Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Центральний пляж Геленджика: як дістатися і як на ньому розважитися?

  1. Чим гарний Центральний пляж
  2. Розваги
  3. Як дістатися на своєму автомобілі
  4. На замітку туристам, які відвідують Геленджик вперше
  5. Відгуки відпочиваючих

У розумінні більшості туристів: ідеальний пляж повинен бути піщаним, пологим, розташовуватися поблизу від готелю та інших курортних інфраструктурних об'єктів.

Центральний пляж Геленджика (район Морського вокзалу), повністю відповідає уявленню більшості людей про ідеальне пляжі.

Довжина його близько кілометра, найбільша ширина, яка вимірюється від краю набережній до зони прибою - 30 метрів.

Чим гарний Центральний пляж

По-перше, це єдина на курорті майже повністю пісочна прибережна зона. Лише біля самої кромки моря крізь шар привізного піску проглядає природний грунт території - галька. У зону пляжу входять морський і човновий причали.

З лівого краю пляж переходить в аналогічну, але меншу за площею зону відпочинку під назвою «Комиші». Справа центрального пляжу знаходиться великий розважальний комплекс - аквапарк «Дельфін», на території якого є зал для курців.

По-друге, позаду заднього краю пляжу проходить ділянку вимощеній плиткою набережній з численними кафетеріями, облаштованим туалетом і зручними спусками до моря.

По-третє, пляж пологий, вхід у воду теж. Рівень глибини наростає поступово, тому тут зручно купатися і дорослим, і дітям.

Чи потрібно брати з собою гроші, вирушаючи на Центральний пляж купатися і засмагати? Вхід безкоштовний, шезлонги і парасольки - прокатні, оплата згідно з тарифом (100 р / год).

Розваги

Якщо приймати морські «ванни» набридло, тоді можна відправитися на гойдалки-каруселі, батути, катамарани, прогулянки на «банані» і квадроциклах, парні / поодинокі екскурсії на парашуті - усі послуги за різною ціною Якщо приймати морські «ванни» набридло, тоді можна відправитися на гойдалки-каруселі, батути, катамарани, прогулянки на «банані» і квадроциклах, парні / поодинокі екскурсії на парашуті - усі послуги за різною ціною. Охочих відчути себе досвідченим моряком чекають у човнового причалу, де завжди є з ким домовитися про короткочасне виході в море на катері або яхті.

Гуляючи на набережній можна замовити портрет, зробити тимчасове татуювання, купити сувенір (з дійсно місцевих лише черепашки рапани завбільшки з кулак), зробити «африканську» зачіску. Поблизу є аквапарк «Дельфін», де пропонують стандартні для такого типу комплексів набір розваг.

Як дістатися на своєму автомобілі

Як дістатися на своєму автомобілі

  1. Від автовокзалу: наліво по Об'їзній, потім по вул. Кірова до перетину з Приморської, далі до перетину з Грибоєдова - поворот направо, далі до вулиці Революційної.
  2. Від автовокзалу при великій завантаженості: наліво по Об'їзній, потім по вул. Кірова до перетину з вул. Луначарського, далі направо до перетину з вул. Леніна., Далі прямо по вул. Леніна, вул. Революційної.
  3. Від ЦСК ВВС Росії - по вул. Радянської направо (зменшується нумерація будинків), до вул. Революційної, далі наліво.
    від автовокзалу до вул. Грибоєдова слід автобус (маршрутка) № 2.
  4. Пішки / таксі від центрального продуктового ринку, через площу по вул. Островського, до перетину з вул. Леніна, до кінця Леніна, потім по вул. Революційної.

На замітку туристам, які відвідують Геленджик вперше

У районі пляжу (будь-якого) знайти вільне місце для паркування складно У районі пляжу (будь-якого) знайти вільне місце для паркування складно. Вихід: скористатися послугами платної стоянки на периферії, а для поїздок до моря використовувати міський транспорт - вартість проїзду 15 рублів / автобуси ходять до 23.00. Так, замовлення таксі по телефону обходиться дешевше.

Вибираючись на курорт в травні, віддавайте перевагу готелям, які приймають гостей цілий рік - в іншому випадку ризикуєте потрапити в період ремонтно-підготовчих робіт до основного сезону.

Фрукти, баштанні в Геленджику дорожче, оскільки привізні. Прямуючи сюди відпочивати на власній машині, має сенс придбати запас кавунів / динь (в сезон) по дорозі.

Не варто купувати вино на розлив, спокусившись видом стоять за спиною продавця великих бочок. Місцеве фірмове вино реалізують в пляшках. Ціна типового вечері: від 250 до 600 р.

Відгуки відпочиваючих

Галина   «Найкраще тут, коли пік сезону - ввечері і вночі Галина
«Найкраще тут, коли пік сезону - ввечері і вночі. Коли наплив відпочиваючих розсіюється, вода стає набагато чистіше ».

Максим
«Головна перевага - пісок, а не галька».

Kampary
«Відмінний. Одне погано - до полудня проблематично знайти вільний шезлонг ».

Ілля
«Звичайний: діти, пісок, шум, спека».

Світлана
"Вродливий. Шкода, що не всі відпочиваючі прагнуть підтримувати його чистоту - розкидають недопалки, фантики ».

Центральний пляж і вид на Геленджик з нього в цьому відеоролику.


Курортне місто - це не тільки сонячні пляжі і готельні розваги. Це ще можливість вивчити історичні, природні та культурні пам'ятки. Що подивитися в Геленджику?

Геленджикский аквапарк Золота Бухта користується великою популярністю у туристів. Дізнайтеся про вартість відвідування, часу роботи і інші особливості цього чудового комплексу тут .

Скала парус в Геленджику вражає своєю природною величністю і красою, подивіться самі: http://edemnayug.com/krasnodarskij-kraj/gel-kurorty/gelendzhik/gel-dostoprimechatelnosti/skala-parus.html

Чи потрібно брати з собою гроші, вирушаючи на Центральний пляж купатися і засмагати?
Що подивитися в Геленджику?

Новости