Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Греції самостійно. У скільки обійдеться відпочинок на курорті «дикуном»

Щоб відпочивати дешево, треба їхати самостійно. Це стосується не всіх курортів світу, але Греції точно! У всіх подробицях про відпочинок «дикуном» в країні сказань і міфів про богів Олімпу з нами поділилася Анастасія Шаткевіч, головний редактор порталу подорожей Traveling.by .

by

Чи збираєтеся цього літа в Грецію або роздумуєте на цей рахунок? Тоді уважно читайте відгук про торішній відпочинок в Пефкохорі.

Як вибирали курорт для відпочинку та у скільки обійшлися авіаквитки в Грецію?

Ми летіли відпочити в прямому сенсі слова і два тижні збиралися провести на пляжі, насолоджуючись теплом і смачною грецької кухнею. Так що віддаленість пам'яток, наявність магазинів і клубів нас не хвилювало. Підібрали віллу в курорті Пефкохорі. Від аеропорту це близько двох годин за часом.

Летіли з Варшави авіакомпанією Ryanair до Салонік. Минулого літа квиток нам обійшовся щось близько $ 100 в обидва боки на одну людину.

Подивитися авіаквитки до Салонік »

Подивитися авіаквитки до Салонік »

- Як добиралися до курорту, виникли складнощі?

Звичайно, ми заздалегідь дізналися, як дістатися до курорту на громадському транспорті: форуми, статті. І все в теорії здавалося досить простим. А ось по приїзду з'ясувалося, що грецька пунктуальність і розклад - це зовсім не те, як ми собі це уявляємо.

Почнемо з того, що звичайний рейсовий автобус, який повинен був відвезти нас на автостанцію, звідки і відправлявся автобус до Пефкохорі, просто не прийшов. Зате прийшов наступний за розкладом і за фактом в один автобус довелося якось вміститися пасажирам з парочки рейсів.

Я вперше, тримаючи рюкзак над головою, стояла на одній нозі протягом последущего півгодини;). Але головне - я влізла і це вже було щастя.

Судячи з реакції місцевих, такий «набитий під зав'язку» транспорт зовсім не рідкість. В результаті кінцева станція автобуса виявилася зовсім не там, де ми планували. Автостанцій виявилося кілька і з кожної автобуси йшли в різні регіони. Розклади немає, логістики як такої теж, маршрут автобусів взагалі не ясний, англійською, як виявилося, мало хто говорить.

Знайшли місце з wi-fi - як завжди інтернет нас врятував. Прибувши на іншу станцію і купивши нарешті квиток до Пефкохорі, нас запевнили, що автобус буде під номером 14. У визначений час відправлення автобус №14 так і не з'явився. Зате з'явився інший з номером 36.

Водій просто вийшов і почав кричати «Пефкохорі!». Те, що номер автобуса в квитку і за фактом зовсім не збігалися, нікого крім туристів, в общем-то, і не хвилювало.

«Вже потім ми зрозуміли, що греки, розклад, пунктуальність і подібні речі несумісні»

І, до речі, дуже швидко перейнялися атмосферою і повністю їй захопилися. Рада подорожуючим самостійно - розслабтеся.

Якщо не хочете потрапляти в такі ситуації - відразу беріть таксі, але це вже не пригода;)

- Яке краще орендувати житло в Греції і де?

Житло в Греції ми орендували ще в Мінську. Так як принциповим питанням було і оформлення візи, звернулися до грецького туроператору. Візовими питаннями вони займаються тільки в тому випадку, якщо бронювати у них тур або проживання.

Нам з ходу видали річний шенген, що, звичайно, порадувало. Апартаменти вибрали в приватній віллі. Вартість за два тижні проживання в двокімнатних апартаментах - близько 400 євро. По приїзду, виявилося, що ті ж апартаменти за фактом при наявності вільних місць можна орендувати в 1,5 - 2 рази дешевше.

Ситуація на багатьох курортах Греції чимось схожа з Кримом, де оголошень про здачу квартир, апартаментів, будинків і кімнат греблю гати і, навіть приїхавши без броні, житло можна без проблем знайти за фактом. Ця схема погано працює з готелями. А ось з віллами якраз навпаки.

- На які курорти краще їхати до Греції на відпочинок?

Тут навряд чи можна дати однозначну відповідь. Хтось віддає перевагу тихому відокремленому відпочинку, хтось збирається у відпустку з дітьми і тещею, комусь важлива концентрація клубів на квадратний кілометр. Нашою метою було сонце, море, свіжі продукти, мінімум турбот, максимум байдикування.

В общем-то Пефкохорі ідеально вписався в наші цілі. Може бути було трохи гучніше вечорами, ніж ми припускали, але це ж Греція, тут без танців і гітари вечорами зовсім не можна;) Трохи пізніше ми відвідали ще два курорту - вони виявилися зовсім спокійними. Туристи, з якими ми разгвоорілісь, навіть скаржилися, що там зовсім нічого робити.

Читати: 3 курорту Греції за один день .

Краще вивчати відгуки, але при цьому розуміти, що у кожної людини різне сприйняття. Наприклад, ми, часто спілкуючись з турфірмами, помітили, що тури на галасливі курорти купують частіше туристи з маленьких провінційних міст, - людям необхідна двіжуха. А ось туристи з великих міст хочуть спати в тиші, чути морський прибій і бажано, щоб людей навколо поменше.

- Скільки євро в день витрачали, чим харчувалися на курорті?

У наших апартаментах була невелика кухня зі всім необхідним посудом, тому практично кожен день з ранку ми ходили в рибний магазинчик і купували свіжу рибу на обід. Такі магазини зазвичай працюють тільки до 11-12 ранку. На двох ми віддавали за рибу близько 2-3 євро.

У магазинах купували овочі та фрукти. Найчастішим стравою на нашому столі була запечена риба, грецький салат і фрукти. Як доповнення купували оливки і в'ялені помідори. Такий обід обходився близько 4 євро на двох. Якщо харчуватися в кафе і ресторані, сума буде вище - від 8 євро на людину.

Що стосується недорогий вуличної кухні - в Греції готують просто приголомшливий гіроса. Це аналог шаурми, тільки загортається він в коржик і до начинки додається картопля фрі. Дуже смачно і, звичайно, ситно і калорійно. Але встояти дуже складно. Вартість 2,5 євро. Часто гіроса заміняв нам повноцінний обід.

Ціни практично не відрізняються від білоруських. Дещо дешевше, дещо дорожче. Якщо харчуватися самостійно, особливої ​​різниці в денному бюджеті в Греції і в Білорусі ви не відчуєте. А ось якість продуктів при цьому однозначно буде вище.

До речі, в грецьких кафе просто величезні порції, сміливо можна замовляти одну на двох. Просто попросіть принести дві чистих тарілки під час замовлення. Якщо не впораєтеся з вечерею, нічого поганого в тому, щоб сказати інше загорнути з собою. Тут це норма.

- Скільки потрібно грошей на відпочинок в Греції?

Знову ж таки, дивлячись який. Самостійний пошук і бронювання апартаментів може обійтися і в 200 євро на 14 днів при бажанні. Їжа самостійно - близько 10 євро на людину в день. Чи не самостійно - 20-30 євро. Проїзд, оренда авто на пару днів для огляду близьких пам'яток - ще 100 за весь період. Це якщо говорити про мінімум. За максимум відповідати не беруся, тут стелі можна не помітити.

- Чи потрібно орендувати машину в Греції і на чому взагалі їздити по курорту?

Оренда машини в Греції - послуга досить популярна. Причина - низька вартість невеликих малолітражок. Наприклад, якщо ви хочете об'їхати околиці свого курорту або з'їздити в інше місто, прокатне авто буде зручніше набагато (про пунктуальність і розклад громадського транспорту читати вище). За ціною - невелика Chevrolet Aveo обійшлася нам близько 40 євро на добу без урахування бензину.

Так як по сусідніх містах ми вирушили вчотирьох, поїздка обійшлася взагалі в копійки. Є компанії міжнародні, є приватні місцеві. Ми орендували авто в маленькій конторі - ні застав, ні паспортів в результаті ми не залишали, та й машину по приїзду ніхто особливо не оглядав.

Рада при перельотах на лоукост: Є один нюанс при подорожі лоукостами. Як правило, час їх вильоту не зовсім зручно і часто не стикується з міським транспортом або ж аеропорт прильоту / вильоту знаходиться далеко. У нашій ситуації, літак летів з Салонік дуже рано і дістатися до аеропорту можливості не було. Ми скористалися орендою авто, тільки вже з водієм. За ціною - близько 80 євро на 4-х. Взагалі, щоб подорожувати дешево, шукайте однодумців, - це часом дозволяє заощадити значні суми.

- Чи брати багаж на відпочинок до Греції, якщо летиш лоукостом?

Два тижні, а саме стільки провели в Греції ми, період на який багато речей не треба. Купальник, пару майок, шорти і літнє плаття - цього цілком достатньо. Ми летіли з одним рюкзаком на людину в прямому сенсі слова. Нічого зайвого.

Інша справа, що звідти хочеться привезти і сувенірів, захопити з собою що-небудь смачне. На це вже потрібно місце. Ми, смакуючи свої майбутні покупки, просто полетіли туди з напівпорожнім рюкзаком. На зворотному шляху у багатьох бувають проблеми. Тим не менш, якщо говорити саме про бюджетний подорожі, необхідності брати багаж, по-моєму, немає.

Авіаквитки в Грецію на червень від Lowcoswter. by

Варшава - Афіни - Варшава / 13.06.2015 - 20.06 - 116 євро квитки туди-назад

Варшава - Афіни - Варшава / 11.06.2015 - 20.06 - 116 євро квитки туди-назад

Подивитися авіаквитки в Грецію »

Вартість авіаквитків на сайті Lowcoster.by актуальна на момент публікації

За всіма оновленнями, акціями та знижками ви завжди можете слідкувати в наших соціальних мережах: Facebook і Вконтакте .

Читайте також:

- Плануємо відпустку! Авіаквитки в Грецію від 53 євро!

- Нові рейси лоукостів в 2015 році

- Авіаквитки на Кіпр від 186 євро в обидва боки на все літо

Де недорого жити в подорож?

Шукати готелі краще через сервіс Hotellook.ru , Який дозволяє порівняти ціни в 70-ти системах бронювання готелів.

Хочете порівняти ціни на квитки і знайти мінімальну?

сервіс «Traveling by Air» дозволяє порівняти ціни більш ніж на 720 сайтах-авіакасах і вибрати найнижчу вартість авіаквитка у вашому напрямку.

Хочете отримувати новини про бюджетні подорожі першим? Підпишіться на нашу групу Вконтакте , на наш Facebook

Як вибирали курорт для відпочинку та у скільки обійшлися авіаквитки в Грецію?
На які курорти краще їхати до Греції на відпочинок?
Скільки євро в день витрачали, чим харчувалися на курорті?
Скільки потрібно грошей на відпочинок в Греції?
Чи потрібно орендувати машину в Греції і на чому взагалі їздити по курорту?
Чи брати багаж на відпочинок до Греції, якщо летиш лоукостом?
Хочете порівняти ціни на квитки і знайти мінімальну?
Хочете отримувати новини про бюджетні подорожі першим?

Новости