Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірський Алтай - місце сили. Обговорення на LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

Місця сили - це унікальні точки на Землі, в яких кожна людина може відчути незвичайне енергетичний вплив Місця сили - це унікальні точки на Землі, в яких кожна людина може відчути незвичайне енергетичний вплив. Перебування в цих місцях допомагає відволіктися від повсякденної суєти, очистити душу і тіло, придбати внутрішній спокій, відчути ритм природи. Часто після поїздки за такими маршрутами в житті людини трапляються зміни, відкривається істина.
Одне з таких місць - незвичайна гірське село Аскат, в Гірському Алтаї. Тут знаходиться одна з вершин "алтайського трикутника" - гора Межелік, звідси ж йде дорога до легендарній горі сугун-Туу. Вважається, що особливу космічну силу цієї місцевості надає підземне озеро артезіанської води, що переховується в надрах Аскат. Але, мабуть, найвідоміша пам'ятка цього незвичайного місця Унікальні Блакитні озера.
Блакитні озера - це три водобітних озера, що з'явилися близько 25 тисяч років тому. Знаходяться на лівому березі Катуні в чотирьох-п'яти кілометрах від села Аскат. Назва озерам дали за незвичайний колір води: в сонячний день вони приголомшливою блакиті. Місцеві алтайці вважають, що вода цих озер цілюща, і їй можна лікувати очні захворювання. Блакитні озера непостійні і зникають в період розливу Катуні, тому влітку їх не побачити. Утворюються знову в результаті спаду рівня води в річці Катунь (зазвичай з вересня по квітень). На дні озер б'ють надзвичайно потужні джерела, які дають так багато води, що озера не замерзають навіть у сорокоградусні морози.
Поруч з Аскат знаходиться унікальний цілюще джерело «Срібний ключ». Вода джерела гідрокабонатно-кальцієво-магнієва з вмістом срібла (так звана «жива вода») і двовалентного заліза ( «мертва вода»), зміст якого більше, ніж в Єсентуки і Боржомі. Вода також містить мідь і марганець.
Сибіряки вважають джерело святим і проїжджають часом сотні кілометрів, щоб набрати цілющої води з цього джерела. Вважається, що ця вода здатна підтримати організм людини в лікуванні будь-яких хвороб.
За словами жителів цих районів, вода в джерелі настільки цілюща, що досить просто вмитися нею, щоб відчути прилив сил. А трохи далі, є ще одне джерело, названий Золотим.
В околицях Аскат особлива атмосфера, повітря насичене ароматами природи, вода просякнута енергією гір, а земля таїть знання тисячоліть. У цьому місці вдало поєднуються природна енергетика, ідеальна екологія і людський досвід оздоровлення. Тут же заготовлюються високоекологічні збори алтайських трав, які потім розходяться по всій країні. Сюди їдуть за оздоровленням цінителі Цигун.
Оле Нідал, перший європейський лама, всесвітньо відомий майстер медитації, побувавши в Аскат, сказав: «Миттєвості, проведені тут, мають особливу цінність, особливу силу».
Не потрібно пояснювати, чому поруч з Аскат було вирішено побудувати Алтайський Центр лікувального голодування «Улутау». Ці місця є вищу концентрацію природних і енергетичних засобів для запобігання хворобам і гармонізації організму на всіх рівнях. Саме в цьому місці лікувальний ефект методики Центру «Улутау» зростає багаторазово.

http://www.ulutay.ru/news/interesno/2013/05/07/40/

Новости