен цілодобово перебувати під наглядом медперсоналу, і знаходження в клініці зводить ризик "зривів" до мінімуму. Умови проживання повинні бути комфортними. Адже голодування, навіть лікувальний - це стрес. Для того, щоб він був позитивним, важливий затишок і спокійна обстановка. При виборі клініки лікувального голодування дуже важливо знати, чи є цей напрямок основним або одним з .. Адже якщо голодування не є першорядним напрямком, то пацієнту доведеться зіткнутися з тим, як інші пацієнти щось жують, збираються на обід і вечерю. Наявність їдальні, кухні або кафе в клініці також може доставляти дискомфорт. Перевага центрів, що спеціалізуються виключно на голодуванні полягає ще в тому, що всі пацієнти голодують разом, можуть підтримувати один одного, подавати один одному приклад, через що курс проходить набагато легше і веселіше.

За кордоном лікувальне голодування застосовується не так широко, як в Росії і на це існує кілька причин. По-перше, дослідження процесів голодування, завдяки яким лікувальне голодування стало частиною офіційної медицини, проводилися в СРСР в 1950-1970-х роках і до сих пір не були переведені на інші мови. Клініки лікувального голодування є в Німеччині, але там зараз практикують, скоріше, низькокалорійну дієту, що дещо інше, ніж класичне голодуванні на воді. Та й вартість лікування там у багато разів більше, ніж в російських клініках. Власне саме з цих причин європейці часто приїжджають в російські клініки, щоб пройти курс РДТ. Також існують Азіатські центри, які займаються голодуванням. Основна проблема цих центрів полягає найчастіше в тому, що їх методики голодування будуються на давніх традиціях, а це погано поєднується з поставленими за канонами сучасної медициною діагнозами.

Москва і Московська область

Медичний центр «Гармонія» (SpaGolod)

Для того, щоб пройти оздоровчий курс у медичному центрі «Гармонія» , Москвичам можна навіть не виїжджати з рідних місць: він розташований неподалік від Ботанічного саду і Яузи. Центр було відкрито ще в 1978 році, і починаючи з 1990 року його основним профілем стало лікувальне голодування, профілактика і лікування немедикаментозними засобами.

У перелік послуг входить очищення печінки і кишечника, фізіотерапія, процедури, спрямовані на зниження ваги і корекцію фігури. У центрі представлено чимало фахівців з науковими ступенями, а процес голодування проходить за авторською методикою, затвердженою Міністерством охорони здоров'я РФ.

Крім зниження ваги і загального омолодження, тут обіцяють поліпшення стану при ряді хронічних захворювань: остеохондрозі хребта, поліартритах, гіпертонії, вегето-судинної дистонії, захворюваннях органів травлення, доброякісних пухлинах, юронхіальной астми, алергії і інших.

Заїзди в центр проходять по неділях. Клієнтам пропонується ряд консультацій лікарів: гінеколога, гастроентеролога, ендокринолога та психотерапевта, який підготує до проходження голодування. Також проводяться медичні обстеження за показаннями.

Санаторій «Ревіталь Парк» (Московська область)

Санаторій «Ревіталь Парк» позиціонує себе як «Оздоровчий санаторій для зайнятих людей». Він розташований в 11 км від МКАД по Горьковському шосе і являє собою сучасну клініку загальною площею понад 4 000 кв. м. Крім авторських курсів лікувального голодування, тут пропонуються СПА і аюрведичні програми. При цьому наголошується, що рагрузочно-дієтична терапія застосовується не тільки для лікування, але і для профілактики багатьох захворювань. Можливий підбір сприятливих дієт для тих, хто психологічно не готовий витримувати суворі програми.

Строго кажучи, в клініці пропонуються два основних напрямки: зниження ваги і профілактика старіння (тобто омолодження організму). У велнес-клубі клініки представлено кілька видів парних, контрастні купелі і тренажерні зали. У СПА-клубі - масажі і косметологічні процедури. Як і в інших випадках, є протипоказання, про які повідомить лікуючий лікар.

Іваново і Івановська область

Санаторій «Зелений містечко» (г. Иваново)

В санаторії «Зелене місто» процес оздоровлення тісно пов'язаний з благотворним впливом перебування на природі. Санаторій розташований в 10 км від міста Іваново, на березі річки гостро, в оточенні соснового бору. Працює він цілий рік, і приймає як дорослих, так і дітей з будь-якого віку. Займаються тут не тільки схудненням і оздоровленням, основний профіль санаторію - захворювання органів травлення, сечостатевих органів, органів дихання і ряду інших захворювань.

Для схуднення пропонується програма «Розвантажувально-дієтична терапія (РДТ)». Голодування здійснюється на тлі прийому мінеральної води, вихід з двоетапної терапії проводиться за допомогою соків. Крім голодування, пацієнти можуть скористатися басейном, сауною, душем Шарко, масажем. Пропонується також процедура кишкового зрошення з мінеральною водою. Є і протипоказання: цукровий діабет, вагітність, інфаркт міокарда, післяопераційний період.

Санаторій «Сонячний берег» (м Кохма Іванівської обл.)

В Іванівській області є ще один санаторій, в якому пропонуються послуги лікувального голодування. Він знаходиться на березі штучної водойми, поруч з джерелом мінеральної води. спеціалізація санаторію "Сонячний берег" - лікування хронічного бронхіту, захворювань ЛОР-органів і ряду інших. Лікувальне голодування пропонується тут для очищення й омолодження і займає два тижні. В цей час клієнтам пропонується огляди у лікаря (програму веде ендокринолог), масажі, сауна, больнеотерапія і водолікування, лікувальна фізкультура, очисні клізми та групові заняття в басейні. Вихід з голодування проводиться за допомогою соків.

Ростов-на-Дону

Центр лікувального голодування «Активне довголіття»

Центр лікувального голодування "Активне голодування" особливо цікавий довгою історією існування: він був відкритий в 1961 році за участю академіка Ю.С. Миколаєва, завідував кафедрою психоневрології в Ростовському медичному інституті. За цей час в центрі пройшли лікування голодуванням понад 20 тисяч хворих, причому за словами лікарів, не було зафіксовано жодного серйозного ускладнення. Завідує центром учениця Ю.С. Миколаєва, лікар вищої категорії Л.С. Орлова. Крім цього, це едінственнний в Росії центр, де практикується тривале голодування - від 20 до 40 днів.

Лікування проводиться в стаціонарі при постійному моніторингу аналізів, під контролем комп'ютерної діагностики. Це дозволяє коригувати тривалість періоду голодування і уникати ускладнень. Крім власне голодування, проводиться гідроколонотерапія, очищення печінки і нирок, лімфи, очищення від паразитів, відновлення мікрофлори. Оскільки очищення - тільки початок довгого шляху, проводяться заняття з навчання методиці правильного голодування і подальшого правильного харчування.

Лікувальний центр розташований на березі Дону, вид на який відкривається з вікон будівлі.

Набережні Челни

Оздоровчий центр «Росинка»

У 15 кілометрах від міста Набережні Челни на території природного заповідника «Нижня Кама» розташований оздоровчий центр «Росинка» , Де клієнтам пропонують не тільки фізичне, а й духовне очищення, роботу над собою і зміна світогляду. Всьому цьому повинна сприяти природа, яка оточує центр, ліс і річка. Саме це, на думку авторів оздоровчих програм, повинно нагадувати про гармонійного життя в злагоді з природою і собою. Очищення тут проводиться безмедикаментозним шляхом, з використанням технік оздоровчого голодування.

Крім, власне, голодування, клієнтам пропонується зайнятися гімнастикою за методикою Стрельникової, відвідувати баню і масажі, прослухати курс лекцій по правильному харчуванню, а також здійснювати прогулянки по особливої ​​оздоровчої технології.

У центрі представлено кілька програм голодування: злакова, з використанням овочевих соків, на воді, сухе голодування і різні комбіновані варіанти.

Автори програм обіцяють не тільки втрату ваги, але і підвищення імунітету, а також поліпшення обмінних процесів організму і оптимізацію роботи його систем. Процедури не будуть проводитися, якщо у вас є жовчокам'яна хвороба, захворювання серця і крові, епілепсія, відкрита форма туберкульозу, злоякісні утворення або при вагітності.

Алтай

Центр відновного лікування «Біловоддя»

голодування в центрі відновного лікування "Біловоддя" проводиться з метою лікування ряду захворювань: органів дихання, серцево-судинної патології, нервової системи, шлунково-кишкового тракту, дисбактеріозі, шкірних хворобах і інших. Центр розташований в селищі Катунь Чемальського району республіки Алтай. Крім голодування, тут використовується фітотерапія, пантолеченіе (неокостенілі рогами марала), а також інші безмедикаментозні кошти. Додатковий оздоровчий ефект створюється внутрішньою обробкою приміщень деревиною кедра.

Оздоровчий центр «Синьогора»

Оздоровчий центр «Синьогора»

В оздоровчому центрі "Синьогора" , Розташованому в Чемальском районі Республіки Алтай, створюються умови і пропонується допомога для проходження сухого фракційного (циклічного) голодування. Цей вид голодування вимагає досить великого терпіння, проте під час його проходження відбувається потужне очищення організму, починають працювати системи саморегуляції організму, задіюються його резерви. При сухому голодуванні організму необхідно не тільки «добувати» їжу, але і воду, за рахунок чого відбувається дуже швидке розщеплення тканин. Існує досить багато протипоказань такого виду голодування - зокрема, бронхо-легеневі, гінекологічні захворювання, захворювання нервової системи та інші. Детально про протипоказання можна дізнатися у фахівців центру або на офіційному сайті. Курс лікування становить трохи більше 20 днів.

Новосибірськ

Медичний центр «Ефект»

спеціалізація медичного центру "Ефект" - лікувальне голодування / розвантажувально-дієтична терапія. Розташований центр на вулиці Охотська в Новосибірську. Під час голодування проводиться ретельна діагностика і цілодобовий контроль персоналу. Медичний центр оснащений не тільки медичним, але і косметологічних обладнанням. Крім голодування, пропонуються відвідування саун, водні процедури, всі види ручного масажу і косметологічні послуги.

Улан-Уде

Бальнеологічний курорт «Горячинськ»

Один з найстаріших і відомих курортів Сибіру, ​​розташований на березі Байкалу, в 180 км від Улан-Уде. Бальнеологічний курорт "Горячинськ" заснований поруч з джерелами слабомінералізованої термальною азотно-кремнієвою водою, яка використовується як для купань, так і для пиття. Показання для лікування на курорті наступні: захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, шкірні захворювання, гінекологічні проблеми, захворювання органів травлення.

У 1994 році сюди приїхав засновник методичного використання лікувального голодування Ю.С.Ніколаев, який і припустив, що санаторно-курортне лікування може успішно поєднуватися з лікувальним голодуванням. Зараз тут пропонується РДТ в поєднанні з прийомом мінеральної води і комплексом очищувальних процедур. Можлива короткострокова дієта.

Вартість курсу лікувального голодування

Назва об'єкту

Адреса

тривалість лікування

вартість *

Медичний центр «Гармонія» (З 2013 року - медичний центр і Санаторій SpaGolod)

Москва, ул.Докукіна, д.16, стр. А

Від 3 до 14 днів

Від 11 850 руб.

Санаторій «Ревіталь Парк»

МО, м Залізничний, леоновского шосе, д. 2

Програма очищення й омолодження організму із застосуванням лікувального голодування - від 7 до 19 днів

Від 34 580 руб.

Санаторій «Зелений містечко»

Івановська область, Іванівський район, п. Ломи.

14 днів

Від 21 300 руб.

Санаторій «Сонячний берег»

м Кохма, вул. Іванівська, д.19А

13 днів

Від 18 900 руб.

Центр лікувального голодування «Активне довголіття»

Ростов-на-Дону, Проспект 40 років Перемоги, 318/3

Основний курс - 26 днів

Від 54 800 руб.

Оздоровчий центр «Росинка»

м Набережні Челни, заповідник «Нижня Кама», ОЦ «Росинка», центр «Шлях до здоров'я»

6 днів

12 000 руб.

Центр відновного лікування «Біловоддя»

селище Катунь Чемальського району Республіки Алтай

14 і більше днів

Від 1950 руб.в добу

Оздоровчий центр «Синьогора»

Чемальський район Республіки Алтай

20 днів

2400 рублів на добу

Медичний центр «Ефект»

Новосибірськ, вул. Охотська, 81

5-10 днів

Не вказано

Бальнеологічний курорт «Горячинськ»

Республіка Бурятія, Прібайкапьскій район, курорт «Горячинськ».

10-18 днів

Від 13090 руб.

* Ціни вказані на вересень 2014 року

Автор: Надія Двоскіна

лікування голодом

Інтернет наповнили жарти на тему голоду і санкцій. Але ж є люди, які голоду не тільки не бояться, але ще і платять чималі гроші, щоб поголодувати досхочу.

Лікувальне голодування або, по-науковому розвантажувально-дієтична терапія практикується в багатьох клініках Росії від Москви до Улан-Уде.

Мода на лікувальне голодування з'явилася на початку XX століття в Америці. Цивілізація (по крайней мере, її частина), вирішивши проблему голоду вимушеного, вдалася до нього, як до ліків.

Вважається, що переключившись внутрішні резерви, організм запускає механізми і відновлення і омолодження.

Так вийшло, що одна з найбільш серйозний наукових платформ лікувального голодування була розроблена в СРСР професором Ю. С. Миколаїв, наукові праці якого до цих пір не переведені на європейські мови.

І хоча зараз не радянські часи, є можливість користуватися багатьма досягненнями сучасної медицини, розвантажувально-дієтична терапія (РДТ) як і раніше практикується.

І хоча зараз не радянські часи, є можливість користуватися багатьма досягненнями сучасної медицини, розвантажувально-дієтична терапія (РДТ) як і раніше практикується

За словами Олександра Барвінського, лікаря-терапевта, фахівця з РДТ, Медичний центр SPAGOLOD, Лікувальне голодування поділяється за строками на малі, середні і тривалі. Терміни голодування підбираються пацієнтам індивідуально в залежності від показань і протипоказань. У Росії і за кордоном існує безліч клінік, які використовують дану методику. На що слід звертати увагу при виборі клініки? Клініка, що займається розвантажувально-дієтичної терапією повинна мати ліцензію на медичну діяльність, а методика, за якою клініка проводить курс голодування повинна бути затверджена Міністерством охорони здоров'я РФ. Веденням пацієнтів повинні займатися фахівці з вищою медичною освітою, які пройшли курси підготовки за темою РДТ. Клініки лікувального голодування, як правило, передбачають стаціонарне проходження курсу (пацієнт знаходиться в клініці). Перебування в клініці важливо, тому що людина голодує, особливо вперше, повинен цілодобово перебувати під наглядом медперсоналу, і знаходження в клініці зводить ризик "зривів" до мінімуму. Умови проживання повинні бути комфортними. Адже голодування, навіть лікувальний - це стрес. Для того, щоб він був позитивним, важливий затишок і спокійна обстановка. При виборі клініки лікувального голодування дуже важливо знати, чи є цей напрямок основним або одним з .. Адже якщо голодування не є першорядним напрямком, то пацієнту доведеться зіткнутися з тим, як інші пацієнти щось жують, збираються на обід і вечерю. Наявність їдальні, кухні або кафе в клініці також може доставляти дискомфорт. Перевага центрів, що спеціалізуються виключно на голодуванні полягає ще в тому, що всі пацієнти голодують разом, можуть підтримувати один одного, подавати один одному приклад, через що курс проходить набагато легше і веселіше.

За кордоном лікувальне голодування застосовується не так широко, як в Росії і на це існує кілька причин. По-перше, дослідження процесів голодування, завдяки яким лікувальне голодування стало частиною офіційної медицини, проводилися в СРСР в 1950-1970-х роках і до сих пір не були переведені на інші мови. Клініки лікувального голодування є в Німеччині, але там зараз практикують, скоріше, низькокалорійну дієту, що дещо інше, ніж класичне голодуванні на воді. Та й вартість лікування там у багато разів більше, ніж в російських клініках. Власне саме з цих причин європейці часто приїжджають в російські клініки, щоб пройти курс РДТ. Також існують Азіатські центри, які займаються голодуванням. Основна проблема цих центрів полягає найчастіше в тому, що їх методики голодування будуються на давніх традиціях, а це погано поєднується з поставленими за канонами сучасної медициною діагнозами.

Москва і Московська область

Медичний центр «Гармонія» (SpaGolod)

Для того, щоб пройти оздоровчий курс у медичному центрі «Гармонія» , Москвичам можна навіть не виїжджати з рідних місць: він розташований неподалік від Ботанічного саду і Яузи. Центр було відкрито ще в 1978 році, і починаючи з 1990 року його основним профілем стало лікувальне голодування, профілактика і лікування немедикаментозними засобами.

У перелік послуг входить очищення печінки і кишечника, фізіотерапія, процедури, спрямовані на зниження ваги і корекцію фігури. У центрі представлено чимало фахівців з науковими ступенями, а процес голодування проходить за авторською методикою, затвердженою Міністерством охорони здоров'я РФ.

Крім зниження ваги і загального омолодження, тут обіцяють поліпшення стану при ряді хронічних захворювань: остеохондрозі хребта, поліартритах, гіпертонії, вегето-судинної дистонії, захворюваннях органів травлення, доброякісних пухлинах, юронхіальной астми, алергії і інших.

Заїзди в центр проходять по неділях. Клієнтам пропонується ряд консультацій лікарів: гінеколога, гастроентеролога, ендокринолога та психотерапевта, який підготує до проходження голодування. Також проводяться медичні обстеження за показаннями.

Санаторій «Ревіталь Парк» (Московська область)

Санаторій «Ревіталь Парк» позиціонує себе як «Оздоровчий санаторій для зайнятих людей». Він розташований в 11 км від МКАД по Горьковському шосе і являє собою сучасну клініку загальною площею понад 4 000 кв. м. Крім авторських курсів лікувального голодування, тут пропонуються СПА і аюрведичні програми. При цьому наголошується, що рагрузочно-дієтична терапія застосовується не тільки для лікування, але і для профілактики багатьох захворювань. Можливий підбір сприятливих дієт для тих, хто психологічно не готовий витримувати суворі програми.

Строго кажучи, в клініці пропонуються два основних напрямки: зниження ваги і профілактика старіння (тобто омолодження організму). У велнес-клубі клініки представлено кілька видів парних, контрастні купелі і тренажерні зали. У СПА-клубі - масажі і косметологічні процедури. Як і в інших випадках, є протипоказання, про які повідомить лікуючий лікар.

Іваново і Івановська область

Санаторій «Зелений містечко» (г. Иваново)

В санаторії «Зелене місто» процес оздоровлення тісно пов'язаний з благотворним впливом перебування на природі. Санаторій розташований в 10 км від міста Іваново, на березі річки гостро, в оточенні соснового бору. Працює він цілий рік, і приймає як дорослих, так і дітей з будь-якого віку. Займаються тут не тільки схудненням і оздоровленням, основний профіль санаторію - захворювання органів травлення, сечостатевих органів, органів дихання і ряду інших захворювань.

Для схуднення пропонується програма «Розвантажувально-дієтична терапія (РДТ)». Голодування здійснюється на тлі прийому мінеральної води, вихід з двоетапної терапії проводиться за допомогою соків. Крім голодування, пацієнти можуть скористатися басейном, сауною, душем Шарко, масажем. Пропонується також процедура кишкового зрошення з мінеральною водою. Є і протипоказання: цукровий діабет, вагітність, інфаркт міокарда, післяопераційний період.

Санаторій «Сонячний берег» (м Кохма Іванівської обл.)

В Іванівській області є ще один санаторій, в якому пропонуються послуги лікувального голодування. Він знаходиться на березі штучної водойми, поруч з джерелом мінеральної води. спеціалізація санаторію "Сонячний берег" - лікування хронічного бронхіту, захворювань ЛОР-органів і ряду інших. Лікувальне голодування пропонується тут для очищення й омолодження і займає два тижні. В цей час клієнтам пропонується огляди у лікаря (програму веде ендокринолог), масажі, сауна, больнеотерапія і водолікування, лікувальна фізкультура, очисні клізми та групові заняття в басейні. Вихід з голодування проводиться за допомогою соків.

Ростов-на-Дону

Центр лікувального голодування «Активне довголіття»

Центр лікувального голодування "Активне голодування" особливо цікавий довгою історією існування: він був відкритий в 1961 році за участю академіка Ю.С. Миколаєва, завідував кафедрою психоневрології в Ростовському медичному інституті. За цей час в центрі пройшли лікування голодуванням понад 20 тисяч хворих, причому за словами лікарів, не було зафіксовано жодного серйозного ускладнення. Завідує центром учениця Ю.С. Миколаєва, лікар вищої категорії Л.С. Орлова. Крім цього, це едінственнний в Росії центр, де практикується тривале голодування - від 20 до 40 днів.

Лікування проводиться в стаціонарі при постійному моніторингу аналізів, під контролем комп'ютерної діагностики. Це дозволяє коригувати тривалість періоду голодування і уникати ускладнень. Крім власне голодування, проводиться гідроколонотерапія, очищення печінки і нирок, лімфи, очищення від паразитів, відновлення мікрофлори. Оскільки очищення - тільки початок довгого шляху, проводяться заняття з навчання методиці правильного голодування і подальшого правильного харчування.

Лікувальний центр розташований на березі Дону, вид на який відкривається з вікон будівлі.

Набережні Челни

Оздоровчий центр «Росинка»

У 15 кілометрах від міста Набережні Челни на території природного заповідника «Нижня Кама» розташований оздоровчий центр «Росинка» , Де клієнтам пропонують не тільки фізичне, а й духовне очищення, роботу над собою і зміна світогляду. Всьому цьому повинна сприяти природа, яка оточує центр, ліс і річка. Саме це, на думку авторів оздоровчих програм, повинно нагадувати про гармонійного життя в злагоді з природою і собою. Очищення тут проводиться безмедикаментозним шляхом, з використанням технік оздоровчого голодування.

Крім, власне, голодування, клієнтам пропонується зайнятися гімнастикою за методикою Стрельникової, відвідувати баню і масажі, прослухати курс лекцій по правильному харчуванню, а також здійснювати прогулянки по особливої ​​оздоровчої технології.

У центрі представлено кілька програм голодування: злакова, з використанням овочевих соків, на воді, сухе голодування і різні комбіновані варіанти.

Автори програм обіцяють не тільки втрату ваги, але і підвищення імунітету, а також поліпшення обмінних процесів організму і оптимізацію роботи його систем. Процедури не будуть проводитися, якщо у вас є жовчокам'яна хвороба, захворювання серця і крові, епілепсія, відкрита форма туберкульозу, злоякісні утворення або при вагітності.

Алтай

Центр відновного лікування «Біловоддя»

голодування в центрі відновного лікування "Біловоддя" проводиться з метою лікування ряду захворювань: органів дихання, серцево-судинної патології, нервової системи, шлунково-кишкового тракту, дисбактеріозі, шкірних хворобах і інших. Центр розташований в селищі Катунь Чемальського району республіки Алтай. Крім голодування, тут використовується фітотерапія, пантолеченіе (неокостенілі рогами марала), а також інші безмедикаментозні кошти. Додатковий оздоровчий ефект створюється внутрішньою обробкою приміщень деревиною кедра.

Оздоровчий центр «Синьогора»

Оздоровчий центр «Синьогора»

В оздоровчому центрі "Синьогора" , Розташованому в Чемальском районі Республіки Алтай, створюються умови і пропонується допомога для проходження сухого фракційного (циклічного) голодування. Цей вид голодування вимагає досить великого терпіння, проте під час його проходження відбувається потужне очищення організму, починають працювати системи саморегуляції організму, задіюються його резерви. При сухому голодуванні організму необхідно не тільки «добувати» їжу, але і воду, за рахунок чого відбувається дуже швидке розщеплення тканин. Існує досить багато протипоказань такого виду голодування - зокрема, бронхо-легеневі, гінекологічні захворювання, захворювання нервової системи та інші. Детально про протипоказання можна дізнатися у фахівців центру або на офіційному сайті. Курс лікування становить трохи більше 20 днів.

Новосибірськ

Медичний центр «Ефект»

спеціалізація медичного центру "Ефект" - лікувальне голодування / розвантажувально-дієтична терапія. Розташований центр на вулиці Охотська в Новосибірську. Під час голодування проводиться ретельна діагностика і цілодобовий контроль персоналу. Медичний центр оснащений не тільки медичним, але і косметологічних обладнанням. Крім голодування, пропонуються відвідування саун, водні процедури, всі види ручного масажу і косметологічні послуги.

Улан-Уде

Бальнеологічний курорт «Горячинськ»

Один з найстаріших і відомих курортів Сибіру, ​​розташований на березі Байкалу, в 180 км від Улан-Уде. Бальнеологічний курорт "Горячинськ" заснований поруч з джерелами слабомінералізованої термальною азотно-кремнієвою водою, яка використовується як для купань, так і для пиття. Показання для лікування на курорті наступні: захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, шкірні захворювання, гінекологічні проблеми, захворювання органів травлення.

У 1994 році сюди приїхав засновник методичного використання лікувального голодування Ю.С.Ніколаев, який і припустив, що санаторно-курортне лікування може успішно поєднуватися з лікувальним голодуванням. Зараз тут пропонується РДТ в поєднанні з прийомом мінеральної води і комплексом очищувальних процедур. Можлива короткострокова дієта.

Вартість курсу лікувального голодування

Назва об'єкту

Адреса

тривалість лікування

вартість *

Медичний центр «Гармонія» (З 2013 року - медичний центр і Санаторій SpaGolod)

Москва, ул.Докукіна, д.16, стр. А

Від 3 до 14 днів

Від 11 850 руб.

Санаторій «Ревіталь Парк»

МО, м Залізничний, леоновского шосе, д. 2

Програма очищення й омолодження організму із застосуванням лікувального голодування - від 7 до 19 днів

Від 34 580 руб.

Санаторій «Зелений містечко»

Івановська область, Іванівський район, п. Ломи.

14 днів

Від 21 300 руб.

Санаторій «Сонячний берег»

м Кохма, вул. Іванівська, д.19А

13 днів

Від 18 900 руб.

Центр лікувального голодування «Активне довголіття»

Ростов-на-Дону, Проспект 40 років Перемоги, 318/3

Основний курс - 26 днів

Від 54 800 руб.

Оздоровчий центр «Росинка»

м Набережні Челни, заповідник «Нижня Кама», ОЦ «Росинка», центр «Шлях до здоров'я»

6 днів

12 000 руб.

Центр відновного лікування «Біловоддя»

селище Катунь Чемальського району Республіки Алтай

14 і більше днів

Від 1950 руб.в добу

Оздоровчий центр «Синьогора»

Чемальський район Республіки Алтай

20 днів

2400 рублів на добу

Медичний центр «Ефект»

Новосибірськ, вул. Охотська, 81

5-10 днів

Не вказано

Бальнеологічний курорт «Горячинськ»

Республіка Бурятія, Прібайкапьскій район, курорт «Горячинськ».

10-18 днів

Від 13090 руб.

* Ціни вказані на вересень 2014 року

Автор: Надія Двоскіна

На що слід звертати увагу при виборі клініки?
На що слід звертати увагу при виборі клініки?

Новости