Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Цілюща одноденне голодування

  1. Ось що лікарі говорять про одноденному щотижневому голодуванні:
  2. ефект схуднення
  3. З чого почати?
  4. Вихід з одноденного голодування

Те, що невелике голодування корисно - відомо давно

Те, що невелике голодування корисно - відомо давно. Адже наші предки не завжди могли якісно харчуватися. Ми ж намагаємося їсти вчасно, не даючи голоду розгулятися.

Але останнім часом стали популярні одноденні голодування. Звичайно, в порівнянні з тривалим голодуванням їх ефект слабший. Однак при певних умовах ефект навіть одноденного голодування, що проводиться раз на тиждень, може різко зрости. Для цього одноденні голодування потрібно повторювати.

Професор медицини Коду Міцуо, відомий своїми дослідженнями в області голодування, каже:

«Якщо ви будете в кінці кожного тижня голодувати і акуратно виходити з голодування, то отримаєте ефект, як від тривалого голодування. Через півроку або рік ви станете здоровим до невпізнання ».

Лікувальне голодування високо оцінюється багатьма лікарями і користується прихованої популярністю серед фахівців, а також і підприємців.

Лікувальне голодування високо оцінюється багатьма лікарями і користується прихованої популярністю серед фахівців, а також і підприємців

Ось що лікарі говорять про одноденному щотижневому голодуванні:

- Якщо одноденні голодування раз на тиждень продовжувати протягом року, то це поліпшить конституцію людини і позбавить його від хвороб.
- Втома внутрішніх органів в значній мірі знімається одноденними голодуваннями. Є багато випадків, коли легка ступінь діабету виліковувала тільки за рахунок того, що підшлункова залоза могла відпочити протягом декількох днів голодування.
- Один день голодування омолоджує організм на три місяці.

Виявилося, що допомогою голодування ще в глибоку давнину лікували хворих Гіппократ, Авіценна, Парацельс та інші лікарі. В даний час вже є багато наукових даних, які розкривають механізм лікувальної дії голодування, яке стимулює обмін речовин, омолоджує організм і перешкоджає старінню. Під час повного голодування використовується енергія, яка витрачалася нами на перетравлення їжі для лікування наявних захворювань і для, власне, очищення.

На особистому досвіді я переконався, що з нежиттю порожній шлунок справляється за дві доби, з найсильнішим на грип чомусь за троє. Але якщо в першому випадку можна пересуватися, то грип супроводжується поперемінно жахливою лихоманкою і сонливістю. Найдивовижніше, що після такого лікування виглядаєш, як після СПА-процедур.

Не знаю, в чому тут справа, але організм явно очищається і зовні і внутрішньо. До речі, якщо вже ви зважилися лікувати хвороби голодом, то ні в якому разі, не приймайте ніяких ліків. Можна тільки пити воду - часто і невеликими порціями. За день потрібно випивати 1,5-2 літра рідини. Крім чистої води можна пити слабкий настій шипшини або зелений чай (без цукру!).

До слова сказати, короткочасне голодування, крім очищення і істотного поліпшення зовнішності має ще один несподіваний ефект. Він полягає в збільшенні сили уяви і здатності творити. Наприклад, Джон Леннон, один з легендарних «бітлів», практикував медитацію і захоплювався голодуванням. Не виключено, що його творчі осяяння в музичній сфері стали результатом не тільки таланту і працездатності, а й періодичному відмову від хліба насущного.

Т.Тоео, колишній член палати громад японського парламенту, всім, хто сумнівається настійно рекомендував щотижневі одноденні голодування як спосіб оздоровлення і активізації мислення. Він неодноразово підкреслював, що це не просто дієта, бо завдяки голодуванню голова працює краще і безперервно виникають ідеї.

Єдине, про що не слід забувати: перед голодуванням необхідно очистити організм. Для цього за 2 дні до наміченого терміну виключіть з раціону тваринні продукти. Переходьте на злаково-рослинну дієту. Меню повинно складатися з різноманітних каш, овочів і фруктів. Починайте завжди не більше ніж з 1-2-денного голодування, потім переходите на 3-денний. Скільки тривав голод - стільки і вихід з нього. Можна поспіль провести почергово одно-, дво-, триденне голодування, завершуючи кожне таким же за тривалістю виходом з процесу.

Подальше збільшення термінів слід проводити після більш тривалих перерв. Поступово можна довести голодування до 7 днів. Проводити його бажано 1 раз в 6 місяців. Більш тривале голодування в домашніх умовах (по крайней мере, поки ви його як слід не освоїте) не рекомендується.

І що найголовніше, в процесі самоочищення дуже важливий оптимістичний настрій. Починаючи голодувати, вірте в успіх, і ви досягнете дивовижних результатів. Організм самостійно буде справлятися з будь-якими захворюваннями, і, коли регулярні голодування увійдуть у вас в звичку, ви взагалі перестанете хворіти.

ефект схуднення

Якщо грамотно і якісно підготуватися до добових голодувань, і робити їх стабільно, і систематично щотижня, то можна домогтися гарних результатів для зниження ваги.

Американські фахівці стверджують, що навіть 1 день голодування на місяць може бути вельми корисним для здоров'я.

Вчені провели дослідження, яке показало, що у людей, що утримуються від їжі кожен перший понеділок місяця, на 40% знижується ризик розвитку серцево-судинних захворювань. А у хворих на астму зменшується кількість нападів. За словами експертів, м'який стрес, який відчуває організм під час помірного голодування, позитивно позначається на імунітеті і знижує ймовірність виникнення ракових захворювань. Деякі фахівці говорять навіть про те, що не обов'язково голодувати цілий день: можна пропустити сніданок або вечерю. Обов'язкова умова - якщо вже вирішили поголодувати, то робіть це регулярно і пийте під час цього процесу воду.

З чого почати?

Починати треба з настрою. На перших порах голодування викликає дискомфорт, легкий стресовий постійний фон і щоб його подолати, треба володіти достатньою мотивацією.

У день перед голодуванням будьте стримані в їжі, бажано не вживати алкоголь, не їжте багато на ніч, не їжте ввечері м'ясне.

Постарайтеся знайти собі заняття. Краще якщо це будуть справи на свіжому повітрі, на дачі, в лісі. Не влаштовуйте своє перше голодування на роботі. Можливі проблеми у вигляді різних неприємних відчуттів - головні болі, запаморочення, слабкість, поганий настрій, запах з рота, можуть зіпсувати ваші стосунки з оточуючими, і утруднити саме голодування. Надалі ви зможете голодувати «без відриву від виробництва» і ніхто навіть не помітить.

Я роблю так:

  • Неділю. О 18:00 легку вечерю, потім намагаюся раніше лягти спати.
  • Понеділок. Протягом усього дня (до 18:00), у міру виникнення думок про їжу, п'ю воду.
  • Понеділок 18:00, вихід з голодування. Роблю салатик з тертої моркви (ні чим не заправляю). Потім можна з'їсти шматочок хлібця, бажано грубого помелу, черствого. Години через 2 можна зварити кашку (бажано на воді і без масла).

Вихід з одноденного голодування

Рекомендації П. Брегга по харчуванню в відновлювальний період.
1день (24 години) = якщо хочете, можете додати в дистильовану воду 1/3 чайної ложки неочищеного меду і 1 чайну ложку лимонного соку, це робить воду приємною і розчиняє слиз і токсини.

В кінці цього голодування першої їжею повинен бути салат зі свіжих овочів, в основному з тертої моркви і тертої капусти. Як приправу можете використовувати сік лимона або апельсина. Таке блюдо діє як мітла на кишечник. Після цього можете їсти варені овочі, наприклад, тушковані помідори. Можете їсти різну зелень - шпинат, гарбуз, листову капусту, приготований селера або волокнисту квасоля. Ніколи не можна переривати голодування продуктами тваринного походження: м'ясо, сир, риба, горіхами або насінням. Протягом 2-х днів не вживайте жодної кислотної їжі.

Будь-яка людина може без серйозних наслідків може обходитися без їжі і води кілька днів, і тільки наше невігластво змушує нас помирати від страху за такий короткий термін

джерело: www.pravilnoe-pokhudenie.ru

З чого почати?

Новости