Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

теріякі

  1. Інгредієнти (250 мл маринаду)
  2. про рецепт

Соус для терияки роблять з соєвого соусу з цукром, мирин і використовують для м'ясних і рибних страв з доданням продукту блискучого вигляду Соус для терияки роблять з соєвого соусу з цукром, мирин і використовують для м'ясних і рибних страв з доданням продукту блискучого вигляду   Японська кухня - одна з найкрасивіших і загадкових в світі

Японська кухня - одна з найкрасивіших і загадкових в світі. Для європейця це, частково, данина моді, частково прагнення до прекрасного. Ніхто так не любить їжу «очима», як японці. Японська кухня не досягла підпорядкування світової кулінарією, хоча японські «мотиви» зустрічаються в кухнях світу повсюдно.

З огляду на складність і екзотичність інгредієнтів, японська кухня, мабуть, можлива тільки в Японії. В іншому ж, це пародія, авторське бачення або просто творче відтворення.

Інгредієнти (250 мл маринаду)

  • Соєвий соус 100 мл
  • Мирин 50 мл
  • Мед 1 ст. л.
  • Біле сухе вино 50 мл
  • Імбир, часник, сіль, спеції за бажанням
  1. Взагалі-то, теріякі (до речі, теріякі) - це соєвий соус, саке і цукор взяті в рівних кількостях. Про все інше пишуть як про значні або незначних добавках, нібито поліпшують смак. Читаючи оригінальні статті про терияки, звернув увагу, що мало хто з авторів акцентує увагу на складі маринаду або соусу, левову частку міркувань присвячує способу готування продуктів. Відчуття, що приготувати соус - це само собою зрозуміле і не викликає питань.

    Соєвий соус, мирин, вино і мед

  2. Купити хороший і натуральний соєвий соус - не викликає проблем, досить уважно читати етикетку і не вибрати хімічний коктейль пекельного складу. Саке - продукт у нас досить рідкісний. Саке - рисове вино, отримане шляхом зброджування без перегонки. Ну і цукор - сподіваюся з ним все зрозуміло. З доступних у нас інгредієнтів, такий набір можна замінити на соєвий соус і мирин - дуже солодке, навіть нудотне і схоже на лікер, рисове вино. Воно досить непогано замінює цукор і саке і, що примітно, зазвичай так і робиться в більшості випадків.
  3. На свій смак я додаю в маринад терияки сухе біле вино і трохи натурального меду. Вино дає трохи кислоти, що важливо для Маринівка, а мед додатковий цукор і аромат, властивий меду.
  4. Змішати в будь-якої зручної посуді соєвий соус і мирин. Додати вино і мед. Ретельно все перемішати, щоб розчинився мед.

    Змішати інгредієнти і розчинити мед

  5. Вважається, що для зменшення запаху певних видів їжі, обсмажуємо з теріякі, в маринад варто додати імбир - свіжий або сухий, потім соус трохи уварити. Для особливої ​​ароматизації соусу - додають часник. Щоб продукт, обжарюваний з теріякі, дав сік, в соус додають сіль. Це трохи незрозуміло, так як соєвий соус сам по собі досить солоний.

    Теріякі - соус і маринад

  6. М'ясо маринується в маринаді кілька годин. У такому маринаді можна замаринувати м'ясо, курку або рибу. За великим рахунком, достатньо навіть 1 години. М'ясо буде незрівнянно смачним. Неодноразово перевірено. Потім м'ясо смажиться на сковорідці або грилі з поливанням соусом, що в підсумку дає красиву, темну і блискучу глазур, яка так високо цінується в стравах, які називаються терияки.
  7. З залишків маринаду легко приготувати соус теріякі. Для цього достатньо нагріти до кипіння рідину і влити в нього розведений у невеликій кількості води крохмаль. Досить 1 ст. л. і дочекатися загустіння. Подавати холодним.
  8. Або, що, швидше за все, правильно, уварити соус до бажаної густоти, охолодити і подавати до м'яса або риби холодним. За бажанням можна додати спеції за смаком.

Теріякі - соус, маринад і спосіб обсмажування продуктів в японському солодкому соусі

про рецепт

Східна кухня

  • Вихід: 250 мл маринаду
  • Підготовка: 5 хв
  • Приготування: 5 хв
  • Готується за: 10 хв

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Новости