Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Ластівчине гніздо" - панацея від усіх хвороб?

Цей препарат - витяжку з «ластівчин гнізда» можна купити в будь-якому 7/11 або Family Mart і про нього відомо кожному тайці Цей препарат - витяжку з «ластівчин гнізда» можна купити в будь-якому 7/11 або Family Mart і про нього відомо кожному тайці. Ніякої дозування вони при прийомі не дотримуються і, частенько купивши заповітний бульбашку в магазині, тут же випивають його вміст. Зміст висушених «Ластівчине гнізд» зазвичай становить не більше 14-15%, решта - підсолоджувач ксилитол (72-73%). Є варіант з додаванням меду (2%).

Так що ж це за диво-ліки таке, всіма тайцями улюблене?

Почнемо з того, що це гнізда не ластівок, а стрижів-саланганов, що мешкають на берегах Бенгальської затоки і Південно-Китайського моря. Знамениті гнізда малятка салангани ліплять не з глини, а з водоростей, скріплюючи їх власною слиною. Як інкрустацій салангани щедро додають туди ікринки і мальків риб. Ось і виходить, що Ластівчине гніздо складаються з цілком їстівних продуктів, якщо не брати до уваги випадково прилипли пір'їнок.

Згідно з однією з легенд, Ластівчине гніздо вперше скуштував в ХІІІ столітті китайський імператор, коли монгольські війська загнали його армію на скелястий острів, де крім Ластівчине гнізд, не було нічого навіть мало-мальськи їстівного. Живильні гнізда не тільки допомогли армії вижити і боротися далі, але і виявилися смачним і корисним продуктом.

Закономірно, що Ластівчине гніздо, є фактично морепродуктів, містять велику кількість йоду. Крім того, вони містять фосфор, кальцій, залізо і багато інших корисні мікроелементи. Але не це головне. Важливим є те, що поєднання компонентів, що входять до складу Ластівчине гнізд, надає дивовижно потужний сукупний вплив на організм людини, підвищує імунітет, підсилює захисні сили, надає омолоджуючу дію.

Особливо Ластівчине гніздо корисні дітям, людям похилого віку, вагітним жінкам, слабким і хворим людям. Тільки перелік хвороб, від яких ми могли б позбутися, регулярно споживаючи Ластівчине гніздо, займає кілька сторінок. Досить сказати, що вони зціляють астму, хронічний кашель, хвороби горла, проявляють протипухлинну активність, сприяють лікуванню деяких онкологічних захворювань.

Ластівчине гніздо покращують якість сперматозоїдів, вирішують проблеми чоловічого безпліддя, крім того, є сильним афродизіаком і підвищують потенцію. А жінкам подобається, що вони омолоджують шкіру і розгладжують зморшки. Тому Ластівчине гніздо не тільки вживають в їжу, але і виготовляють з них ліки і косметичні засоби.

Ще не так давно промисел Ластівчине гнізд був досить трудомістким і небезпечною справою - адже салангани гніздяться на прямовисних скелях на висоті 10-15-поверхового будинку і відчайдушно захищають своє житло. Однак нині, в наш високотехнічний століття, їх стали розводити на зразок курей, перепілок або страусів. Для саланганов будують високі багатоповерхові будинки, в яких замість вікон в стінах влаштовані вузькі щілини, на зразок річка в вулику. Всередині під низькими стелями влаштовані численні бетонні балки. Салангани із задоволенням ліплять гнізда в затишних куточках між балками і стелею. Звідти їх періодично зрізають працівники саланганов ферми, намагаючись вилучати тільки ті гнізда, в які ще не знесені яйця. Інший раз бідним саланганов доводиться ліпити гнізда по три рази на рік.

Зараз у всьому світі в рік добувають кілька тонн Ластівчине гнізд. Якщо врахувати, що висушене гніздо саланган важить близько 10 г, можна уявити собі, яке це кількість, і якого розмаху досяг цей бізнес. Промисел Ластівчине гнізд безперервно розвивається, і недалекий той час, коли вони стануть доступні будь-якому жителю планети.

Так що ж це за диво-ліки таке, всіма тайцями улюблене?

Новости