Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Криму 2019: відгуки і поради відпочиваючих

  1. Відпочинок в Криму 2019: відгуки і поради відпочиваючих Для тих, хто планує поїхати в Крим в 2019...
  2. Крим - це рай для самостійного мандрівника
  3. Море і пляжі стали доступнішими
  4. Кримські ціни - рай злегка подорожчав
  5. Кримський сервіс поки залишає бажати кращого
  6. Дорога до Криму - є поліпшення
  7. Відгуки про відпочинок з дітьми в Криму
  8. Відпочинок в Криму в 2019 році: поради та рекомендації туристів
  9. Відпочинок в Криму 2019: відгуки і поради відпочиваючих
  10. Ніяких проблем з вибором житла
  11. Крим - це рай для самостійного мандрівника
  12. Море і пляжі стали доступнішими
  13. Кримські ціни - рай злегка подорожчав
  14. Кримський сервіс поки залишає бажати кращого
  15. Дорога до Криму - є поліпшення
  16. Відгуки про відпочинок з дітьми в Криму
  17. Відпочинок в Криму в 2019 році: поради та рекомендації туристів

Відпочинок в Криму 2019: відгуки і поради відпочиваючих

Для тих, хто планує поїхати в Крим в 2019 році, ми вивчили і систематизували відгуки відпочивали там в 2018 році туристів - їх досвід, поради та застереження. З'ясовуємо, як йдуть справи з житлом, транспортом, сервісом, цінами, дозвіллям, пляжами та іншими аспектами відпочинку.

У 2019 року в Криму відпочило кілька мільйонів громадян, півострів лише злегка поступився пальмою першості іншому популярному курорту - Сочі. Деякі громадяни за усталеною традицією їздять в Крим відпочивати щороку і не вважають за потрібне змінювати свої звички, інші побували там вперше. І ті, і інші не забули відзначити позитивні і негативні моменти свого відпочинку, і варто зауважити, що позитивних все-таки більше.

Ніяких проблем з вибором житла

У Криму не здає житло хіба що ледачий або бездомний. Можна знайти житло будь-якого рівня і на будь-який гаманець, що робить Крим доступним для більшості. Економні туристи вибирають скромний і дешевий приватний сектор: як в 2018, так і в 2019 році кімната на двох коштує від 800 руб. на добу.

Люди середнього достатку вибирають невеликі приватні пансіонати, які пропонують мінімальний пакет послуг або будинку / квартири під ключ - від 2-3 тис. Руб. на добу. Люди з хорошим достатком можуть дозволити собі відпочинок в дорогих готелях і санаторіях.

(Фото © kiralaktionov / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Крим - це рай для самостійного мандрівника

Звичайно ж, головна причина, по якій люди їдуть до Криму - це отримати емоції, і півострів повністю виправдовує їх очікування. Природа не поскупилася, щедро обдарувавши цю землю бухтами, горами, лісами, річками і водоспадами, і не помічати цієї краси просто неможливо. Тут займаються дайвінгом, риболовлею, верховою їздою; любителі гострих відчуттів відправляються в гори; відкриті для відвідування печери і печерні міста, організовані стежки для піших прогулянок.

Відпочиваючим в задоволення прокотитися до одного з водоспадів, забратися на плато Ай-Петрі, чудовий вид бухти. І все це можна відвідати самостійно, скориставшись автомобілем або громадським транспортом, потрібно лише трохи розібратися з маршрутом.

Як і раніше великою популярністю у відпочиваючих користуються організовані екскурсії, хоча ціни на послуги помітно підвищилися. Днем можна прекрасно розважитися в аквапарку, а ввечері - відпочити в одному з кафе або нічних клубів.

Море і пляжі стали доступнішими

За відгуками відпочивали в 2018 році, в Криму пляжі і набережні стали чистішими, стало більше доступних місць, хоча частина пляжів як і раніше закрита. Лежаки платні, але в розумних межах - від 150 руб. в день. Море чисте і бадьорить. У високий сезон, звичайно, яблуку ніде впасти, але в червні і вересні можна відпочити з комфортом. В крайньому випадку, пошукати дикі пляжі, яких в Криму вистачає з надлишком.

Стаття по темі: Кращі пляжі в Криму .

(Фото © Nick Savchenko / flickr.com / Ліцензія CC BY-SA 2.0)

Кримські ціни - рай злегка подорожчав

На жаль, Крим перестав бути дешевим місцем для відпочинку і, мабуть, головним розчаруванням для відпочивали в 2018 році стали нові кримські ціни. Більшість туристів мали можливість порівняти ціни попередніх сезонів, і прийшли до єдиної думки, що ціни майже досягли рівня московських.

Інфляція і бажання місцевих жителів заробити на туристах негативно відбилися на вартості всього: виросли розцінки на житло, на послуги, продукти, навіть на фрукти та овочі , Які на півострові ростуть в достатку. За відгуками за 2018 рік, обід в кафе коштує приблизно 300-500 руб. з людини, повечеряти з вином - не менше 1000 руб., хоча в той же час є цілком демократичні столові, де обід обійдеться всього лише в 200-300 рублів на людину.

Відносно недорого коштує проїзд в маршрутних таксі, хоча бензин на півострові на 2-2,5 рубля дорожче, ніж в середньому по РФ, через що зросли тарифи на таксі та поїздки в громадському транспорті.

Кримський сервіс поки залишає бажати кращого

Ще один негативний момент, який часто зустрічається у відгуках про відпочинок в Криму - неякісний сервіс, що відлякує прискіпливих мандрівників. Найчастіше заброньований номер в готелі з середньоєвропейськими цінами не виправдовує покладених на нього сподівань: номер малий, сніданок мізерний, інтернет повільний, санвузол жахливий, власний пляж відсутня, персонал дуже улесливо посміхається і т. Д. Кому-то ці причіпки здадуться незначними і надуманими, але людям є з чим порівнювати, і поки це порівняння явно не на користь кримського сервісу. Звичайно, в Криму є хороші готелі і пансіонати, а й ціни тут будуть досить високими.

Ще більше нарікань викликають санаторії, які функціонують з радянських часів. Судячи з усього, ні копійки в них не вкладалося роками, тому є проблема старого номерного фонду, туристам пропонується погане харчування, територія запущена. Не можна сказати, що всі кримські санаторії в жалюгідному стані, але деякі з них явно потребують покращеному менеджменті і додаткових інвестиціях.

(Фото © Emyan / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Дорога до Криму - є поліпшення

Багато відпочиваючих добираються до Криму на власному автомобілі, слідуючи по трасі М-4 «Дон». Судячи з відгуків мандрівників за 2018 рік, дорога всюди хороша, є кілька платних ділянок. Саме стомлююче - пробки під Феодосією.

вивчіть докладніше відгуки про поїздку в Крим на машині .

Завдяки Кримському мосту на півострів добиратися стало значно простіше: автобуси більше не переправляють на поромах, немає черг. Зате через ремонт траси з'явилися великі пробки, особливо поруч з Феодосією.

Що стосується авіаперельотів до Криму, тут туристи відзначили великий вибір рейсів. Заощадити можна, скориставшись «єдиним квитком» - комфорту менше, але частіше це дешевше, ніж авіапереліт.

Дізнайтеся, скільки коштує «єдиний квиток» до Криму в 2019 році.

Відгуки про відпочинок з дітьми в Криму

Якщо судити з відгуків, то в 2018 році було дуже багато відпочиваючих в Криму з дітьми, деяких чайлдфрі цей факт навіть кілька дратував. Практично кожен поважаючий себе пансіонат спорудив невелику дитячу площадку, в парках і набережних для дітей організовані атракціони, батути і катання на машинках, а в великих містах є дельфінарії, аквапарки і зоопарки, так що нудьгувати дітям не доведеться.

Але навіть це не настільки важливо: тут є море, пляж, чисте повітря і свіжі фрукти, а борсатися у воді діти готові годинами. Що стосується харчування, то в кафе і столових завжди можна замовити дієтичні страви для самих маленьких.

(Фото © Sergiy Kadulin / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Відпочинок в Криму в 2019 році: поради та рекомендації туристів

І наостанок кілька порад для тих, хто збирається їхати в Крим в 2019 році. Отже:

  1. Гроші. Проблеми з безготівковим розрахунком все ще присутні. Карти приймають не у всіх закладах. Банкомати є, з російських карт можна знімати гроші без проблем.
  1. Інтернет і мобільний зв'язок. Роумінг в Криму дорогою, тому багато мандрівників рекомендують придбати сімку місцевого оператора. Інтернет в Криму нормальної швидкості, але краще шукати житло з Wi-Fi.
  1. Їжа. У Криму багато недорогих столових, тому готувати самостійно необов'язково, але якщо раптом з'явиться таке бажання, то проблем з продуктами не буде. М'ясо, овочі і фрукти краще всього купувати на ринку - і дешевше, і свіже.
  1. Житло. Краще бронювати номери заздалегідь, тому що бігати (їздити) шукати на місці не завжди зручно, особливо якщо поїздка з дітьми. Перед бронюванням потрібно уточнювати всі моменти: близькість до пляжу і магазинам, наявність побутової техніки, вікон, балконів і майданчики для авто.
  1. Дозвілля. Деякі пишуть в своїх відгуках про безсовісний обман і розлучення на екскурсіях, в таксі і ін. Так, певна категорія населення наживається на довірливих туристах, безсовісно завищуючи розцінки. Найпростіший шлях уникнути обману - відмовитися від сумнівних послуг або користуватися рекомендаціями. Крим дуже простий для самостійного вивчення, так що послуги посередників можна звести до мінімуму.

Слідуючи цим нехитрим радам і не маючи великих ілюзій щодо наданого сервісу, в Криму можна чудово відпочити. Головне достоїнство півострова - це його унікальна природа і пам'ятки, а для «тюленячого» відпочинку можна вибрати місця простіше.

Статті про літній відпочинок в Криму в 2019 році:

Photo © mr. Wood / flickr.com

Відпочинок в Криму 2019: відгуки і поради відпочиваючих

Для тих, хто планує поїхати в Крим в 2019 році, ми вивчили і систематизували відгуки відпочивали там в 2018 році туристів - їх досвід, поради та застереження. З'ясовуємо, як йдуть справи з житлом, транспортом, сервісом, цінами, дозвіллям, пляжами та іншими аспектами відпочинку.

У 2019 року в Криму відпочило кілька мільйонів громадян, півострів лише злегка поступився пальмою першості іншому популярному курорту - Сочі. Деякі громадяни за усталеною традицією їздять в Крим відпочивати щороку і не вважають за потрібне змінювати свої звички, інші побували там вперше. І ті, і інші не забули відзначити позитивні і негативні моменти свого відпочинку, і варто зауважити, що позитивних все-таки більше.

Ніяких проблем з вибором житла

У Криму не здає житло хіба що ледачий або бездомний. Можна знайти житло будь-якого рівня і на будь-який гаманець, що робить Крим доступним для більшості. Економні туристи вибирають скромний і дешевий приватний сектор: як в 2018, так і в 2019 році кімната на двох коштує від 800 руб. на добу.

Люди середнього достатку вибирають невеликі приватні пансіонати, які пропонують мінімальний пакет послуг або будинку / квартири під ключ - від 2-3 тис. Руб. на добу. Люди з хорошим достатком можуть дозволити собі відпочинок в дорогих готелях і санаторіях.

(Фото © kiralaktionov / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Крим - це рай для самостійного мандрівника

Звичайно ж, головна причина, по якій люди їдуть до Криму - це отримати емоції, і півострів повністю виправдовує їх очікування. Природа не поскупилася, щедро обдарувавши цю землю бухтами, горами, лісами, річками і водоспадами, і не помічати цієї краси просто неможливо. Тут займаються дайвінгом, риболовлею, верховою їздою; любителі гострих відчуттів відправляються в гори; відкриті для відвідування печери і печерні міста, організовані стежки для піших прогулянок.

Відпочиваючим в задоволення прокотитися до одного з водоспадів, забратися на плато Ай-Петрі, чудовий вид бухти. І все це можна відвідати самостійно, скориставшись автомобілем або громадським транспортом, потрібно лише трохи розібратися з маршрутом.

Як і раніше великою популярністю у відпочиваючих користуються організовані екскурсії, хоча ціни на послуги помітно підвищилися. Днем можна прекрасно розважитися в аквапарку, а ввечері - відпочити в одному з кафе або нічних клубів.

Море і пляжі стали доступнішими

За відгуками відпочивали в 2018 році, в Криму пляжі і набережні стали чистішими, стало більше доступних місць, хоча частина пляжів як і раніше закрита. Лежаки платні, але в розумних межах - від 150 руб. в день. Море чисте і бадьорить. У високий сезон, звичайно, яблуку ніде впасти, але в червні і вересні можна відпочити з комфортом. В крайньому випадку, пошукати дикі пляжі, яких в Криму вистачає з надлишком.

Стаття по темі: Кращі пляжі в Криму .

(Фото © Nick Savchenko / flickr.com / Ліцензія CC BY-SA 2.0)

Кримські ціни - рай злегка подорожчав

На жаль, Крим перестав бути дешевим місцем для відпочинку і, мабуть, головним розчаруванням для відпочивали в 2018 році стали нові кримські ціни. Більшість туристів мали можливість порівняти ціни попередніх сезонів, і прийшли до єдиної думки, що ціни майже досягли рівня московських.

Інфляція і бажання місцевих жителів заробити на туристах негативно відбилися на вартості всього: виросли розцінки на житло, на послуги, продукти, навіть на фрукти і овочі , Які на півострові ростуть в достатку. За відгуками за 2018 рік, обід в кафе коштує приблизно 300-500 руб. з людини, повечеряти з вином - не менше 1000 руб., хоча в той же час є цілком демократичні столові, де обід обійдеться всього лише в 200-300 рублів на людину.

Відносно недорого коштує проїзд в маршрутних таксі, хоча бензин на півострові на 2-2,5 рубля дорожче, ніж в середньому по РФ, через що зросли тарифи на таксі та поїздки в громадському транспорті.

Кримський сервіс поки залишає бажати кращого

Ще один негативний момент, який часто зустрічається у відгуках про відпочинок в Криму - неякісний сервіс, що відлякує прискіпливих мандрівників. Найчастіше заброньований номер в готелі з середньоєвропейськими цінами не виправдовує покладених на нього сподівань: номер малий, сніданок мізерний, інтернет повільний, санвузол жахливий, власний пляж відсутня, персонал дуже улесливо посміхається і т. Д. Кому-то ці причіпки здадуться незначними і надуманими, але людям є з чим порівнювати, і поки це порівняння явно не на користь кримського сервісу. Звичайно, в Криму є хороші готелі і пансіонати, а й ціни тут будуть досить високими.

Ще більше нарікань викликають санаторії, які функціонують з радянських часів. Судячи з усього, ні копійки в них не вкладалося роками, тому є проблема старого номерного фонду, туристам пропонується погане харчування, територія запущена. Не можна сказати, що всі кримські санаторії в жалюгідному стані, але деякі з них явно потребують покращеному менеджменті і додаткових інвестиціях.

(Фото © Emyan / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Дорога до Криму - є поліпшення

Багато відпочиваючих добираються до Криму на власному автомобілі, слідуючи по трасі М-4 «Дон». Судячи з відгуків мандрівників за 2018 рік, дорога всюди хороша, є кілька платних ділянок. Саме стомлююче - пробки під Феодосією.

вивчіть докладніше відгуки про поїздку в Крим на машині .

Завдяки Кримському мосту на півострів добиратися стало значно простіше: автобуси більше не переправляють на поромах, немає черг. Зате через ремонт траси з'явилися великі пробки, особливо поруч з Феодосією.

Що стосується авіаперельотів до Криму, тут туристи відзначили великий вибір рейсів. Заощадити можна, скориставшись «єдиним квитком» - комфорту менше, але частіше це дешевше, ніж авіапереліт.

Дізнайтеся, скільки коштує «єдиний квиток» до Криму в 2019 році.

Відгуки про відпочинок з дітьми в Криму

Якщо судити з відгуків, то в 2018 році було дуже багато відпочиваючих в Криму з дітьми, деяких чайлдфрі цей факт навіть кілька дратував. Практично кожен поважаючий себе пансіонат спорудив невелику дитячу площадку, в парках і набережних для дітей організовані атракціони, батути і катання на машинках, а в великих містах є дельфінарії, аквапарки і зоопарки, так що нудьгувати дітям не доведеться.

Але навіть це не настільки важливо: тут є море, пляж, чисте повітря і свіжі фрукти, а борсатися у воді діти готові годинами. Що стосується харчування, то в кафе і столових завжди можна замовити дієтичні страви для самих маленьких.

(Фото © Sergiy Kadulin / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Відпочинок в Криму в 2019 році: поради та рекомендації туристів

І наостанок кілька порад для тих, хто збирається їхати в Крим в 2019 році. Отже:

  1. Гроші. Проблеми з безготівковим розрахунком все ще присутні. Карти приймають не у всіх закладах. Банкомати є, з російських карт можна знімати гроші без проблем.
  1. Інтернет і мобільний зв'язок. Роумінг в Криму дорогою, тому багато мандрівників рекомендують придбати сімку місцевого оператора. Інтернет в Криму нормальної швидкості, але краще шукати житло з Wi-Fi.
  1. Їжа. У Криму багато недорогих столових, тому готувати самостійно необов'язково, але якщо раптом з'явиться таке бажання, то проблем з продуктами не буде. М'ясо, овочі і фрукти краще всього купувати на ринку - і дешевше, і свіже.
  1. Житло. Краще бронювати номери заздалегідь, тому що бігати (їздити) шукати на місці не завжди зручно, особливо якщо поїздка з дітьми. Перед бронюванням потрібно уточнювати всі моменти: близькість до пляжу і магазинам, наявність побутової техніки, вікон, балконів і майданчики для авто.
  1. Дозвілля. Деякі пишуть в своїх відгуках про безсовісний обман і розлучення на екскурсіях, в таксі і ін. Так, певна категорія населення наживається на довірливих туристах, безсовісно завищуючи розцінки. Найпростіший шлях уникнути обману - відмовитися від сумнівних послуг або користуватися рекомендаціями. Крим дуже простий для самостійного вивчення, так що послуги посередників можна звести до мінімуму.

Слідуючи цим нехитрим радам і не маючи великих ілюзій щодо наданого сервісу, в Криму можна чудово відпочити. Головне достоїнство півострова - це його унікальна природа і пам'ятки, а для «тюленячого» відпочинку можна вибрати місця простіше.

Статті про літній відпочинок в Криму в 2019 році:

Photo © mr. Wood / flickr.com

Новости