Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок без перешкод: 6 кращих пляжних безвізових напрямків літа 2019

  1. ТУНІС
  2. ГРУЗІЯ
  3. ЧОРНОГОРІЯ
  4. АЛБАНИЯ
  5. УКРАЇНА
  6. ТУРЕЧЧИНА

Оформлення візи - це майже завжди дорого, довго і клопітно. А так хочеться, щоб ррраз - і ти вже на пляжі, без всяких консульських зборів і заповнення анкет. Редакція Traveling.by склала список з шести привабливих країн, де віза не відокремлює нас з вами від моря.

ТУНІС

ТУНІС

Туніс - поки що темна конячка для білоруського туриста. Щоб подражнити вас, скажімо, що туристи, які одного разу побували в цій незвичайній арабо-французької країні Африки, повертаються туди ще раз. А потім, найімовірніше, ще. Тому що Туніс легко полюбити з першого разу, але складно з першого разу зрозуміти. Однозначно в першій же поїздці вас підкорять широкі піщані пляжі і блакитні бухти, пряна туніська кухня, строкатість і геометрія андалузького стилю в східних інтер'єрах, усміхненість персоналу і місцевих жителів, мікс арабської, французької та африканської культур.

Візове питання. Влітку 2015 року влада Тунісу відмінили візи для білорусів. До цього Туніс був для білорусів умовно-безвізової країною, тобто, без візи ви можете потрапити на курорти, тільки якщо купуєте тур в Туніс .

Ціна. За відпочинок в Тунісі готуйтеся віддати близько 500 USD за умови вильоту з Москви на 7-8 днів. Тури в Туніс з Києва будуть майже в півтора рази дешевше.

Порада від Traveling.by: Якщо ви зупиняєтеся в дорогому готелі, намагайтеся на ринках знімати або ховати під наручний хустку свій готельний браслет. Торговці відмінно орієнтуються в місцевій готельної базі, легко зчитують назви готелів і розуміють рівень вашої спроможності. Чим крутіше ваш готель, тим вище буде названа вам ціна. Правило працює не тільки для Тунісу, але також для Єгипту і Туреччини.

ГРУЗІЯ

ГРУЗІЯ

Якщо ви хочете побачити справжню Грузію - розслабтеся! Чи не складайте жорстких графіків і планів - де побувати і що побачити в Грузії. Просто відпустіть все і насолоджуйтеся життям. Купайтеся в Чорному морі в Батумі і околицях, їжте хінкалі, дегустуйте чурхеллу, гуляйте по вулицях Тбілісі, будьте відкритими. Даємо вам слово - ви обов'язково випадково познайомитеся з місцевими жителями, які, як ми всі знаємо, гостинні як ніякий інший народ. І тут вже довіртеся їх напору - вас нагодують справжньою грузинською кухнею, напоять справжнім грузинським домашнім вином, наводять по найкрасивіших місцях міста, околиць, сіл, де «мій дядько живе, баранчика заріже - вах який шашлик буде, дарагой!». Тут, ми, звичайно, перебільшуємо, але раціональне зерно в цьому раді є.

Порада від Traveling.by: Скільки б разів ви не приїжджали в Грузію, говорите місцевим, що ви вперше! Вони зроблять все для того, щоб залишити у вас найкращі враження про свою країну.

Візове питання. Після розпаду СРСР Грузія гостинно відчинила свої кордони для білоруських туристів. Єдина умова при в'їзді - паспорт повинен бути дійсним ще 6 місяців після в'їзду до Грузії.

Ціна. Тиждень відпочинку в Грузії з вильотом з Мінська обійдеться в середньому в 600 EUR за рахунок дорогий переліт. Але можна вилетіти з Києва або Вільнюса - таким чином можна здешевити тижневий відпочинок на 100-150 EUR.

Христина Ходкевич

Грузія - країна незвичайна, це хотілося б підкреслити відразу. Якщо Іспанія чи Греція - країни-цукерки в красивій обгортці, то Грузія - це країна кубик-рубик, кожен побачить її по-своєму. При всій красі Грузії, туристу потрібно бути готовим до того, що зірковість готелів в Грузії - поняття відносне.

ЧОРНОГОРІЯ

ЧОРНОГОРІЯ

Маленька і неймовірно красива країна. Той щасливий туристичний випадок, де красиво все - і природа, і міста з кам'яними вуличками в історичних центрах, і люди. А ще тут чисте Адріатичне море, смачна морська кухня і все добре говорять по-російськи.

Порада від Traveling.by: Коли вдосталь накупатися, беріть машину напрокат і їдьте по країні - Чорногорія маленька, всі визначні пам'ятки поруч. Та й прокат авто в Чорногорії коштує недорого - стерпна машина на добу буде коштувати від 35 EUR.

Візове питання. Чорногорія - ще одна умовно-безвізова для білоруса країна. Без візи можна потрапити туди, маючи туристичний ваучер або запрошення. Щоб захистити себе від візових клопоту, необхідно купити тур в Чорногорію - увага! - з авіаперельотом! Якщо ви вирішите добиратися до курортів Чорногорії на автобусі, то візу оформляти все ж доведеться - дорога пролягає через країни Шенгенської угоди. Без візи в Чорногорії білорусу можна перебувати до 30 днів.

Ціна. В цьому році ми з вами можемо, для прикладу, тиждень відпочити в Чорногорії з вильотом з Мінська за суму в 400 EUR на людину.

Віра Агеенкова

Чорногорія - країна не тільки моря, але і екскурсії. Тому готель або вілла з сніданками - хороший варіант для тих, хто хоче подивитися країну. Багато вілл обладнані власними кухнями, що дуже зручно для сімей з маленькими дітьми. Сьогодні відпочинок в Чорногорії в нашій компанії запитують найчастіше саме молоді сім'ї з дітьми - їх залучають широкі піщані пляжі, наприклад, в Бечичах або Рафаїлович. Активно бронюють тури в Будву компанії молоді - це курорт, де є хороші пляжі, довгий променад з безліччю кафе та магазинчиків, дискотеки.

АЛБАНИЯ

АЛБАНИЯ

Албанія - країна на двох морях, Адріатичному та Іонічному. Хочеш - заграй на піщаних пляжах Адріатики, хочеш - на галькових пляжах Іоникій. Поруч Греція - зелений Корфу, Італія - ​​знаменитий Барі. Є тут навіть свої Мальдіви, на які так схожі белопісчані пляжі курортного селища Ксаміль на півдні Албанії. У цій країні Балкани набувають європейського флер - і з кожним роком все більше. Тому варто поквапитися, щоб встигнути побачити албанську автентику.

Порада від Traveling.by. Якщо вирішите побачити Ксаміль - "албанські Мальдіви" - вибирайте тури на початку або в кінці літа, тому як в серпня на пляжах курорт яблуку ніде впасти. Сюди з'їжджаються туристи з Німеччини та інших європейських країн - албанські ціни для них просто смішні.

Візове питання. З 1 травня по 15 листопада 2017 року білоруси можуть відпочити в Албанії без візи.

Ціна. Для відпочинку в Албанії за умови вильоту з Мінська варто підготувати не менше 450 EUR за 10 днів відпочинку. Вильоти з інших аеропортів зроблять подорож в Албанію трішки дешевше.

УКРАЇНА

УКРАЇНА

Портове місто Одеса з усім його непередаваним колоритом виручає в цьому році скучили по морю білорусів, адже це самий бюджетний варіант відпочити на морі в 2017 році. А заодно і курортні селища Затока, Коблево, Сергіївка, Миколаївка, Приморське, міста Залізний Порт і Чорноморське. Крім Чорного моря, є в Україні море Азовське, на узбережжі якого нас з вами чекають Кирилівка і Бердянськ з безліччю дрібних селищ.

Що таке відпочинок в Україні, знає практично кожен. Якщо ж ви ще не були влітку на море в Одесі - то це головна причина, чому варто відчути це місто, поєднавши екскурсії, винні дегустації та пляжний релакс. Ще одна причина, не менш важлива - це ціни. Курс гривні зіграв злий жарт з місцевими жителями, але для нас, туристів, він на руку - ціни на харчування, сувеніри, ресторани, шопінг в Україні зараз більш ніж привабливі!

Порада від Traveling.by: якщо ви все ще боїтеся їхати в Україну, думаючи, що в країні війна, то загляньте в веб-камери Одеси і Затоки .

Візове питання. Візового режиму між Білоруссю і Україною немає. І, судячи з усього, з'явиться він не так вже скоро.

Ціна. Відпочинок на морі в Україні в 2017 році ви можете дозволити собі за 200 USD за 10 днів, а можна підібрати варіанти і ще дешевше!

ТУРЕЧЧИНА

ТУРЕЧЧИНА

Туреччина - паличка-виручалочка білоруського туриста, де є все для повноцінного відпочинку: море, пляжі, фрукти, готелі за системою «все включено», цікава анімація, насичена екскурсійна програма, різноманітність сувенірів ... Продовжувати можна довго - плюсів у країни маса. Треба віддати належне туркам - в майстерності надати максимум послуг за приємну ціну вони досягли успіху відмінно! Відпочити в Туреччині зможе і розкута молодь, і пенсіонери - кожен знайде курорт, готель і розваги за інтересами.

Порада від Traveling.by: Вибір готелю в Туреччині - справа архіважлива. Тому перш ніж йти в агентство за туром до Туреччини, розпитайте друзів про тих готелях, де вони вже відпочивали (а в Туреччині сьогодні відпочивав кожен третій). Відгуки багато розставлять по місцях. І тільки потім ідіть в агентство, причому до того менеджеру, який особисто був в Туреччині і бачив багато готелів.

Візове питання. З 1 червня 2014 року візи до Туреччини для білорусів офіційно скасовані. Як і для турків - до Білорусі. Максимальний термін перебування на території країни без візи - 30 днів. Досить для того, щоб повноцінно відпочити.

Ціни. Відпочити в Туреччині цього року можна і за 300 USD, особливо якщо вибирати тури з вильотом з Києва.

Погодьтеся, складно не піддатися спокусі кинути все і помчати до води, адже тяга до моря труднопреодолима. Так подамося ж їй! Вибирайте ваш тур на море!

* ціна у валюті вказана для нерезидентів РБ. Для громадян Республіки Білорусь оплата проводиться тільки в білоруських рублях за курсом Нацбанку на день оплати туру

Новости