Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Криму запровадили систему визначення неофіційною «зірковості» готелів

Інформаційно-маркетингова фірма «Курорти Криму» впровадила систему визначення неофіційною «зірковості» кримських санаторно-курортних установ. Про це повідомив директор фірми Олександр Бурдонов.

За його інформацією, орієнтовна «зірковість» впроваджується на підставі думки професіоналів курортно-туристичного бізнесу і споживачів методом Інтернет-голосування виключно в якості орієнтира для потенційних гостей півострова.

Директор фірми запропонував розподіляти установи за п'ятьма категоріями. Так, наприклад, «3 зірки» присвоюються готелям, санаторіям і пансіонатам. У номері такого об'єкта розміщення виконаний євроремонт, а його площа повинна складати 10-13 квадратних метрів. Також в номері знаходиться туалет з умивальником і душем, а крім основної необхідних меблів і техніки - телефон, телевізор, холодильник, кондиціонер, туалетний столик, підставка для багажу і радіо. Прибирання повинна здійснюватися щодня, зміна постільної білизни - не рідше двох разів на тиждень. У харчування включається сніданок, а також можливість замовлення обслуговування в номерах з 7 до 24 годин. Готель категорії «3 зірки» надає послуги охорони, обміну валют, автостоянки, виклику таксі, масажу і інше.

За підсумками розпочатого опитування думку голосуючих підвищило офіційну «зірковість» готелю « Брістоль »(Ялта), якому привласнили 4 зірки замість наявних 3 зірок. Готелі «100 і 1 ніч» і «Левант» (Ялта), які офіційно не мали зірок, отримали від голосуючих 3 і 4 зірки відповідно.

Як повідомляло агентство е- Крим , Один з найбільших кримських туроператорів - компанія «Генуя-Тур» (Сімферополь) не бачить сенсу у введенні неофіційною системи зірковості санаторно-курортних установ Криму з метою залучення клієнтів. Фахівці пояснили, що в даний час всі здравниці, відповідають високому рівню, такі, як «Ялта-Інтурист», «Ореанда», «Брістоль», сертифіковані на зірковість і відповідають висунутим стандартам. А вводити зірковість для багатьох здравниць, особливо пансіонатів і санаторіїв, в яких рівень сервісу недостатньо високий, через що вони і не сертифікуються офіційно, недоречно. Швидше за все, вважають у фірмі, така оцінка буде не на їхню користь.

ДОВІДКА: В даний час в Криму всього 13 об'єктів розміщення мають офіційну категорію три і чотири зірки. Решта не пройшли сертифікацію.

Інформаційно-маркетингова фірма «Курорти Криму» впровадила систему визначення неофіційною «зірковості» кримських санаторно-курортних установ Версія для друку

Новости