Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вентімілья: Стихійний шопінг в Італії: Статті

Вентімілья, на перший погляд, мало примітне містечко, якщо не сказати - просто приморська село - в Лігурії, на кордоні з Францією. Кордон ця практично непомітна, і про те, що ви її перетнули, вам скаже тільки ваш телефон, привітавши в роумінгу на території Італії.

Взагалі курорти Лігурійського узбережжя (ми зараз говоримо про Західну Лігурії (Riviera di Ponente), яка простягається від французького кордону до Генуї) багато в чому схожі один на одного як брати-близнюки. Але Вентімілья в цьому ряду серед інших курортних місць Лигурийской Рив'єри виділяють дві речі.

По-перше, вона є пересадочних вузлом між Францією (залізниця SNCF) і Італією (залізниця Trenitalia). Всі подорожі на поїзді з Франції до Італії і назад по узбережжю доведеться здійснювати з пересадкою в прикордонній Вентімілья. Тому через її маленьку станцію постійно курсує маса людей, які подорожують по Європі. Наприклад, якщо ви їдете з Лазурного берега в Геную, Мілан, Турин або ще далі по Італії, ви все одно не уникнете знайомства з Вентімілья.

Чому тут можна затриматися на пару годин в очікуванні поїзда - в цій статті.

Друга причина, чому Вентімілья відома серед жителів Лігурійського узбережжя і Лазурного берега - це її традиційний п'ятничний ринок. Щоп'ятниці сюди приїжджають торговці і розгортають намети з різноманітними товарами. Ринок працює з раннього ранку і до вечора (взимку - приблизно до обіду). Він тягнеться майже на кілометр (а то і більше) по променаду уздовж моря. У «базарний день» маленька спокійна Вентімілья перетворюється на вируючий біля набережної містечко, покупці прибувають сюди на електричках і автомобілях з сусідніх міст Італії і Франції. Взагалі шопінг в Вентімілья популярний у багатьох жителів Лазурного берега - ціни нижчі, ніж у Франції, можна зробити вигідні покупки. Причому французькі домогосподарки купуються не тільки одягом і взуттям, а й із задоволенням - італійськими продуктами.

Що являє собою ринок в Вентімілья?

Це справжнісінький, на вигляд стихійний, але насправді цілком упорядкований базар. Багато продавців і покупці давно знають один одного. Асортимент товарів великий і змінюється відповідно до пори року - одяг, взуття, сумки, шкіряні вироби (ремені, різні аксесуари), білизна і купальники, біжутерія, товари для будинку. Основна маса товарів китайського виробництва, але багато і італійських речей місцевих, невідомих іноземцям виробників. Це не повинно бентежити - італійці є італійці, і навіть недорогі речі скроєні за фасонами їх більш відомих модельєрів. Якість китайських товарів залишає бажати кращого, краще вибирати з лейблом Made in Italy.

Хоча (і я переходжу до животрепетного питання) в Вентімілья багато фейк. Знаю історію, коли один француз придбав там копію годинника Breitling і клявся і божився перед друзями, що йому продали відмінні справжній годинник, просто зі значною знижкою, але його «повернули на землю», показавши сюжет в місцевій газеті про велику партію контрафактного Breitling в Вентімілья . Насправді ніхто нікого не обманює, продавці і покупці прекрасно розуміють один одного. Зовсім не обов'язково купувати джинси з величезним написом Dolce & Gabbana на дупі, можна обмежитися парою замшевого взуття або хорошими шкіряними ременями. Ціни в Вентімілья низькі, нижче, ніж в недорогих магазинах навіть в період розпродажів, на 100-200 євро тут можна накупити цілу купу одягу, і це є головною причиною популярності її ринку як серед італійців, так і французів. Для іноземців, які відпочивають на курортах Лігурії і Лазурного берега, поїздка в Вентімілья в п'ятницю стає своєрідним туристичним атракціоном, адже про ринок згадують навіть деякі путівники.

Є в Вентімілья і аутлет - Story Deluxe (екс-Frontiera Ventimiglia), який обіцяє знижки на бренди до 70%. Вибір тут не дуже вражаючий (вже дуже стокові товари), але, в принципі, якщо вже ви вирушаєте в цей італійський містечко за покупками на автомобілі, можна заїхати і в аутлет. Адреса аутлета в Вентімілья - 13 Corso Limone Piemonte, а ось його офіційний сайт , Де можна подивитися список представлених брендів.

Крім речового ринку по п'ятницях, в Вентімілья кожен день відкрито невеликий, але колоритний міський ринок (Mercato). Розсипи в'ялених помідорів, величезні пакети з пастою, окости і звисають гронами копчені ковбаси, брили пармезану, найсвіжіша, виловлена ​​вночі або рано-риба, блискучі глянцевими боками фрукти - це все продуктовий вентімільскій ринок. Навколо нього безліч затишних кав'ярень, звідки розноситься карколомний запах кави, який так варити вміють тільки італійці, а також неодмінно варто спробувати тут дуже смачне морозиво.

Пам'яток в Вентімілья, крім ринку, небагато. Це кілька середньовічних церков і розташовані на віддалі від міста руїни давньоримських поселень, а також постарілий, але колоритний Старе місто, з традиційно для Італії звисає з вузьких вікон білизною. Він розташований в двох кроках від залізничної станції і ринку, на одному з берегів річки Ройя, потрібно просто перейти через міст.

З Вентімілья, якщо ви приїхали сюди з боку Франції, можна покататися по Лігурійського узбережжя на електричці, а в знаменитий «музичний» Сан-Ремо звідси ходять також тролейбуси (лінія V, в принципі, сплутати його з іншим неможливо - побачите в Вентімілья тролейбус, що йде по місту в протилежну сторону від Франції - спокійно сідаєте в нього, він і є). Час в дорозі - близько 40 хвилин по узбережжю через інші лігурійські містечка.

Для того, щоб орієнтуватися в відстанях: час в дорозі з Ніцци в Вентімілья на поїзді - 40 хвилин, з Вентімілья до Генуї - 2 години, з Вентімілья до Мілана - в середньому 4 години.

Підібрати собі автомобіль напрокат для подорожі по Лазурному березі і Італійської Рив'єрі можна тут:

(Моментальне порівняння пропозицій, цін і умов провідних автопрокатних компаній світу, підтвердження бронювання онлайн і гнучкі умови, знижки, суперпропозиції)

(Моментальне порівняння пропозицій, цін і умов провідних автопрокатних компаній світу, підтвердження бронювання онлайн і гнучкі умови, знижки, суперпропозиції)

фото Вентімілья

фото Вентімілья

Пляж в Вентімілья довгий, гальковий.

Пляж в Вентімілья довгий, гальковий

У Старому місті Вентімілья

У Старому місті Вентімілья

ринок

Залізнична станція Вентімілья

Може бути цікаво (поруч з Вентімілья):

ТОП-6 ботанічних садів Лазурного берега

Сан-Ремо : "Російський слід" в Лігурії

Ментон : "Лимонна" Франція (пам'ятки, пляжі, фото)

Фестиваль лимонів в Ментоні

Саорж: Красива гірська село на кордоні Франції та Італії

Що являє собою ринок в Вентімілья?

Новости