Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

закордонний паспорт

Якщо вам належить провести свою відпустку за кордоном, перш ніж зайнятися приємними приготуваннями до відпочинку, необхідно подбати про наявність закордонного паспорта

Якщо вам належить провести свою відпустку за кордоном, перш ніж зайнятися приємними приготуваннями до відпочинку, необхідно подбати про наявність закордонного паспорта.

Ще кілька років тому складності, з якими стикалися наші співгромадяни при отриманні закордонного паспорта, ставали причиною головного болю на довгий час. Це і довгі черги в приймальних паспортно-візових служб, і очікування, затягується на кілька місяців, і анкети, помилки в яких вимагали повторного заповнення, і відсутність чіткої допомоги в заповненні анкет з боку працівників паспортно-візових столів, і чималий список необхідних для збору документів. Багато з цих проблем залишилися в минулому завдяки роботі багатофункціональних центрів, які взяли на себе функції по прийому заяв громадян і видачі закордонних паспортів, а також розвитку електронного документообігу на єдиному порталі держпослуг.

Проте, оформлення закордонного паспорта і донині викликає у багатьох росіян неприємні емоції.

Наш тематичний ресурс допоможе вам зорієнтуватися в цьому питанні і з найменшими витратами часу, сил і засобів вирішити проблему отримання або переоформлення закордонного паспорта. Дізнайтеся, куди необхідно звертатися і які при цьому потрібно зібрати документи, щоб уникнути помилок і не витрачати час на пошуки зайвих паперів.

Основними нормативно-правовими актами, що регулюють виїзд громадян РФ (в тому числі і дітей) за кордон, є:

Відповідно до Закону № 114-ФЗ, основними документами, що засвідчують особу громадянина РФ, за якими він здійснює виїзд з РФ і в'їзд в РФ, визнаються:

  • закордонний паспорт;
  • дипломатичний паспорт;
  • службовий паспорт.

Загальногромадянський закордонний паспорт видається громадянину РФ:

  • співробітниками Головного Управління з питань міграції МВС Росії, його уповноважених територіальних органів або підрозділів;
  • МЗС Росії і його представництвами на території РФ;
  • дипломатичними представництвами та консульськими установами РФ.

Звернутися за видачею паспорта можна, подавши до уповноваженого органу письмову заяву особисто або через законного представника чи оформивши його в електронному вигляді через портал держпослуг. Крім того, із заявою про видачу паспорта громадянин має право звернутися до багатофункціональний центр. У цьому випадку паспорт оформляється співробітниками МВС Росії і видається заявнику в даному багатофункціональному центрі ( ч. 1 ст. 8 Закону № 114-ФЗ ).

Розглянемо докладніше особливості оформлення закордонних паспортів.

Остання актуалізація 3 квітня 2019 р

Новости