Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляжі Тонкого мису в Геленджику: фото, відгуки, опис

  1. Набережна мікрорайону Тонкий мис
  2. Пляж «Торик»
  3. Пляж «Бриз»
  4. Між «Бризом» і комплексом «Тонкий мис»
  5. Пляж пансіонату «Тонкий мис»
  6. Пляжі на мапі Тонкого мису

Як видно з фото, пляжі на тонкому мисі мають мінімум «наворотів», зате на задньому плані стоять пансіонати та інше комфортабельне житло Геленджика. Мало того, житлова частина мікрорайону має цілком престижною набережній, звідки ми і почнемо наш огляд.

Набережна мікрорайону Тонкий мис

Як такий, променад названого в заголовку жілсектора (з балюстрадою, ліхтарями і замощення плиткою тротуаром) виявляється тільки у санаторіїв «Блакитна хвиля» та «Золота бухта». Прокладено він (з меншим розмахом) і на захід від - до «Червоних вітрил».

Зазначений п'ятак вважається найпрестижнішим на міні-півострові, яким присвячується означена стаття. Тут зосереджено більшість «люксових» готелів, відомих закусочних і ресторанів . присутні нічні клуби , Прокати велосипедів та дитячих електромобілів, торгові розвали і сувенірні лавки, побудовані два санаторії і великий аквапарк «Золота бухта» . Набережна Тонкого мису дорівнює півтора кілометрів. На її північно-східному кінці - сучасний витягнутий понтон.

Уздовж приморській вулички висаджені яскраві субтропічні дерева і квіти, стоять урни. Найчастіше локацію асоціюють з єдиним в Геленджику НЕ галькові пляжем - «Піщане дно». Незважаючи на «кам'яний пісок», водичка примудряється залишатися досить прозорою. Єдиний мінус - недитячий візит. Досить глибоко. А ще на деяких ділянках цього самого «кам'янистого пісочку» просто немає - море пестить тротуар.

Вас заінтригували особливості цієї курортної зони? Виходьте на зупинці « винзавод »І рухайтеся по вулицях Виноградна і Паркова - до« упору ». Якраз уздовж тієї частини набережної, куди виводить вул. Паркова, є «м'які» понтони.

Пляж «Торик»

За планом забудови це - перший (з боку Блакитної бухти) гідно обладнаний шматок півострівного узбережжя. Він є інфраструктурним продовженням витягнутого житлового комплексу «Торик» (його нові висотки - бренд названого мису).

trish-party © Яндекс.Фотки


Правда, благоустрій так і не довели до кінця, створивши відчуття якогось довгобуду. Мова про морський кромці протяжністю близько двох кілометрів. Вона досить вузька - 7-10 м, впирається в недобудовану набережну. Поверхня - велика галька і булижники, з яких місцеві «наваяли» саморобних хвилеломів.

Вода, до речі, тут прозора. Вхід в неї йде під середнім ухилом. Останньою «візиткою» гавані можна назвати зручний виїзд на вул. Десантну. Ця міська артерія - місце розташування декількох гостьових апартаментів і готельних будинків.

Пляж «Бриз»

Да уж, багатий на Рив'єри Геленджик. Пляжі Тонкого мису бувають ще і здвоєними. Такими є речі для локації «Бриз-1» і «Бриз-2». Від «Ториком» їх відділяє дика лагуна довжиною в 200 м. Сам же «Бриз» - це один кілометр берега, «зламаного» затоками, що утворилися після будівництва різних хвилеломів.

Пляжної поверхнею вважається крупногалечний смуга шириною від 30 до 50 м. Водиця продовжує залишатися чистою, сміття теж мало, адже тут рідко з'являються гості. Вхід в море йде під середнім, а подекуди і великим кутом. Є гострі камені. Інфраструктура щодо нового пляжу це:

  • асфальтовані виходи до однойменного житлового сектору;
  • готель «Катерина»;
  • ресторан «Колиба рибалки»;
  • кілька шатрових навісів;
  • прокат шезлонгів і парасольок від сонця;
  • короткий ділянку балюстрірованой набережній з драбинами;
  • берегоукріплювальні периметр (через нього перекинуто драбинки);
  • сезонне кафе;
  • пара бетонних понтонів.

Між «Бризом» і комплексом «Тонкий мис»

Мова про єдиному фрагменті місцевого морського узбережжя, який можна назвати диким , Не рахуючи дикунський, або нудистський, пляж в сторону Блакитної бухти. Починається він за останньою хатою ЖК «Бриз», а закінчується огорожею названого СК. Мається на увазі східний виступ мису - кілька разів згинається лінія відстанню всього в 250 м, а шириною 7-12 м.

Тут Десантная ул. переходить в Набережну (зупинка «Тонкий мис», готель «Бомбей», різні довгобуди). З одного боку обриваються прямо в воду трава і уламки каміння мало сприяють популярності п'ятачка, але з іншого боку - стратегічні вулиці Десантна, Набережна, заїзди в кілька популярних санаторіїв.

З одного боку обриваються прямо в воду трава і уламки каміння мало сприяють популярності п'ятачка, але з іншого боку - стратегічні вулиці Десантна, Набережна, заїзди в кілька популярних санаторіїв

Отже, пустувати це місце не любить, тим більше що тутешня вода за кольором ідеальна, а поруч знаходиться грандіозне скупчення супермаркетів і гостьових будинків . А будується їх тут ще більше! Все це неподобство, часто використовується заїжджими і місцевими аборигенами, триває до будівель «Тонкого мису».

Пляж пансіонату «Тонкий мис»

«Гальковий-піщана» упорядкована купальня виявилася закритою з напрями основної акваторії моря хвилеломом, що дозволило курортникам купатися комфортно і безпечно в момент шторму. Та й глибина, до речі, наростає тут повільно. Завдяки пансіонату в даній точці з'явилися навіси та роздягальні.

Поблизу знаходиться кінцева зупинка автобусного маршруту №5. Приїжджайте і на машині. Парковки тут теж є. Можна пройти з глухого кута вул. Поштовій. Довжина цього пляжу Тонкого мису - 400 м. У глибину він подекуди йде на 70 м. А переночувати можна як в пансіонаті (про який пишуть - «тут немає зручностей»), «У Марини» або в розкішному ЖК «Здоров'я».

А переночувати можна як в пансіонаті (про який пишуть - «тут немає зручностей»), «У Марини» або в розкішному ЖК «Здоров'я»

До ваших послуг маленькі приморські кафе для романтичних зустрічей, влаштовані в приміщеннях колишніх елінгів, навіси, а також широченний асфальтований шматочок примор'я - з балюстрадою, ліхтарями, спуском на гальку і витягнутим на 160 м повертають понтоном.

Пляжі на мапі Тонкого мису


Прилітаючи в Геленджик, пляжі Тонкого мису радянський турист розглядав першими. Вони виднілися вже в ілюмінаторі - при заході на посадку. Відгуки визнають купальні рекреації малопридатними для відпочинку з маленькими дітьми . Тут багато підводних каменів. Але що стосується дорослих, для заходу у воду тут передбачені пірси (пірнання, купання, риболовля), а для веселого проведення часу - кафе і нічні клуби, екстремальні розваги, сувенірні лавки і багато ще всього цікавого. На закінчення пропонуємо про місце відео, приємного перегляду.

Вас заінтригували особливості цієї курортної зони?

Новости