Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всі осінні дороги ведуть в Сигулду!

  1. ПЕЧЕРА Гутманн
  2. Турайдський замок
  3. КЕМПІНГ ДАЙНАС
  4. Санно-бобслейній трасі
  5. ПАРК «MEŽAKAĶIS»

Латвія неймовірно красива країна. У ній безліч шикарних озер, річок, мальовничих місць і красивих пам'яток архітектури. У будь-який час року можна знайти прекрасні місця, в яких можна побувати всією сім'єю. Взимку можна з'їздити на фестиваль льодових скульптур в Єлгава або відправиться покататися на гірку в Гайзінькалнс, Влітку - це Юрмала і її неймовірний пляж, або численні національні парки, навесні - можна насолодитися видами латвійських замків і відвідати музеї. А ось восени все латвійці знають - потрібно їхати в Сигулду. Саме там відкривається вид на найкрасивішу пору - золоті дерева, що переливаються на сонці, дивовижний ландшафт з пагорбами, ріками та озерами, лісові стежки, численні легенди і неймовірна атмосфера всього міста.

Нам не вдалося сьогодні відвідати всі визначні пам'ятки міста, але частиною краси, яку вдалося «зловити» в сонячний будній день ми хочемо показати Вам.

ПЕЧЕРА Гутманн

Печера Гутманя - найширша і висока печера у всій Прибалтиці. Довжина печери - 18,8 метрів, а ширина - 12 метрів, максимальна висота стель досягає 10 метрів. Печера Гутманя утворилася в скелі жовто-червоного пісковика свити річки Гауя.

Недалеко від печери розташований центр для відвідувачів Гауйского національного парку, де можна отримати туристичну інформацію про печеру Гутманя та інших природних і культурно-історичними місцями парку.

Переказ свідчить, що випливає з печери струмочок - це сльози дружини лівскую вождя Ріндауга. Чоловік велів закопати невірну дружину живцем на березі Гауі, і нещасна так гірко плакала, мучений совістю, що її сльози проточили широку печеру. До цього дня вважається, що струмок має цілющі властивості. Інший переказ оповідає про походження назви печери. У стародавні часи в печері жив один хороший чоловік, який лікував людей джерельною водою, тому печера була названа «хороша людина» або «гут Манн» з німецької мови.

Турайдський замок

Турайдский замок (латиш. Turaidas pils), в середні століття відомий як Трейденскій замок (ньому. Schloss Treiden) - відтворений в Латвії замок, який був заснований в 1214 році за вказівкою ризького єпископа Альберта.

Щоб потрапити в Турайдский замок Вам необхідно пройти через Турайдский заповідник. На території 43.63 га музей-заповідника розташовані пам'ятки археології, архітектури, історії і мистецтва, яке розповідає про події тисячолітньої давності, починаючи з 11-го століття.

Якщо Ви хочете насолодитися заходом з висоти замку - не зовсім вірне місце. Справа в тому, що сонечко ховається за кронами дерев і сам захід не видно.

Справа в тому, що сонечко ховається за кронами дерев і сам захід не видно

На самому верхньому поверсі знаходиться оглядовий бінокль. Якщо Ви хочете їм скористатися - заздалегідь підготуйте 50 центів однією монетою. Саме стільки коштує ця можливість.

Саме стільки коштує ця можливість

Вартість відвідування парку і самого замку Вам обійдуться близько 10 євро на людину.

Вартість відвідування парку і самого замку Вам обійдуться близько 10 євро на людину

КЕМПІНГ ДАЙНАС

Неймовірно красиве місце в Сигулде - це кемпінг Дайнас. Комплекс пропонує романтичний нічліг під зоряним небом, риболовлю, подорож на човнах або просто провести незабутній день на природі. А вона там - просто казкова і чарівна.

Живучи в галасливому місті складно повірити, що буквально в 50 км від Риги знаходиться краса, яку, хіба що, можна спостерігати на листівках.

Біля берега стоїть понтон, з якого відкривається неймовірно романтичний вид на Гаую. Напевно, це ідеальне місце, щоб в перший раз зізнатися в любові.

Також територія обладнана для групового відпочинку - є столики і місце для багаття.

Санно-бобслейній трасі

А саме «забуте» туристами місце - це санно-бобслейна траса в Сигулде. Як Ви думаєте, скільки коштує відвідати даний легендарне місце і розглянути як трасу зсередини так і пройтися по величезній території комплексу? 60 центів. 60 центів! І гуляй скільки душі завгодно!

Сигулдськая санно-бобслейна траса відкрита в 1986 році і є однією з рідкісних у світі трас, доступних як професійним спортсменам, так і відвідувачам.

На даний момент її вже готують до тренувань і заливають водою. Як кажуть в адміністрації - вже через три дні траса почне повноцінно функціонувати і на ній вже почнуться тренування.

Як кажуть в адміністрації - вже через три дні траса почне повноцінно функціонувати і на ній вже почнуться тренування

Протяжність Сигулдського санно-бобслейній траси становить 1200 м, вона складається з 16 віражів і дозволяє розвивати швидкість до 125 км / ч. Траса може використовуватися для проведення змагань і тренувань по бобслею, санному спорту і скелетону. Кожен сезон тут проводяться змагання міжнародного та національного масштабу.

Коли змагань немає, всі бажаючі можуть випробувати прилив адреналіну на вигинах траси.

Якщо спуститися з гори - то на самому верху буде видно звідки стартуютс спорсмени.

Якщо спуститися з гори - то на самому верху буде видно звідки стартуютс спорсмени

На самій території відкриваються красиві види спортивного комплексу в поєднанні з дивовижною природою і ландшафтом.

На самій території відкриваються красиві види спортивного комплексу в поєднанні з дивовижною природою і ландшафтом

Неймовірно, але тренування відбуваються круглий рік, а коли немає крижаного покриття на трасі - спортсмени змушені спускатися пішки до самої підстави траси - саме там відбуваються тренування. Боб, який вони несуть на своїх плечах важить щонайменше 20 кілограмів. Уявіть подорож вниз, а потім, після тренування, необхідно ще й піднятися назад в гору.

Вся траса обгороджена високим парканом, а на самій території грає музика, що значно полегшує подорож вгору.

ПАРК «MEŽAKAĶIS»

І ще одне містечко, яке вдалося відвідати в Сигулде до настання темряви - це Сигулдский парк «Mežakaķis», що в перекладі означає «Лісовий кіт».

Складно уявити більш мальовничого містечка для пікніка з видом на давню Далін Гауі. Складно уявити більш мальовничого містечка для пікніка з видом на давню Далін Гауі

На самій території можна зустріти безліч зображень котів різної величини. Для любителів пухнастих створінь - це окреме задоволення.

Комплекс відпочинку і спорту «Kaķītis» ( «Катітіс») створений з метою запропонувати можливості розваг і приємні емоції як поціновувачам активного відпочинку, так і любителями романтики і спокою.

Природа в цьому місці мало кого може залишити байдужою. Також тут знайдуть чим зайнятися і любителі активного відпочинку. У Сигулдського парку «Mežakaķis» всього шість окремих трас, розділених за ступенями складності. Кожна траса починається і закінчується на землі. Крім того, на кожній трасі останню перешкоду - це спуск на спеціальному ролику по тросу. Загалом - нудьгувати не доведеться. Після веселого відпочинку тут можна залишитися на ніч і смачно повечеряти.

Сподіваюся, Вам сподобалася невелика екскурсія в сонячну осінню Сигулду і Ви вже вирішили для себе, ніж займетеся в найближчі вихідні. З найкращими побажаннями, Дзеркало і Олена тонів.

Фото в статті: Олена тонів .

Як Ви думаєте, скільки коштує відвідати даний легендарне місце і розглянути як трасу зсередини так і пройтися по величезній території комплексу?

Новости