Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Гімн" перемістився в замок Глубока-над-Влтавою

Замок Глубока-над-Влтавою (Фото: ЧТК)   27 міністрів закордонних справ з країн ЄС з подружжям, а також вищі представники співдружності - Хав'єр Солана і єврокомісар Ферреро-Вальднер, проведуть в Південній Чехії п'ятницю і суботу Замок Глубока-над-Влтавою (Фото: ЧТК) 27 міністрів закордонних справ з країн ЄС з подружжям, а також вищі представники співдружності - Хав'єр Солана і єврокомісар Ферреро-Вальднер, проведуть в Південній Чехії п'ятницю і суботу. Зрозуміло, для забезпечення безпеки таких важливих осіб у глибоких стягнули сотні поліцейських і пожежників, замок і парк на час засідання закриті і суворо охороняються.

Цікаво, що вести зустріч в замку Глубока буде чеський міністр Карел Шварценберг, представник дворянського роду Шварценбергов, якому до 1947 року належав сам замок і безліч інших об'єктів в Чехії. Зведена сестра міністра вже довгі роки намагається відсудити у чеської держави власність свого роду, але безуспішно: якраз в минулому році її позов про повернення Глибокої знову був відхилений чеськими судами. Подейкують, що відносини Карела Шварценберга з сестрою останнім часом зіпсувалися, тому що міністр не робить ніяких кроків для повернення майна предків. Так чи інакше, глави дипломатичних відомств, напевно, оцінять, що в замку їх зустріне майже справжній його власник.

Карел Шварценберг (Фото: ЧТК)   Теми, які мають бути обговорені міністрам в Глубоке, стосуються проблематики Близького Сходу, майбутнього розвитку країн західної частини Балканського півострова і подальшого розширення Європейського Союзу Карел Шварценберг (Фото: ЧТК) Теми, які мають бути обговорені міністрам в Глубоке, стосуються проблематики Близького Сходу, майбутнього розвитку країн західної частини Балканського півострова і подальшого розширення Європейського Союзу. У суботу в глибоку приїдуть представники країн-кандидатів на вступ до ЄС - Хорватії, Туреччини та Македонії. І, що особливо важливо, міністри обговорюватимуть можливість участі Білорусі в проекті "Східне партнерство". Це програма, яка передбачає зближення ЄС з колишніми радянських республіками - Грузією, Вірменією, Азербайджаном, Україною, Молдовою і Білоруссю.

У найближчому до замку місті - Чеських Будейовицях, слідів особливого хвилювання у зв'язку з проходять заходом не відчувається. Плакати, правда, сповіщають, що в п'ятницю ввечері тут пройде концерт відомих груп. Що мені особливо сподобалося: чеська Робоча партія збирається провести в Глубоке демонстрацію проти політики ЄС, а місцеві жителі у відповідь оголосили про проведення демонстрації за зниження цін на пиво і поліпшення погоди.

Новости