Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Портофіно

  1. Як дістатися до Портофіно і пересуватися
  2. катером
  3. пішки
  4. машиною
  5. автобусом
  6. Що дивитися в Портофіно
  7. Що дивитися біля Портофіно
  8. Пішохідні стежки біля Портофіно
  9. Де зупинитися в Портофіно?
  10. Belmond Hotel Splendido & Belmond Splendido Mare
  11. Eden
  12. Miramare Hotel
  13. Де поїсти в Портофіно
  14. Коли відвідати Портофіно

Портофіно - це мініатюрне містечко і, напевно, самий фешенебельний курортне селище недалеко від Чінкве-Терре, в гавані якого часто можна побачити пришвартовані яхти голлівудських знаменитостей. Тут тихо і спокійно, багато просто люблять насолоджуватися відпочинком на площі Портофіно, дегустуючи недешеві делікатеси.

Щоб оглянути всі «туристичні точки» Портофіно і сусідні селища, буде досить одного повноцінного дня. Але якщо ви любите неквапливо насолоджуватися середземноморською природою, то варто затриматися тут довше.

Останнє оновлення статті: липень 2019.

Як дістатися до Портофіно і пересуватися

потягом

Найближча станція - Санта Маргариті Лігуре. Звідти до Портофіно або на автобусі, або пішки. Про все детальніше на стор. « На поїзді ».

катером

Дивіться розклад курсування катерів тут: http://traghettiportofino.it

пішки

Від Рапалло до Санта Маргариті Лігуре - 40 хвилин шляху. А вже звідти до Портофіно можна здійснити пішу годинну прогулянку по дорозі, яка з наближенням до селища стає красивішим. Покажчиків дуже багато, загубитися неможливо.

машиною

Пересуватися на авто тут важко через вузьких звивистих доріг і проблем з парковками. Найближча знаходиться в Рапалло, але застати вільне місце можна тільки рано вранці. Всі парковки в Рапалло відзначені на карті.

автобусом

Транспорт курсує кожні півгодини (взимку - щогодини) з Рапалло до Санта Маргариті Лігуре і звідти до Портофіно. Квиток можна придбати або в тютюновому кіоску (2 €), або у водія (3 €). Автобуси починають їздити вже в 6 ранку, останній з Портофіно відправляється о 20:00. Але на штатного розпису не покладайтеся, воно не дотримується через затори на дорозі.

Що дивитися в Портофіно

Кожен турист неодмінно побуває на 1 головній площі Портофіно - Пьяцетте. Поруч з нею безліч архітектурних споруд, на які варто звернути увагу, і найкращі ресторани, де подають відмінні страви з риби.

На узбережжі Портофіно коштує 2 замок Браун, що функціонує сьогодні як музей. Він побудований на вершині затоки і з нього можна оглядати весь містечко і околиці.

А в старій частині передмістя знаходиться найдавніша в Портофіно 3 Церква Святого Мартіна (12 століття) - один з найкрасивіших храм, побудований в романському стилі. У стінах церкви зберігаються скульптури і картини генуезьких і лігурійських майстрів.

Що дивитися біля Портофіно

Недалеко від Портофіно знаходиться 4 бухта Сан-Фруттуозо, куди можна прогулятися по пішохідній стежці. Там, на глибині 15 метрів, встановлено унікальну 5 підводний статуя «Христос Безодні». Якщо дозволять погодні умови, ви зможете з суші розглянути в товщі кришталевої води 2,5-метрову бронзову фігуру Христа. Або зійдіть з дайверами на дно - видовище сяючого під водою в променях сонця Христа воістину зачаровує!

Пішохідні стежки біля Портофіно

Південніше Портофіно знаходиться територія парку Чінкве-Терре, усіяна безліччю пішохідних стежок і покажчиків, гуляти і милуватися природою можна скільки хочеш. Також великою популярністю у туристів користується маршрут до абатства Сан-Фруттуозо, розташованого в бухті, він вказаний на карті.

Де зупинитися в Портофіно?

Це найдорожчий і престижний містечко в Лігурії, але якщо він вам не по кишені, а відпустку провести хочеться саме тут - ознайомтеся з цінами в найближчих містах, таких як Рапалло .

Це найдорожчий і престижний містечко в Лігурії, але якщо він вам не по кишені, а відпустку провести хочеться саме тут - ознайомтеся з цінами в найближчих містах, таких як   Рапалло

Top 5

романтика

Знижка!

Belmond Hotel Splendido & Belmond Splendido Mare

Ціна: висока.
Оцінка: Чудово, 9.4.
Це дві найдорожчі готелі в Лігурії, з'єднані в один комплекс. Готель Belmond Splendido стоїть на кручі, а Belmond Splendido Mare - в центрі міста, недалеко від площі Пьяцетта. З розкішно обставлених номерів відкривається красивий вид на Портофіно.
Детальніше ...

Детальніше

Top 5

романтика

Знижка!

Eden

Ціна: середня.
Оцінка: Добре, 7.9.
Готель Eden розташований в центрі міста, в вузькому провулку, недалеко від порту і всіх магазинів і ресторанів, знаходиться в тихому закутку, має свій особистий невеликий сад. Номери з видами на місто, є кімнати з великою терасою.
Детальніше ...

Детальніше

Top 5

романтика

Знижка!

Miramare Hotel

Ціна: доступна.
Оцінка: Чудово, 9.2.
Прийнятний за ціною готель Miramare, розташований в Санта Маргариті Лігуре, варто прямо на набережній навпроти причалу. Кімнати з видом на море, є садові тераса, де можна милуватися панорамами. Поруч Miramare - пляжі і ресторани.
Детальніше ...

Або порівняйте інші готелі, за відгуками туристів і цінами на цій сторінці .

Де поїсти в Портофіно

Ціни в селищі не порадують бюджетного туриста. Навіть в барах ціна за бутерброд може перевалити за 10 €. Високі ціни на їжу встановлюють і ресторани Портофіно: одне блюдо обходиться в 20-50 € ... Але пообідати на головній площі Портофіно того варто, адже тут найкраща рибна кухня у всій Італії! Не пошкодуєте.

Коли відвідати Портофіно

Саме прийнятне час відвідування Портофіно - період з середини березня до початку жовтня. Тут зберігається тенденція «Чим тепліше - тим більше туристів», а особливо у вихідні, коли місцеві італійці вибираються відпочити на лігурійському узбережжі.

Де зупинитися в Портофіно?

Новости