Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Греції у вересні: вибираємо сімейний курорт

  1. Погода в Греції у вересні
  2. Температура повітря і води
  3. Куди поїхати в Грецію в вересні
  4. Пляжний відпочинок
  5. Крит
  6. Родос
  7. Кос
  8. Закінф
  9. Халкідікі
  10. Пелопоннес
  11. Екскурсійний відпочинок в вересні
  12. Розваги на островах
  13. Осінні прогулянки по Афінам
  14. Ціни на тури і готелі

Як в Греції настає осінь? Як маленьке свято: нарешті спадає спека, нарешті роз'їжджаються скуштували від щедрот грецького літа туристи, нарешті порожніють готелі і колоритні таверни.
Залишаються нескінченні напівпорожні пляжі, все ще по-літньому тепле море і сонце, заховані пекучі промені, як кішка ховає кігтики. Цей чарівний період триватиме майже місяць - поспішайте зловити його, щоб відпочити в Греції з дітьми. Кідпассаж розповість про ті місця, де найкраще проводити сімейний відпочинок у вересні.

про ті місця, де найкраще проводити сімейний відпочинок у вересні

Погода в Греції у вересні

Початок вересня на всіх грецьких курортах мало схоже на осінь. Денна температура в Греції у вересні, як і раніше легко злітає до + 25 ° С, а на південних островах перевалює позначку + 30 ° С.
Тільки вечорами холодає: з приходом сутінків стовпчики термометрів опускаються до + 17-22 ° С. Вода в морі не поспішає остигати, і опущений в неї термометр впевнено покаже + 25 ° С.
Але в другій половині вересня літо починає здавати свої позиції. Хоча днем ​​все ще тепло, але північну частину країни починають поливати осінні дощі. Знижується і температура води в морі: + 22 ° С - це холоднувато для купання дітей.
І тільки на південних курортах літо готове затриматися до самого жовтня. Втім, іноді осінь приносить ранні дощі і на острови. Негода тут зазвичай не затягується, зате в похмурий день можна нарешті вибратися на екскурсію.

Температура повітря і води

Як же вгадати з погодою, щоб не пропав жоден день відпочинку? Найбільш надійний спосіб - підбирати курорт в залежності від часу поїздки.
Першу декаду вересня можна провести на півостровах Халкідікі і Пелопоннес . Вважається, що туристичний сезон на курортах півостровів триває до кінця серпня, але підходяща для відпочинку з дітьми погода на Халкідікі і Пелопоннесі протримається як мінімум до 12-15 вересня.
Але зате в цей час море навіть тепліше, ніж в червні. Іноді після особливо спекотного серпня вода зберігає температуру + 28 ° С, але частіше температура морської води тримається на рівні + 24-25 ° С. Повітря вдень прогрівається до + 26-27 ° С, а до вечора остигає до + 21 ° С. Дощі в першій декаді вересня трапляються рідко, зазвичай вони заряджають в другій половині місяця.

На початку вересня можна сміливо їхати на острів Закінф . Ніякого в'янення природи в цей час тут не спостерігається. Сонце розпалює повітря до + 28 ° С, а температура води радує любителів купання - майже весь місяць море буде теплим, близько + 25 ° С.

Сонце розпалює повітря до + 28 ° С, а температура води радує любителів купання - майже весь місяць море буде теплим, близько + 25 ° С

Погода в другій половині місяця непередбачувана: літо може закінчитися раптово, прийдуть дощі, а з ними холоду і шторм. Але нерідко буває, що весь вересень стоїть спекотна, суха погода. Найбільша вірогідність захопити шматочок літа - поїхати на курорти Закінф в першій декаді вересня.
Не так сильно квапить відпочиваючих погода на острові Кос . Якщо ви відпочивали у вересні в турецькому Бодрумі , То зможете скласти уявлення про те, як виглядає початок осені на Косі - цей острів знаходиться всього в 20 км від берегів Туреччини. У першій половині вересня повітря тут прогрівається до + 28-32 ° С. Навіть нічна температура тримається на комфортної позначки близько + 20 ° С.
Температура моря не опускається нижче + 24-26 ° С, але при цьому з-за вітряної погоди на північному заході острова іноді буває шторм. Часто літнє тепло тримається на курортах Коса до середини осені.

Температура повітря до кінця вересня опускається незначно, до + 25 ° С, море стає трохи холодніше, близько + 22-24 ° С.

Чудовий вересня чекає відпочиваючих на острові Родос . Вереснева погода на Родосі - саме те, що потрібно для відпочинку з дітьми. Нарешті відступає літню спеку і задуха, хоча денна температура залишається як і раніше високою, + 28-33 ° С.
Увечері настає приємна прохолода, стовпчик термометра опускається до + 21 ° С. Море залишатиметься теплим до самого листопада, а на початку осені вода часто має температуру + 27 ° С.
Дощі рідко докучають туристам. Іноді в другій половині вересня проходить короткочасний дощ, але незабаром знову показується сонце.
Погода в кінці вересня все ще тепла. Вдень температура повітря піднімається до + 25 ° С, а вода в морі має температуру + 22-24 ° С. При цьому потрібно враховувати, що на західному узбережжі Родосу завжди трохи холодніше і більш вітряно, ніж на східному.
Переконливий аргумент на користь відпочинку на Родосі: відкритий аквапарк в Фаліракі працює і в жовтні, а в вересні на підходах до гірок навіть утворюються черги.

Але наполегливіше всього літо тримається на острові Крит . Найбільший і найтепліший острів Греції лежить на південь від курортів Туреччини та Іспанії, тому вересень тут ніхто не асоціює з осінніми холодами.

Навпаки - весь місяць Крит купається в літньому теплі. Температурні показники ідеальні: повітря прогріте до + 27 ° С, море до + 25-26 ° С. До кінця місяця температура опуститься на 1-2 ° С, але туристи і далі будуть плутатися в календарних датах, не в силах розрізнити літо і осінь.
З пантелику збиває і спека, і працюють в повну силу аквапарки - вони закриються не раніше середини жовтня. Разом з тим іноді погода на Криті в вересні підносить неприємні сюрпризи.
Трапляється, що сезон дощів наступає завчасно, а в море не можна купатися через шторм. Але і в цьому випадку правильно обраний курорт порадує теплом і спокійним морем.


Куди поїхати в Грецію в вересні

Чому ми так уважно вивчили погоду на островах Греції? Тому, що пляжний відпочинок і в вересні залишається бажаним, а саме на острівних курортах так приємно загоряти й купатися на початку осені.
Але не варто забувати і про екскурсійну програму. Огляду визначних пам'яток можна присвятити лише невелику частину відпочинку, а можна зробити його цвяхом програми, відправившись з дітьми в Афіни .

Пляжний відпочинок

Ось він, цей дивовижний момент: в перші дні осені ви сідаєте в літак, одягнувши легку (а може, і теплу) куртку, а в вашому валізі - тільки літні вбрання, сонцезахисний крем і надувний круг для дитини.

Ви летите в Грецію, і в слові «погрітися» вам теж чується назва цієї країни. Вас чекають сонячні дні, доглянуті пляжі, тепле море і набагато більш низькі ціни на відпочинок, ніж влітку. Який з островів ви віддасте перевагу для відпочинку з дитиною?

Крит

Безпрограшний варіант - острів Крит. Хоча в пошуках тепла хочеться залізти якомога південніше, з дітьми краще зупинитися на одному з курортів північного узбережжя острова. Це пов'язано з тим, що море біля північних берегів Криту рідше штормить, тому і купатися там набагато безпечніше.
Саме через спокійного моря багато хто вибирає відпочинок в Елунде. Цей курорт на сході Криту розташований в бухті, захищеної від вітру і хвиль. Однак пляжі там галькові, і вхід в воду не завжди зручний для дітей.
Вихід - вибираючи, де відпочити, прийняти рішення на користь сусідньої курорту Агіос-Ніколаос. У тиху погоду можна відпочивати на його прекрасних піщаних пляжах, а в шторм шукати порятунок в Елунде.

Крит, Елунда   Піщані і мелкогалечниє пляжі центральної і західної частин Криту також гарні для відпочинку на морі з дітьми Крит, Елунда
Піщані і мелкогалечниє пляжі центральної і західної частин Криту також гарні для відпочинку на морі з дітьми. Особливо затишний невеликий курорт Балі, розташований між Іракліон і Ретімно.

Три його бухти приховані від вітру і штормів, і море настільки спокійне, що дно проглядається навіть на великих глибинах.

Розваг в Балі мало, але зате можна досхочу повалятися на піщаному пляжі і накупатися разом з малюком в теплому морі. Швидше за все, саме Балі подарує вам справжнє літо, якщо ви запланували відпочинок в кінці вересня.
На початку місяця можна відпочивати на курортах Ханьи, регіону Криту, розташованого на захід від Ретімно. Багато пляжів Ханьи нагороджені «блакитним прапором». Протяжна прибережна смуга, дрібний пісочок і пологий вхід у воду - то, що потрібно для відпочинку з маленькими дітками. Від можливої ​​негоди легко сховатися в бухтах Агіа-Апостоли.
Втім, яким би не було море у вересні, вода в басейнах аквапарку завжди має комфортну температуру. Якщо ви вибрали відпочинок в східній або центральній частині Криту, повеселитесь в величезному центрі водних розваг Water City в Іракліоні або побувайте в одному з двох аквапарків Херсоніссос. Ханья також має свій аквапарк.

Родос

Заслуговують усіляких похвал і пляжі острова Родос. Роздумуючи, де краще відпочивати у вересні, вибирайте курорти в східній частині Родосу: Фаліракі, Колімбія, Ліндос, Лардос, Кіотарі.


Справа в тому, що східне узбережжя острова омивається більш теплим і спокійним Середземним морем, в якому діти зможуть купатися до кінця вересня.
До того ж піщані і мелкогалечниє пляжі Родосу і плавне зниження морського дна - кращі умови для купання малюків. Осередком водних забав є аквапарк в Фаліракі , Де для дітей створена величезна розважальна зона.
Втім, якщо до пляжного відпочинку на островах ви хочете додати трохи екстриму, можна вирушати на східне узбережжя Родосу. У вересні Егейське море часто штормить, зате хвилях радіють віндсерфери.

Кос

Але як же гарні острова Греції, розташовані на північ від Криту! Білі піщані пляжі Коса і дрібне, дуже тепле море - це характеристики курортів Тігакі, Мармарі, Мастіхарі в північно-західній частині острова Кос.

Так, в Егейському морі, яке омиває ці берега, часто піднімається шторм, але це далеко не завжди перешкода купання: високих хвиль тут практично не буває
Так, в Егейському морі, яке омиває ці берега, часто піднімається шторм, але це далеко не завжди перешкода купання: високих хвиль тут практично не буває. В крайньому випадку, можна з'їздити в Мастіхарі, де знаходиться єдиний аквапарк острова - Lido Waterpark .

Більш спокійне море - на курортах Псаліді і Ламбі (східна частина острова Кос).

Вони прикриті від вітру, а значить, тут більше шансів застати суху і жарку погоду. Пляж Ламбі славиться своїм дрібним пісочком і зручним заходом у воду. Пляжі Псаліді в основному галькові.
А ось Кефалос, популярний сімейний курорт на Косі, не підійде для пляжного відпочинку в Греції у вересні. Тут і влітку буває холодне море, а на початку осені температура води стає зовсім вже некомфортною для купання дітей.

Закінф

Якщо пощастить з погодою, прекрасний відпочинок вас чекає на острові Закінф. Крім розкішних піщаних пляжів, деякі курорти Закінфа мають ще один дуже важливий плюс - дрібне море, яке встигає прогрітися навіть в осінні дні.

Найкращі курорти для відпочинку з малюками, які люблять плескатися на мілководді, - Тсіліві і Алікес
Найкращі курорти для відпочинку з малюками, які люблять плескатися на мілководді, - Тсіліві і Алікес. У Алікес багато пляжних розваг для дітей і дорослих, а в Тсіліві є аквапарк . Якщо раптом на море трапиться шторм, можна забратися всередину острова і поніжитися в теплих басейнах аквапарку Water Village в Саракінадо.

Халкідікі

На початку вересня вхопитеся за можливість відпочивати на пляжах півострова Халкідікі. З року в рік десятки його пляжів нагороджуються «блакитним прапором».

Який би з регіонів ви не вибрали, скрізь вас чекають доглянуті піщані або мелкогалечниє пляжі з пологим спуском в море
Який би з регіонів ви не вибрали, скрізь вас чекають доглянуті піщані або мелкогалечниє пляжі з пологим спуском в море. Хоча неможливо заздалегідь передбачити, яка буде погода в вересні, одне відомо точно: шторм купання не завадить.
Півострова Кассандра, Ситонія і Афон, які часто називають «тризубом Посейдона», виступають в ролі природних хвилерізів. До того ж берега Ситонії поцятковані бухтами, де тиша й гладь в будь-який час року.
На жаль, аквапарк знаходиться далеко від курортів «тризуба», в Салоніках. Але зате аквапарк Waterland - один з найбільших в країні, так що можна поїхати туди заради власного задоволення.


Пелопоннес

Пляжі Пелопоннесу часто називають найкращими в Греції. Частина узбережжя покрита галькою, частина - дрібним пісочком і практично скрізь зручний для малюків вхід в воду. Маленькі і тихі курорти в східній частині півострова гарні для відпочинку з дітьми.

Потрібно зауважити, що всі пляжі Греції знаходяться у власності держави, тому вхід на них безкоштовний, але користуватися лежаками і парасольками від сонця можна тільки за додаткову плату
Потрібно зауважити, що всі пляжі Греції знаходяться у власності держави, тому вхід на них безкоштовний, але користуватися лежаками і парасольками від сонця можна тільки за додаткову плату. Втім, нерідко готелі упорядковують прилеглу до них ділянку узбережжя, і постояльці користуються лежаками і парасольками безкоштовно.


Екскурсійний відпочинок в вересні

У вересні школярі сідають за парти, а дошкільнят ніщо не квапить - з ними можна відпочивати в будь-який час року.

Розваги на островах

Якщо ви відпочиваєте з малюками, досить буде ігрової кімнати та дитячого басейну, щоб розважити дитину. Але старшим дошкільнятам в Греції можна показати багато цікавого, навіть не дуже віддаляючись від місця відпочинку.

Найбагатший пам'ятками острів Греції, безсумнівно, Крит. І що з них подивитися, залежить тільки від ваших уподобань і віку дитини.

Маленьким мандрівникам зазвичай подобаються вилазки на природу. Це може бути облагороджена природа, як в зоопарку Amazonas , ботанічному парку або на фермі Agreco , А може бути і дика - озеро Курнас , печери Сфендоні і Мелідоні , плато Лассіті .
Дітей старшого віку зацікавить давня історія. відвідайте руїни Кносського палацу , Вік якого, за найскромнішими підрахунками, не менш 3,5 тис. Років.

Погуляйте по старому місту Ретімно, центром якого є   венеціанська Фортецца
Погуляйте по старому місту Ретімно, центром якого є венеціанська Фортецца . По можливості загляньте в затишний музей «Ліхностатіс» , Де розповідається про те, як жили крітяни в різні часи.
А якщо дитина мріє морем, походіть по Морському музею в Ханьї і побувайте в акваріумах Іракліон і Херсоніссос.

Подорож з дітьми по західній частині Криту
Розваги Криту для дітей: повна колекція

На острові Родос розваг небагато, але зате кожне по-своєму цінний. В долині метеликів панує тиша і безтурботність, в середньовічному Родосі відчувається подих історії, акваріум Родосу заколисує своїм мовчанням, а в парку розваг Magic Castle з ранку до вечора веселиться дітвора.
І все ж головне надбання острова - його природа: кипарисові ліси, оливкові гаї, виноградники і пологі гори, порослі хвойними деревами.
А ось серед розваг острова Кос є одне, яке можна прирівняти до справжнього пригоди. Морська прогулянка на острів-вулкан Нисирос точно розбудить у дітей інтерес до давньогрецької міфології: на острові чути підземний гул діючого вулкана, але екскурсоводи розповідають барвисту історію про битву богів і гігантів.
Також на Косі збереглися руїни Асклепион - прообразу сучасної лікарні. А якщо фрагменти фундаментів і колон поки не дуже цікаві дитині, погуляйте з ним в павиної гаю , По доріжках якої ходять красені павичі.
Зелений Закінф, здається, здатний розморило навіть найактивнішого мандрівника - тут хочеться лежати на пляжі і вдихати аромат сосен і евкаліптів.
Але якщо вам вдасться перемогти блаженну лінь, чи не згайте показати дитині природну красу острова: бухту навазі і блакитні печери . Можна також відправитися на екскурсію до сусідніх острівців Марафонісі і Кефалонія. З малюками ви добре проведете час в Кам'яному парку Аскос , В якому розташований невеликий зоопарк.

Поважна причина для відсутності в школі - огляд античних міст на Пелопоннесі. Дельфи , Коринф , Мікени , Олімпія : То, чого в підручниках присвячено кілька рядків, дитина зможе побачити своїми очима. Відразу в голові вкладуться відомості про царів, філософів, поетів і героїв Стародавньої Греції, так що є шанс отримати високу оцінку на уроках історії, літератури і навіть математики.
А ось на Халкідікі майже всі розваги зосереджені в Салоніках, тому півострів варто вибирати для відпочинку з маленькими дітками.


Осінні прогулянки по Афінам

Але все ж якщо ви вирішили ненадовго відірвати свого учня від шкільних занять, Греція в вересні якнайкраще підходить для екскурсій.

Поїздку в Афіни можна вважати інтерактивним уроком історії, на якому немає маленьких фотографій в підручнику - тільки античні руїни в натуральну величину
Поїздку в Афіни можна вважати інтерактивним уроком історії, на якому немає маленьких фотографій в підручнику - тільки античні руїни в натуральну величину.
У вересні нарешті можна не топтатися по Акрополя в щільному натовпі, а бродити серед колон Парфенона і розглядати роботи грецьких скульпторів в Новому музеї Акрополя .
В продовження теми навчання подаруйте дитині урок біології в Музеї природної історії Гуландріса і практичне заняття з астрономії в афінському планетарії, одному з кращих в світі. Альтернатива шкільним перерві також знайдеться: зоопарк Афін , Аквапарк і луна-парк Allou Fun Park доставлять задоволення навіть підліткам.
До речі, в першій половині вересня в Афінах ще можна застати підходяще для купання море. При температурі повітря + 24-28 ° С вода зберігає температуру близько + 24 ° С, хоча в другій половині місяця опускається до + 21-22 ° С.

Ціни на тури і готелі

За що ще залишилося похвалити оксамитовий сезон в Греції? Безсумнівно, за ціни на готелі та тури. Ще на самому початку вересня вони будуть порівнянні з серпневими, але вже в другій декаді помітно впадуть.

Часто грецькі готелі не чекають закінчення високого сезону і пропонують номери за зниженою ціною вже в кінці серпня.

Практично на будь-якому з островів можна знайти готель категорії deluxe (відповідає рівню 5 зірок) або А (4 зірки) з системою «все включено» і масою корисних послуг для відпочиваючих з дітьми - і при цьому отримати набагато більш приємну ціну за номер, ніж в липні-серпні.


А в Переліку послуг НЕ только ліжечко-стільчик-меню для дитини, а й дитячий басейн з водними гіркамі, ігровий майданчик, дитячий клуб. Все це стане в нагоді, якщо ви відпочиваєте з дошкільням, якому потрібні активні заняття і розваги під час відпочинку.
Також знижують ціни готелі Греції категорій В та С (відповідають рівню 3 і 2 зірки). Там не завжди можна знайти весь спектр послуг для дітей, але якість обслуговування радує.
Дещо інша справа з вартістю готелів в Афінах. Тут вересня ще вважається високим сезоном, і ціни на проживання почнуть падати тільки в третій декаді місяця.


Політики зниження цін у вересні дотримуються і власники апартаментів. В цей час набагато простіше знайти житло біля моря, щодня ходити на ринок за свіжими овочами та фруктами і замість середньоєвропейського меню в готельному ресторані їсти страви грецької кухні в маленьких тавернах.
У Греції в кінці вересня збирають урожай багатьох овочів і фруктів. І ви точно будете знати, що грецький салат хорьятікі або ситна мусака приготовлені з помідорів, перцю і баклажанів, які тільки-тільки зірвані з грядки.
А що може бути краще, ніж поданий дитині в якості десерту розкішний гранат, соковитий кавун або солодка груша?

Кухня Греції для дітей
Фрукти і овочі в Греції за минулими сезонами

На що потрібно звернути увагу: із закінченням високого сезону скорочується кількість авіаперельотів на курорти Греції. В цьому випадку можуть бути корисними готові тури в Грецію в вересні. Ціна на них також падає на 15-25% у другій половині вересня.
Ви здивовані, що варіантів сімейного відпочинку в Греції на початку осені так багато? Переконайтеся на власному досвіді в тому, як хороший оксамитовий сезон в цій країні. А щоб відпочивати було ще й комфортно, загляньте в колекцію сімейних готелів Кідпассаж і виберіть відповідне вам місце відпочинку.

Який з островів ви віддасте перевагу для відпочинку з дитиною?
А що може бути краще, ніж поданий дитині в якості десерту розкішний гранат, соковитий кавун або солодка груша?

Новости