Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відгук туриста про пляжний, клубної та культурний відпочинок на Ібіці

  1. Бачу візу!
  2. Полетіли!
  3. Особливості розміщення в готелях на Ібіці
  4. пам'ятки Ібіци
  5. Нічне життя Ібіци
  6. Рекомендації до самостійного подорожі

в рубриці "Ми з'їздили" публікуються звіти читачів про самостійні подорожі. Автор звіту - Хуан, емайл ivan_lion @ mail.ru

Це був вересень 2012 року і мій перший за останній робочий рік відпустку. І вибір, де його провести, для мене не став проблемним - Іспанія. Я кілька років мріяв відвідати цю країну, і тому, як тільки з'явилася можливість це зробити, рішення було прийнято без роздумів.

Літав я з подругою, так як у нас збігся відпустку, що стало для мене найкращим варіантом, оскільки це було моє перше самостійне подорож за кордон (але не перше самостійне взагалі!), А вона була вже досить досвідченим туристом. Спочатку ми хотіли летіти на Майорку і Менорка, але коли на booking побачили розумне пропозицію від готелю на острові Ібіца по системі «все включено» за недорогу ціну, то вибір зробили на користь нього. Зробили швидко і не пошкодували.

в рубриці Ми з'їздили публікуються звіти читачів про самостійні подорожі

Ібіца. Карта острова

Візу отримував вперше і теж самостійно, тому дуже хвилювався. Я в принципі до всього підходжу з особливою ретельністю і методичністю, тому в правильності підготовки всіх документів не сумнівався (в допомогу був сайт іспанського візового центру).

Бачу візу!

Це було скоріше хвилювання, викликане очікуванням і зіткненням з деякими нюансами. Сам я з Самарської області і поїхав здавати документи до Візового центру Іспанії в Самарі. Так вийшло, що в мене підганяли терміни, і щоб не ризикувати, я хотів оплатити термінову візу до 5 робочих днів. Однак термінові візи роблять лише в Москві і за особистої присутності! (На жаль, таких позначок на сайті я не знайшов при всій його інформативності). Так мені сказали дівчата, що сидять за віконцями і перевіряючі документи. Звичайну візу я, на їхню думку, можу отримати за день до вильоту, але в цей день я буду вже в Москві, а не в Самарі.

Тоді, розгубившись, я не став здавати документи в Самарі, боячись спізнитися. Швидко і терміново, повернувшись до свого міста, я оплатив всі збори в найближчому банку, а на наступний день викликав кур'єра DHL і оформив експрес-доставку всіх документів і чеків відразу в іспанська візовий центр в Москві. Зворотну доставку оплачувати не став, тому що забирав документи особисто в Москві (виліт-то звідти був). Найбільша хвиля хвилювання була тоді, коли мені вже потрібно було виїжджати в Москву, а смс-оповіщення про готовність візи ще не було.

Я боявся їхати, як то кажуть, «в нікуди». Я і дзвонив, і писав і в сам Центр, і навіть в Посольство, щоб щось дізнатися. У підсумку, все обійшлося. У день перед поїздом до Москви, я отримав повідомлення, що віза готова (Примітка - візу зробили за 4 повних робочих дні), і я можу забрати паспорт. Опинившись в Москві, я відразу поїхав в сервісний візовий центр Іспанії та отримав паспорт. Так! Мені дали візу! Я лечу!

Полетіли!

Літали Iberia Airlines за маршрутом Москва-Барселона-Ібіца-Барселона-Москва, чи то пак з пересадкою. Оскільки є пасажиром невибагливим, нічого поганого про перельоті даними авіалініями сказати не можу. Все досить зручно, комфортно, правда, їжа не надто смачна, особливо московський салат (moscu ensalada). Проблем з багажем випробувати не довелося (здали в Москві, отримали на Ібіці, і навпаки). Хоча і трохи потурбувалися на початку. На інформаційному стенді аеропорту Ібіци було написано, що прилетіли з Барселони отримують багаж на 2-й лінії. Однак наших валіз ми там не дочекалися. Пройшовши до стійки багажного сервісу, ми дізналися, що насправді, ті, хто прилетів з Москви, отримують багаж на 10-й лінії, де він нас і чекав. Так що, дорогі мандрівники, заздалегідь не хвилюйтеся, особливо якщо рейси з пересадками.

На самій Ібіці переміщалися переважно на автобусах (проїзд від 1 до 4 євро в залежності від відстані), і на таксі, яке досить дороге. Тільки за посадку з нас брали 3,35 євро. У нас завжди виходило від 27 до 35 євро. Ну, куди дінешся ... такі вже там тарифи. До речі, мопеди - один з найпоширеніших транспортних засобів на Ібіца і Форментера.

Ібіца. Сан-Мігель

Зупинилися ми в готелі 3 *, що в порту Сан-Мігель. І ось тут зупинюся детальніше, тому що для мене особисто найважливішими питаннями відпочинку є побут і їжа.

Особливості розміщення в готелях на Ібіці

Готель просто відмінний для тих цілей відпочинку, які перед нами стояли. У ньому було все, що потрібно для гарного і спокійного відпочинку (відпочити, розслабитися: і фізично, і психологічно). Сан-Мігель знаходиться досить далеко від центру Ібіци. Тому якщо Вас цікавить переважно нічне життя цього курортного острова, його дискотеки і вечірки - то Сан-Мігель не для Вас, вибирайте краще тусовочні молодіжні центри - Ібіца, Сан-Антоні. Готелі Сан-Мігеля - місце виключно для відокремленого пляжного та сімейного відпочинку. Найбільше там було англійців і французів. Переважно сім'ями, з дітьми. Але російську мову ми періодично теж чули. Наші є!

Номер готелю був сам по собі досить простий, але в ньому було все, що потрібно для життєвого благоустрою (велика шафа, приліжкові тумбочки, кондиціонер, сейф, простора ванна кімната і балкон). Прибирали номер кожен день, завжди чисто і акуратно. Правда, ось ключ від сейфа, міні-холодильник, ТВ - все це за окрему плату. Ми взяли тільки ключ, щоб зберігати там свої гроші і документи. Вид з номера чудовий, всі номери виходять на море, пляж і величезний сосновий ліс.

Взагалі, весь острів оточений цими зеленими пагорбами і скелями. У цьому готелі ми прекрасно спали вночі, а заколисував нас шум нічного прибою. Правда, зізнаюся, подушки були не зовсім зручними. Система «все включено» краще, що можна було б вибрати для відпочинку. Їжа в готелі була чудовою (заслужила все 5 зірок): сніданки, обіди, вечері, величезний вибір страв від супів до морозива. Кухня досить проста, європейська. Не скажу, що було багато національної іспанської їжі, але чудово поїсти ми могли завжди, навіть коли і їсти не хотілося. Кожен день широкий вибір свіжих фруктів (ананаси, персики, дині та кавуни і багато інших), тільки свежевижатиесокі, ароматні чаї і кави, вино і різноманітні десерти. На кожен новий прийом їжі у них було щось новеньке, ще ніколи сніданок або вечерю не був для нас таким очікуваним.

На кожен новий прийом їжі у них було щось новеньке, ще ніколи сніданок або вечерю не був для нас таким очікуваним

узбережжя Ібіци

У систему «все включено» в цьому готелі також входили алкогольні напої в барі, відвідування маленького китайського ресторанчика в готелі (правда необхідно бронювати столик за 1 день), і закусочної Western Salon, що на території готелю. У самому готелі пропонували різні послуги: оренда і екскурсії по островах Ібіца і Форментера. Але ми всюди бродили самі. Автобусна зупинка всього в декількох кроках від готелю. Буквально висловлюючись, під готелем, який розташований на горі (ресепшен знаходиться на самому верхньому поверсі, а нижче номера, вихід на пляж), знаходяться знамениті печери, про які я згадаю трохи пізніше. Персонал готелю привітний і дружелюбний, на ресепшені завжди допомагали і відповідали нам на питання. Та й відвідувачі готелю все доброзичливі і усміхнені люди.

Хочу також відзначити розважальну частину життя цього готелю. Щовечора на імпровізованій сцені біля закусочної відбувалися шоу-програми. З 8 до 9 вечора для дітей, яких веселив кумедний клоун, а з 9 до 11 для дорослих. Шоу були найрізноманітніші (і виступи співаків, і акробатичні етюди, і циркові вистави з папугами, і також конкурси з глядачами). Деякі конкурси були настільки смішними, що ми надривали животи від сміху. Закінчувалося все це традиційним для того місця танцем Follow the leader. Ах, як чарівно на Ібіці вечора ... і таке буває.

Я визначено рекомендую Вам, дорогі мандрівники, цей готель. Особливо для сімейного відпочинку. Райський світ північного узбережжя Ібіци чекає вас!

Ібіца. Пляж Плайя-ден-Боса

Разом весело крокувати по просторах ...

пам'ятки Ібіци

Ми знаходилися на Ібіці 10 днів. Безумовно, за один раз подивитися всю Ібіцу і її незвіданий світ неможливо. Ми постаралися поєднувати і пасивний пляжний відпочинок (особливо перші дні, хотілося ж трохи хоч засмагнути) і активний у другій половині відпочинку. Мабуть, почну з того, з чого почали і ми.

Печери Кан Марка Сан-Мігель примітний своїми сталактитовими і сталагмітовими печерами Can Marca. Екскурсія в печерах проводилася групою і з гідом. Вартість такої екскурсії від 8 до 10 євро. За півгодини ми досліджували ці незвичайні печери, в яких спеціально організували освітлення, а також світлове та музичне супроводження їх красот (типу співаючий водоспад). Досить зручно переміщатися і все дуже красиво.

Місто Ібіца. Гарний, чистий місто. У порівнянні з великими мегаполісами, нагадав мені якийсь картковий і дуже компактний містечко (розташований адже теж на вершині пагорба), оскільки там досить невисокі будівлі і дуже вузькі вулиці (потрібно бути вмілим водієм, щоб вміти по ним пересуватися). На перших поверхах абсолютно всіх будівель знаходяться магазини, сувенірні лавки, перукарні, салони, медичні центри, кафе, ресторани і т.д.

Ми також відвідали найвідоміші пляжі Плая-ден-Босса і Сес-Фігеретес з перервою на обід. Пляжі чисті, з усім необхідним. Море завжди тепле. Щодо його привітності рішення не прийняв. Мене двічі вжалила медуза. Слід на руці не пройшов до сих пір (через місяць). Будемо вважати, що це Іспанія мене таврувала. Точно повернуся. Кафе, розташовані по березі пляжів, затишні і комфортні. Що також примітно, що подають там дуже великі порції, які не завжди можна доїсти, але майже завжди забрати з собою. Також знаю, що в місті є 3 музеї. Але жоден з них ми не відвідували. Навіть і цілі такої-то не було.

Нічне життя Ібіци

Оскільки Ібіца вважається місцем молодіжних тусовок, ми, звичайно, відвідали один з найзнаменитіших нічних клубів Pacha, куди приїжджав Девід Гетта. Задоволення не з дешевих (вхід коштував аж 80 євро), але, якщо ви хоч раз в житті хочете бачити за діджейським пультом світову знаменитість, доведеться розщедритися. Клуб досить великий, але навіть при його розмірах народу в цю ніч було дуже-дуже багато. Танцювати в цій купі практично неможливо, тільки дригати ногами і руками і відриватися душею.

Все виглядало дуже масштабним (захід типу Сенсейшн), спецефекти яскраві і барвисті, музика гучна, і взагалі організація хороша. Ніколи ще не чув, щоб в клубах народ співав хором і в такт музиці. І також здивував контингент. Якщо у нас в клубах в основному тусується молодь, то в Pacha ти можеш зустріти і вже досить дорослих жінок і чоловіків, відриваються на повну котушку, і навіть танцюючих до самого ранку пенсіонерів. Дивовижно! Ібіца, що сказати.

Висновок такий: хочете по реальному відірватися від реального, сміливо відвідуйте такі заходи. Ну, звісно ж, випити не забудьте. Через тиждень після Гетта, там діджействовал не менш відомий його колега - Тієсто.

Через тиждень після Гетта, там діджействовал не менш відомий його колега - Тієсто

Ібіца. Нічне життя

Сан-Мігель Прогулялися, власне, і по самому Сан-Мігелю. Влаштували собі так званий похідний вид відпочинку. Без рюкзаків і наметів, звичайно, але побродили по сосновим лісам і скелястим горам. Потім відпочили на пляжі під променям солодкого іспанського сонечка. Брали напрокат велокатамаран (зарядка для ніг), каталися на човні зі скляним дном, через яке подивилися краси і глибини дна морського.

Пляж Плайя-ден-Босса Далі відвідали ще один з найбільш "гарячих" курортів - пляж Плайя-ден-Босса. Теж в достатній мірі чистий і протяжний пляж, вода дуже чиста, приголомшливий вид на знаменитий старе місто Dalt Vila. Дуже тихо і спокійно. Для любителів клубного життя тут є два популярних клубу - Space і Bora Bora, але ми їх не відвідували. Зате побували в аквапарку Aquamar, недалеко від пляжу. Чесно сказати, не самий вражаючий аквапарк, досить невеликий за території, але досить комфортний і чистий (роздягальні, душ, ящики для зберігання речей). Найбільш вражаючою стала гірка Black hole (Чорна діра). Сідаєш в гумовий круг і летиш по абсолютно темній завіхрістой трубі, не знаючи в перший раз, коли їй кінець. І вилітаєш на швидкості прямо в басейн. Неймовірні емоції, які хочеться випробувати ще. Відчуття повної свободи, незважаючи на те, що летиш в замкнутій трубі. Решта гірки теж досить непогані. Розважитися саме те.

Острів Форментера. Невеликий острівець, який обов'язково варто відвідати. Ми вирушили туди на поромі. Квиток туди-назад купили безпосередньо перед відплиттям за 45 євро. Шлях півгодини. З висоти пташиного польоту острів виглядає, до речі, як туфелька. З погодою нам тоді пощастило не надто. Було тепло, але вітряно і трохи похмуро. Ми використовували екскурсійний мінімум - оглядова екскурсія по Форментера на автобусі. І, природно, всіх красот острова ми не побачили. Але сам по собі острів нагадав мені безлюдний. Чи не тому, що тут ніхто не живе, а тому що це «острів тиші». Тут не кипить клубне життя, немає особливих пам'яток. Сюди приїжджають відпочити від міської суєти і злитися з природою. Вода в деяких місцях кристально чиста, а пісок білосніжний. Це дуже спокійний острів. Найбільш яскраве враження справила оглядовий майданчик біля маяка Far de la Mola в найвищій точці острова. Простір невимовний. Можна помедитувати, дивлячись в безкраї простори моря, або «зробити крок в безодню» з високою стрімкої скелі, внизу якої хвилі б'ються об скелі. Жартую, звісно. Але виглядає це все дуже масштабно. Звичайно, про всі визначні пам'ятки магічною Форментера можна прочитати і побачити їх в Інтернеті. Однак якщо ви все-таки підете відвідати цей острів, то використовуйте круїз уздовж його мальовничих берегів або замовляйте екскурсії типу «Секрети Форментера» або «Активна Форментера». На Ібіці їх пропонують у багатьох місцях. Не шкодуйте грошей. Ви будете в захваті. На жаль, моя подруга не вміла кататися на велосипеді. Це також відмінний спосіб вивчити острів.

Узбережжя Ес Канар Наступною цільової точкою нашого перебування стало узбережжі Es Canar. І в першу чергу, відправлялися ми туди відвідати Hippy Market, великий і досить відомий ринок. Як на мене, так це звичайний блошиний ринок з усякими шмотками і цяцьками. Для любителів усіляких аксесуарів, це саме ідеальне місце. Там можна придбати купу всяких штучок, браслетів, кілець і т.п. Але, якщо ви цінуєте сучасну моду, стильні речі (як я), то це місце не для вас. Я придбав пару хороших дитячих футболок для хрещеників, а також кілька аксесуарів для себе, але ні одна річ мене там не вразила. Просто ганчірки. Після ринку ми пообідали в італійському ресторанчику і прогулялися по узбережжю. Як і на всій Ібіці скеляста місцевість і красивий пейзаж.

Сан-Антоні В останній день ми вирішили відправитися в Сан-Антоні, другий за величиною центр Ібіци, а так само, як я вже писав, клубний центр острова. Можливо, з нього і треба було починати все екскурсії, але ми вирішили закінчити. Це був день зворотного відльоту, тому у нас було дуже мало часу. Добралися з Сан-Мігеля ми на так званому аквабусе. Маленький, швидкість невелика, тому дорога в годину з невеликим здалася нескінченністю. Прибули ми на порт Portus Magnus. Дуже красивий порт-пристань з величезною кількістю човнів, яхт і поромів. Місто відразу дав відчути, що тут інший ритм життя на відміну від спокійної села Сан-Мігель, більш динамічний і галасливий. Відчувалася активність оточення. Ми потрапили на час сієсти, коли більшість магазинів і крамничок були закриті, але відчути цю «движуху» міста ми змогли. Погуляли по вуличках і алеях міста. Помітили, що тут багато пальмових дерев, як в іншому і у всій Ібіці. У Сан-Мігелі вони ростуть у вигляді ананасів. За всіх вуличках. Дуже незвично. Закінчили прогулянку по узбережжю, звідки потрапили знову в порт і вирушили збирати валізи.

острів Ібіца

Погода всі дні була комфортно-спекотною, максимально +30, море завжди тепле, вітряно. Зіпсувалася погода в день відльоту (пощастило ж!), Згустилися хмари і спустився дощ. Так Ібіца не хотіла, щоб ми улеталіJ

Можливо, я міг щось упустити в своїй розповіді, але в цілому у мене залишилися тільки найщасливіші і позитивні враження. Пляжі чисті й гарні, дуже багато вільних, розкутих дівчат і жінок, що не соромляться на пляжі засмагати і купатися топлес. Іспанці живі, активні і доброзичливі. Продавці в будь-яких магазинах вітаються, як тільки входиш, пропонують допомогу і багато раз говорять спасибі (дав гроші - спасибі, взяв здачу - спасибі), і прощаються, коли ти виходиш. Рідко таке спостерігаєш в наших магазинах. Все перебування на острові серед моря здалося казкою. Це інший світ. Відкритий, згуртований, живий.

Рекомендації до самостійного подорожі

  1. Грунтовно підходіте до подготовки самостійного подорожі. Шукайте інформацію, порівнюйте, систематиз и Приймайте Зважені решение. Так ви унікнете помилок и труднощів, як Уніклей їх ми.
  2. Вивчайте мови. Оскількі, ми знали и англійську та іспанську, у нас не Було мовних проблем. Однако Щоб не зіткнутіся з незручної ситуации, нужно вівчаті хоча б англійську мову. З офіціантами ви завжди зможете мімікою, жестами порозумітися, ткнути пальцем в меню (якщо не плануєте ні з ким спілкуватися), але щоб відпочинок був повноцінним, потрібно знати мову. Навіть веселі вечірні шоу-програми у нас вів ведучий англійською мовою з французьким акцентом. І потрібно знати мову, щоб розуміти сенс всього, що відбувається і сміятися над своєрідним англійським гумором. Інакше це буде щось типу «всі сміються, і я посміюся».
  3. Заздалегідь складіть культурну програму. Дуже прикро повернутися, потім прочитати про місце, де побував, і дізнатися, що ти не побачив, не подивився, чи не оцінив багато красивих місць, які могли перебувати навіть поруч з тобою. Почитайте про те, куди збираєтеся, ніж примітно це місце, складіть письмово культурну програму і випишіть всі місця, які хочете відвідати. В готелі наберіть листівок і карт, вивчіть в перший день і вперед! Це головна рекомендація! Ми не встигли стільки подивитися. Діючи на авось, можна пропустити головне.

Звичайно, я відчував і відчуваю набагато глибші і інтенсивні емоції, ніж міг би тут висловити, але я думаю, що якби моя розповідь складався з одних вигуків, трикрапок і горезвісних скобочек, це не було б так читабельно. Тому, сподіваюся, що такий ось мій вже усвідомлено-сформульований погляд на вдале подорож виявився для вас більш інформативним і цікавим, ніж звіт в стилі легкого іспанського неадеквату.

Відвідайте цей неймовірний куточок світу! Ібіца приймає всіх. Я щасливий, що там побував!

Ще по темі Мі з'їзділі

Новости