Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Геленджик і як дістатися до центру і курортів

  1. Загальні відомості
  2. Готелі поблизу
  3. Дешеві авіаквитки до Геленджика
  4. схема аеропорту
  5. Аеропорт Геленджик на мапі
  6. Таксі з аеропорту Геленджик
  7. автобус
  8. Оренда авто в аеропорту Геленджик
  9. Відео з аеровокзалу:

Аеропорт Геленджика обслуговує найближчі містечка Чорноморського узбережжя і Новоросійськ. У цій статті ми розповімо, як дістатися з аеропорту Геленджик до міста і курортів, а також де оселитися поблизу.

Загальні відомості

Аеропорт Геленджика знаходиться всього в 10 км від його центру. Він не має статусу міжнародного і приймає тільки рейси з Москви і ще декількох великих російських міст. У 80-х роках тут обслуговували понад 30 рейсів в день, проте до початку 2000-х пасажиропотік значно знизився, і аеропорт практично перестав функціонувати.

Керуюча компанія аеропорту планує побудувати до кінця 2018 р нову будівлю, що відповідає всім сучасним вимогам. А поки пасажирів приймає термінал, відкритий в 2010 р в якості тимчасового.

Аеропорт Геленджика обслуговує найближчі містечка Чорноморського узбережжя і Новоросійськ

Поки пасажирів приймає тимчасовий термінал, відкритий в 2010 р

Сам по собі аеропорт дуже невеликий і не відрізняється різноманітністю кафе і магазинів, але все-таки пара місць, де можна втамувати спрагу або голод, тут є. З магазинів - сувенірні відділи, лавка рибних делікатесів, так газетний кіоск.

Вся необхідна інфраструктура знаходиться в залі реєстрації: кімната матері і дитини, медпункт, авіакаси, банк, камера зберігання та пакування багажу. Щоб пасажири зовсім не занудьгували, на території аеропорту працює безкоштовний Wi-Fi.

Готелі поблизу

У безпосередній близькості від аеропорту є кілька зручних готелів для того, щоб скоротати ніч перед раннім вильотом. Також є ряд більш віддалених готелів, що пропонують послугу безкоштовного трансферу до терміналу для своїх гостей.

Також є ряд більш віддалених готелів, що пропонують послугу безкоштовного трансферу до терміналу для своїх гостей

Комфортабельний готель Marine Palace знаходиться в 1 км від аеропорту

Подивитися список готелів поблизу аеропорту Геленджика, ознайомитися з їх розташуванням, фото і відгуками гостей можна на цій сторінці .

Дешеві авіаквитки до Геленджика

Найпростіше відшукати найдешевші авіаквитки, орієнтуючись на свіжі знахідки інших користувачів у великих пошукових системах. Їх відстежує Календар низьких цін, який наводимо нижче:

схема аеропорту

Хоча аеропорт Геленджика невеликий, орієнтуватися на місці зі схемою значно простіше.

Аеропорт Геленджик на мапі

Транспорт з аеропорту

Дістатися з аеропорту Геленджик до міста і курортів можна не тільки громадським транспортом, а й на таксі або машині. Детальніше про всі способи - нижче.

Таксі з аеропорту Геленджик

Таксі - найзручніший і швидкий спосіб дістатися в будь-яку точку узбережжя, особливо коли в одній руці велика сумка, а в іншій - важкий чемодан. Більшість туристів замовляють таксі офіційного перевізника, а ще частіше - просто ловлять приватну машину біля терміналу.

Більшість туристів замовляють таксі офіційного перевізника, а ще частіше - просто ловлять приватну машину біля терміналу

Таксі можна знайти біля виходу з аеропорту або замовити заздалегідь онлайн

Ні для кого не секрет, що таксисти в курортних містах часто називають завищені тарифи туристам. Притому, завищені в кілька разів. Набагато безпечніше замовити машину завчасно в онлайн-службі трансферів.

Тарифи у таких служб фіксовані, а повна ціна поїздки прораховується онлайн на етапі замовлення. Нічого зверху на місці платити вже не потрібно. До того ж сервіс стежить за табло прильотів на випадок затримки рейсу, тому водій обов'язково зустріне Вас вчасно і з іменною табличкою в руках.

До того ж сервіс стежить за табло прильотів на випадок затримки рейсу, тому водій обов'язково зустріне Вас вчасно і з іменною табличкою в руках

Ціни на таксі в аеропорту Геленджик (2017)

На етапі замовлення можна скористатися додатковими опціями. Наприклад, запросити машину, обладнану дитячим кріслом, або з містким багажником. Ознайомитися з тарифами на поїздку з аеропорту Геленджика до центру або найближчих курортів можна на цій сторінці .

автобус

З аеропорту Геленджика до центру міста можна дістатися на маршрутному таксі. Час в дорозі - 30-40 хвилин. Є 2 кільцевих маршрути, що охоплюють всю Геленджікскую бухту: №5 і №16.

Є 2 кільцевих маршрути, що охоплюють всю Геленджікскую бухту: №5 і №16

На автобусі до центру міста можна доїхати за 30-40 хвилин

Вони ідентичні, за одним лише винятком: №5 слід до Толстого мису, а №16 - в Південний мікрорайон. У зворотному напрямку і той, і інший йдуть до Тонкого мису. Також обидва маршрути проходять через Старий автовокзал (зупинка «Леніна (Автостанція)»). Автобуси курсують з 6 ранку до 23 вечора з інтервалом 15-20 хвилин. Ціна квитка - 23 руб. (В 2017 р).

Зупинка знаходиться за межами аеропорту. Щоб сісти на автобус в сторону Тонкого мису, потрібно пройти вздовж парковки, потім повернути праворуч в напрямку вулиці Солнцедарской і пройти по ній близько 100 м. Автобуси, які прямують у бік центру міста, зупиняються трохи далі - на протилежному боці дороги.

Автобуси, які прямують у бік центру міста, зупиняються трохи далі - на протилежному боці дороги

До Тонкого Мису можна доїхати автобусами №5 і №16

До найбільш популярних курортів в околицях Геленджика їздять приміські автобуси.

  • Дивноморське. Від Старого автовокзалу автобуси №№ 646, 108, 102.
  • Джанхот. Від Старого автовокзалу автобуси №№ 108, 646.
  • Прасковеевка. Від Старого автовокзалу автобус №108.
  • Бетта. Від Старого автовокзалу автобус №109.
  • Архипо-Йосипівка. Від Старого автовокзалу автобус №107.
  • Кабардинка. Від Старого автовокзалу автобуси №№ 103, 646. Від Нового автовокзалу - №185.
  • Новоросійськ. Від Старого автовокзалу автобуси №№199, 646. Від Нового автовокзалу - №185.

Оформити договір оренди автомобіля можна не виходячи з будівлі аеровокзалу

Оренда авто в аеропорту Геленджик

Найзручніший спосіб дістатися з аеропорту до будь-якого курорту на узбережжі - звичайно ж, автомобіль. Оформити договір оренди можна прямо в будівлі аеровокзалу, але варто врахувати, що в високий сезон на місці вільних машин може не виявитися. До того ж, ціни в аеропорту завжди вище.

Альтернативний спосіб - забронювати авто через сервіс порівняння цін автопрокат, причому чим раніше Ви це зробите, тим більш вигідну ціну отримаєте. Щоб напевно забезпечити себе замовленнями, багато компаній намагаються надавати онлайн-клієнтам хороші знижки.

autos

Порівняти ціни автопрокат, що працюють в аеропорту Геленджик і навколо міста, а також забронювати авто на дати своєї поїздки можна на цій сторінці .

Відео з аеровокзалу:


Photos by: Аеро-Альянс, buhtagold.com, авіатранспортне огляд, automaximum.org, ru_aviation - LiveJournal, gelendzhik.7-verst.ru, airport-gelendzhik.ru.

Новости