Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рахункова палата виявила порушення в діяльності МНІОІ ім. Герцена і РОНЦ ім. Блохіна

Колегія Рахункової палати РФ розглянула результати контрольного заходу «Перевірка цільового та ефективного використання коштів федерального бюджету, в 2013 році і за минулий період 2014 року в області охорони здоров'я»   Колегія Рахункової палати РФ під головуванням Тетяни Голікової розглянула   результати   контрольного заходу «Перевірка цільового та ефективного використання коштів федерального бюджету, позабюджетних джерел і федеральної власності в 2013 році і за минулий період 2014 року в області охорони здоров'я» Колегія Рахункової палати РФ розглянула результати контрольного заходу «Перевірка цільового та ефективного використання коштів федерального бюджету, в 2013 році і за минулий період 2014 року в області охорони здоров'я»

Колегія Рахункової палати РФ під головуванням Тетяни Голікової розглянула результати контрольного заходу «Перевірка цільового та ефективного використання коштів федерального бюджету, позабюджетних джерел і федеральної власності в 2013 році і за минулий період 2014 року в області охорони здоров'я».

Перевірка проводилася в ФГБУ «Московський науково-дослідний онкологічний інститут ім. П.А. Герцена »МОЗ Росії і ФГБУ« Російський онкологічний науковий центр ім. М.М. Блохіна »Російської академії медичних наук.

Про результати перевірки на колегії повідомив аудитор Олександр Філіпенко.

В ході заходу були виявлені системні проблеми, типові для кожного з перевірених установ. Зокрема, аналіз структури витрат онкологічного інституту ім. Скопійовано з Medvestnik.ru. Герцена і онкоцентру ім. Блохіна в 2013-2014 роках показав, що частка коштів ОМС в бюджеті цих установ залишається низькою: в Інституті - не більше 7%, в онкоцентрі - не більше чверті всіх доходів.

- В умовах 2015 року, коли фінансування з федерального бюджету буде скорочуватися, такий низький обсяг коштів ОМС не дозволить забезпечити покриття основних витрат цих установ, що може призвести до подальшого зростання платних медичних послуг і обмеження доступності медичної допомоги для населення, - зазначив аудитор.

Аналіз вартості лікування одних і тих же захворювань, сплачених з різних джерел, а також порівняння вартості лікування одного випадку захворювання в установах, які є однопрофільними, виявив суттєві відмінності, що свідчить про відсутність єдиних підходів до розрахунку нормативної вартості лікування захворювань з боку Міністерства охорони здоров'я Росії, Федерального агентства наукових організацій (Фано) і Федерального фонду ОМС.

Перевірка також показала, що керівництво перевірених закладів не забезпечило рівень заробітної плати медпрацівників, відповідний «дорожній карті» уряду і указу Президента РФ.

- І в інституті ім. Герцена і онкоцентрі ім. Блохіна є значне відставання від встановлених темпів зростання середньої заробітної плати лікарів: у 2013 році - відповідно на 37% і 13%, за 9 місяців 2014 року - на 43% і 31%, - уточнив Олександр Філіпенко.

Крім того, в ході перевірки діяльності обох установ було виявлено численні порушення фінансової дисципліни та чинного законодавства, в тому числі неефективне витрачання бюджетних коштів і федерального майна.

За словами аудитора, виявлені під час перевірки інституту ім. П.А. Герцена порушення і недоліки свідчать про неналежний контроль за діяльністю установи як з боку директора Андрія Капріні, так і засновника - МОЗ Росії.

Всі виявлені порушення в онкоцентрі ім. М.М. Блохіна свідчать про відсутність контролю за діяльністю онкоцентру з боку його засновника - Фано Росії.

- На даний момент підписано доручення президента про передачу онкоцентру в МОЗ Росії і сподіваємося, що МОЗ ретельніше організовує контроль за установою, - підкреслив Олександр Філіпенко.

Колегія прийняла рішення направити подання керівництву перевірених установ, інформаційні листи в Уряд РФ, МОЗ Росії, Росздравнадзор, Фано, ФАС і Росимущество, а також звернення - до Генпрокуратури і МВС Росії.

Звіт про результати контрольного заходу буде направлений в палати Федеральних Зборів і ФСБ Росії.

Джерело: Медичний вісник

Новости