Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

смажений сир

  1. Інгредієнти (2 порції)
  2. про рецепт

Здавалося б, смажити можна майже все. Примудряються смажити навіть оселедець, банани й огірки.

Мабуть, твердий сир - останнє, що можна смажити. Але, це ми так думаємо. Смажений сир - це щось!

Інгредієнти (2 порції)

  • Твердий (напівтвердий) сир або кашкавал 200 гр
  • Яйце 1 шт
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Рослинна олія 3-4 ст. л.
  • Панірувальні сухарі 0.5 склянки
  1. Вважається, що сир дуже давній винахід людини. Напевно сир спеціально не винаходили, а отримали випадково, вчасно не використавши молоко, яке, залишене в теплому місці, просто згорнулося. Можливо, ця забудькуватість і послужила початком сироваріння. Здавалося б, смажити можна майже все

    Твердий (напівтвердий) сир

  2. Зараз по всьому світу, поряд з промисловим виробництвом сиру, люди масово виробляють домашній сир. Не виняток і народи Балкан, Південної Європи.
  3. У Болгарії рідко зустрічається звичний для нас твердий сир. Основні молочні продукти - сирени і кашкавал. Бузок (бринза) з будь-якого молока: овечого, коров'ячого, і т.д. Кашкавал - напівтвердий жовтий сир. Цей сир визріває довго, більше шести місяців. Кашкавал має гладку поверхню без отворів або плям, рівного солом'яного кольору. Той випадок, коли спростовується прислів'я «Якщо в сирі багато дір, значить, смачним буде сир». Доступні у нас сири іноді схожі на кашкавал. Дуже близький до кашкавалу (не скажу що до смаку, але більше за образом і консистенції) сир гауда, чеддер, голландський. В принципі - підходять. Для страви варто використовувати напівтвердий сир без дірочок і з не найвищим вмістом жиру, інакше потече під час смаження. Ми пробували смажити різні місцеві сири - виходить добре і смачно.
  4. Поряд з використання сиру як самостійно страви, його додають в салати, супи, другі страви та десерти. Болгари готують дивовижне блюдо - кашкавал смажений в паніровці.
  5. Твердий сир необхідно нарізати тонкими пластинками. Товщина 20-25 мм. Не більше. Платівки сиру покласти в холодну воду і поставити в холодильник на 20-30 хвилин.

    Платівки сиру покласти в холодну воду

  6. Поки наш майбутній смажений сир відпочиває в холодній воді, інакше не пристане борошно і панірування, приготувати паніровці.
  7. Тут є вибір. Кому як подобається. Можна просто вмочити сир в борошно і обсмажити. Можна вмочити сир в збиті яйця, обваляти в борошні і обсмажити.
  8. Ми зробимо по-своєму. Сир витягти з води, обваляти в борошні.

    Сир витягти з води, обваляти в борошні

  9. Занурити сир у збите яйце.

    Занурити сир у збите яйце

  10. Обваляти сир в паніровці - хороших панірувальних сухарях, а краще в натертої на терку черствою булці. Можна ще раз вмочити в яйці і ще раз в паніровці.

    Обваляти сир в паніровці

  11. Після цього дати сиру в паніровці полежати 3-5 хвилин, поки масло на сковорідки не розжариться. Масла повинно бути багато, щоб смажений сир смажився з боків.
  12. Обсмажити запаніровані шматки сиру в сильно розігрітій олії, спочатку з одного боку, потім з іншого, до утворення рум'яної скоринки. Зазвичай це відбуватиметься дуже швидко, 1 хвилина - максимум 2 хвилини, смажений сир готується практично за часом зажаріванія панірування. Головне щоб панірування присмажилася.

    Обсмажити запаніровані шматки сиру в сильно розігрітій олії

  13. Сир повинен розм'якшити всередині панірування, але, ні в якому разі, не повинен витекти.

    Смажений сир повинен розм'якшити всередині панірування

  14. Смажений сир подається виключно гарячим, прямо зі сковорідки.
  15. Гарнір не потрібен. Сир можна чимось прикрасити, наприклад маслинами, петрушкою і скибочкою лимона.
  16. Смажений сир прекрасно поєднується з келихом охолодженого напівсухого білого вина.

    смажений сир

Смажений сир в паніровці - смачна закуска

про рецепт

Болгарська кухня

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 20 хв
  • Приготування: 05 хв
  • Готується за: 25 хв

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

смажений сир

5 (99.09%) 44

Новости