Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Флотилія в Лондоні на честь королеви увійшла до Книги рекордів Гіннеса

  1. Орфографічна помилка в тексті:

4 июня 2012, 10:53 Переглядів: 4 июня 2012, 10:53 Переглядів:   Флотилія на Темзі на честь Єлизавети II потрапила до Книги Гіннесса

Флотилія на Темзі на честь Єлизавети II потрапила до Книги Гіннесса. Фото AFP.

Недільна флотилія на Темзі на честь "діамантового" ювілею королеви Великобританії Єлизавети II увійшла до Книги рекордів Гіннеса як найбільша річкова процесія у світі, підтвердили в неділю ввечері представники організації, що фіксує світові рекорди.

Повністю маршрут процесії пройшли 670 різних суден. Це менше заявленої організаторами тисячі, оскільки до цього числа входили також поліцейські та службові катери, а частина високих судів змогла приєднатися до флотилії тільки в самому її кінці, пишуть РІА Новини .

ФОТО: Британці бурхливо святкують діамантовий ювілей правління королеви

Проте рекорд був встановлений і офіційно підтверджений. У процесії взяли участь суду споруди від 1740 до 2012 року.

У їх числі - судна, які брали участь у святкуванні "діамантового" ювілею королеви Вікторії в 1897 році, в евакуації оточених британських військ в Дюнкерку під час Другої світової війни, а також катер, на якому вгору по річці в 1965 році було доставлено труну з тілом легендарного Вінстона Черчілля.

Також по річці пройшла плавуча "дзвіниця" з вісьмома спеціально відлитими до ювілею дзвонами, гребні човни з прапорами всіх країн британської Співдружності, ялики для перепису королівських лебедів на Темзі та інші примітні суду.

Загальна кількість учасників флотилії склало 20 тисяч осіб, а число глядачів - 1,2 мільйона.

Святкування пройшли без великих інцидентів. Лондонські медики надали допомогу 369 учасникам народних гулянь, 64 людини були доставлені в лікарню.

Єдиним елементом, який довелося викреслити з програми через сильний дощ і низької хмарності, став проліт дев'яти вертольотів Королівських ВМС, які повинні були утворити в небі фігуру у вигляді діаманта на честь 60-річного ювілею правління королеви.

Британські ЗМІ також повідомляють про низку інших рекордів, встановлених у цей день в різних куточках Сполученого Королівства. Зокрема, в графстві Ланкашир був побитий рекорд минулого, "золотого" ювілею по довжині вуличної вечірки, що простяглася на 2,4 кілометра.

Також повідомляється про встановлення нових рекордів по найдовшій шерензі трубачів-фанфарщіков, найдовшою гірлянді зі святкових прапорців та інших.

У Великобританії і за кордоном пройшло близько 10 тисяч свят і вечірок на честь ювілею правління королеви, в яких взяли участь близько шести мільйонів чоловік. Серед них були члени експедиції британських полярників в Арктиці та британські військовослужбовці в Афганістані.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Флотилія в Лондоні на честь королеви увійшла до Книги рекордів Гіннеса". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости