Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У лісі вже ростуть лисички і білі гриби - дощова погода добре вплинула на урожай

Фото: Kalle Heikkinen / Yle

Цього року урожай весняних грибів був хорошим, і, схоже, що урожай ранніх літніх грибів теж буде непоганим. У червні починають рости лисички і білі гриби.

Експерт Гельсінського Музею природознавства Теа фон Бонсдорфф рекомендує протягом наступних двох тижнів взяти з собою кошик і відправитися в ліс.

- У червні було багато дощів, і сухий період залишився коротким. Температура повітря теж була досить високою для літніх грибів. Тому в лісі можна знайти лисички, і білі гриби вже теж з'явилися.

За словами експерта, червневі дощі будуть впливати на врожай грибів ще протягом двох-трьох тижнів. На жаль, прогнози на більш тривалі терміни неможливі.

- На спори грибів впливають багато факторів, наприклад, рівень грунтових вод і кількість снігу взимку. Але, звичайно ж, найсильніше впливає температура повітря і кількість опадів під час врожайного сезону.

Якщо в липні буде спекотна погода, то на деякий час грибів стане менше. Однак ближче до осені сезон починається заново. Особливо білі гриби люблять, якщо в червні жарко, а потім починаються рясні дощі.

Новости