Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В ГРУЗІЇ ПОБУДОВАНА НАЙБІЛЬША ГЕС ЗА ОСТАННІ 50 РОКІВ

  1. У Грузії завершена реалізація найбільшого за останні 50 років гідроенергетичного проекту - в високогірній...

У Грузії завершена реалізація найбільшого за останні 50 років гідроенергетичного проекту - в високогірній Аджарії 24 червня відбулося офіційне відкриття «Шуахеві ГЕС», йдеться в повідомленні https://www.newsgeorgia.ge/v-gruzii-zavershilos-stroitelstvo-krupnejshej-chastnoj-ges/ГЭС

Це найбільша ГЕС, побудована в країні з часів СРСР. Встановлена ​​потужність «Шуахеві» становить 187 МВт, а річне вироблення електроенергії - 450 млн КВт / год. В рамках проекту було побудовано дві греблі і два водосховища. Сумарна вартість проекту склала 416 мільйонів доларів. Будівництво здійснювало спільне підприємство «Аджарісцкалі Джорджія», засноване індійською компанією Tata Power і норвезької Clean Energy Invest.

«Кожен проект в сфері енергетики, кожен новий мегават є кроком вперед до енергетичної безпеки нашої країни і до її посилення. Наше головне завдання змінити імпортовані енергетичні ресурси, замінити виробленої на місці електроенергією », - заявив на церемонії відкриття прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі.

Глава уряду зазначив, що «Шуахеві ГЕС» - це особливий проект, так як це перша гідроелектростанція в Грузії, у якій є сертифікат Рамкової конвенції ООН «Про зміну клімату», який має на увазі скорочення викиду парникових газів.

Квірікашвілі також заявив про важливість нової гідроелектростанції для місцевих жителів.

«Для мене також дуже важливо, що« Шуахеві ГЕС »працевлаштує 300 осіб, що створить мотивацію для них не покидати рідний край і сприяти розвитку Аджарії», - підкреслив він.

Проект «Шуахеві ГЕС» - перший приватний інвестиційний проект в Грузії, який реалізовувався за допомогою міжнародного фінансування. На його здійснення Міжнародна фінансова корпорація привернула 250 мільйонів доларів. З цієї суми 90 мільйонів доларів виділив Азіатський банк розвитку, 90 мільйонів доларів - Європейський банк реконструкції та розвитку, а 70 мільйонів - сама Міжнародна фінансова корпорація.

Новости