Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Природа Карпат - найкрасивіші місця Карпат: фото і опис

  1. Свидовецький хребет
  2. Говерла
  3. Гора Вухатий Камінь
  4. Гора Шпиці
  5. Дземброня
  6. Полонина Боржава
  7. краси Криворівні
  8. скелі Довбуша
  9. Парк «Сколівські Бескиди»
  10. Скала Карстовий міст
  11. Печера Молочний камінь
  12. Печера Попелюшка
  13. озеро Синевир
  14. водопад Шипот
  15. Пороги річки Черемош
  16. Мінеральні джерела Східниці
  17. Драгобратський водоспад і озеро Герешаска
  18. Манявський водоспад
  19. озеро Несамовите
  20. Долина нарцисів

Природа щедро обдарувала Україну своїми красотами: в кожному куточку країни багато прекрасних місць. Але сьогодні хочеться ще раз згадати про Карпатах. Адже з пробудженням весни прокидаються дивні гірські квіти, весело линуть у далечінь повноводні річки, зеленіють безкраї полонини ... І багатьом хочеться скоріше доторкнутися до їх мальовничим красот! Куди варто відправитися в першу чергу? Де нас чекають найкрасивіші місця Карпат?

Свидовецький хребет

Край озер, високогірних букових лісів, зеленіючих пасовищ і барвистих гір. хребет Свидовець - один із наймальовничіших в Карпатах. З кожним кроком відкриваються нові панорами, які так і хочеться закарбувати на полотні. Або хоча б на фотоапараті. Адже кожен турист просто зобов'язаний зробити фото Карпат! вінчає масив гора Близниця (1883 м). Туристичних маршрутів тут багато. Можливо, вам сподобається цей варіант .

Джерело фото: igormelika Джерело фото: igormelika.com.ua, автор Ігор Мелика.

Говерла

Багато українців своє знайомство з карпатськими горами починають саме з Говерли . Це найвідоміша гора країни. І їй є чим пишатися: горе немає рівних по висоті у всій Україні. Але на радість туристів її вершина дуже зручна: з невеликої плоскої площадки відкриваються великі пейзажі. Ще не підкорили найвищу гору України? Тоді не зволікайте з подорожжю: гори Карпат чекають. Тур на Говерлу знайдете тут .

Зупинитися зручно в одному з готелів Ворохти .

Автор фото: Торшин Віталій Автор фото: Торшин Віталій.

Гора Вухатий Камінь

Який би ви собі могли уявити гору Вухатий Камінь ? Фантазія кожного з нас малює різні образи. Так відбувається і з тими, хто дивиться на гору. Кому-то дійсно бачиться вухо, а хтось запримітив ніс! Але головне, що схили гори Вухатий Камінь дуже мальовничі. Хитромудрі зображення, намальовані за задумом невідомого художника, ще називають «церквами». Панорами, які відкриваються звідси, так жадані для цінителів природної краси! Немає нічого дивного в тому, що Вухатий Камінь увійшов до числа популярних туристичних маршрутів. Оцінити пейзажі можна під час пішого походу .

Джерело фото: guide Джерело фото: guide.karpaty.ua, автор Антон Петрусь.

Гора Шпиці

Гора, яка подружилася з громом і грозовими хмарами. Шпиці немов манять до себе негоду. Хмари люблять тут поплакати і вилити горе всю свою печаль. Шпиці дивують скелями химерної форми, вінчаючими вершину гори. Якщо потрапити сюди в тиху погоду, можна насолодитися приголомшливими панорамами. Адже видно пишність гір-сусідок: Бребенескул , Вухатий Камінь , Дземброня , Туркул , Петрос і звичайно, Говерла . І сльози, які ллють Гаджинский водоспади на однойменній полонині.

Джерело фото: ukrainianphotographers Джерело фото: ukrainianphotographers.com, автор Андрій Плясун.

Дземброня

Відмінне місце, щоб сховатися від світу і втекти від цивілізації. Дземброня - це і найбільш високогірне село України, і мальовнича гора. Хоча шлях сюди не найлегший, свого часу тут побували і Леся Українка, і Василь Стефаник. Якраз з Дземброні починаються популярні маршрути по Чорногірському хребту .

Джерело фото: antonpetrus Джерело фото: antonpetrus.uol.ua, автор Антон Петрусь.

Полонина Боржава

Природа Карпат багатолика. Яскраві фарби полонини Боржави , Залитої сонячним світлом, неосяжні простори, дарують дивовижні відчуття. Гори, вкриті соковитою зеленню, дуже мальовничі. Найбільш барвиста панорама відкривається з вершини найвищої гори - Стій, що досягає майже 1,7 км.

Джерело фото: igormelika Джерело фото: igormelika.com.ua, автор Ігор Мелика.

Магія Боржави велика: це місце вважається одним з кращих для піших походів. Любителям поспілкуватися з природою пропонують різні тури. Можна подорожувати по-простому, з наметом за плечима, або селитися в дерев'яних котеджах. Побачити весняну зелень полонини варто під час туру вже на травневі свята .

краси Криворівні

Чому так багато говорять про невеликий гуцульському селі, що не має особливої ​​інфраструктури? Та тому що Криворівня допомагає перенестися в іншу реальність. Здається, ніби ти в чарівному королівстві, оточеному гірським кільцем, в середині якого весело хлюпоче гірська річка. Гори вкриті густою зеленню - немає і натяку на багатоповерхову забудову. Чудові пейзажі, якими славиться село, ще не встигла зіпсувати цивілізація. Але, можливо, варто поспішити побачити «Українські Афіни» в їх первозданній красі. Для цього підійде Пасхальний тур.

Джерело фото: photographers Джерело фото: photographers.ua, автор Vladimir Vodyanoy.

скелі Довбуша

Природа - найкращий скульптор. Тільки вона могла створити такі могутні і мудрі форми, як скелі Довбуша . Обриси величезних скель і гігантських каменів чимось нагадують неймовірні образи фантастичних істот. Здається, що тут, в питаннях ходах, причаївся лев або мудрий сфінкс. А місцеві жителі впевнені, що кожна скеля відображає частину тіла національного героя Олекси Довбуша. Хочете подивитися на його кам'яний кулак? Або пройтися по чортовому ущелині? тоді варто заглянути сюди .

Джерело фото: unexplainedgr Джерело фото: unexplainedgr.blogspot.com.

Парк «Сколівські Бескиди»

Між трьома карпатськими річками - Стрий, Опір і Мізунка - розташувався чарівний гірський масив. Ліси Карпат дарують прохолоду. Величезні буки, стародавні ялини та ялиці ростуть тут вже більше сотні років. Рідкісні тварини, чарівні водоспади, історико-культурний заповідник «Тустань» , Мінеральні джерела - це все Національний парк «Сколівські Бескиди» . Забронювати тур можна тут .

Джерело фото: anderver Джерело фото: anderver.livejournal.com.

Скала Карстовий міст

Коли дивишся на велич карпатських гір, важко повірити, що на їх місці колись хлюпалося древнє море. Тисячоліттями воно створювало химерні барельєфи. А коли пішло, залишило на дні морському своє дивовижне творіння. Скала Карстовий міст , Майстерно виточена морем, відбиток давніх часів. До цього місця можна дістатися тільки пішки - дороги до фантастичної скелі як такої немає. Але це дуже приємна подорож, що пролягає через Карпатський біосферний заповідник.

Джерело фото: ua-travels Джерело фото: ua-travels.livejournal.com.

Печера Молочний камінь

Здається, що ти опинився в казці. Ось-ось з'явиться господар цього підземного царства, який створив захоплюючі фантастичні візерунки. Варто тільки зайти в просторий зал, як ти опиняєшся повністю в його владі, підкорений величчю підземного палацу. Головна прикраса - химерні сталактити - можна розглядати цілу вічність. Їх століттями будував повільно стікає білий вапняний розчин. Знайомитися з миром печери Молочний камінь краще з провідником - він допоможе дізнатися таємниці печери і не розгнівати господаря. Можливо, вам підійде цей тур .

Джерело фото: turkarta Джерело фото: turkarta.com

Печера Попелюшка

Унікальні природні місця в Карпатах є і під землею. Печера Попелюшка заслужила своє ім'я скромністю. Довгий час вхід в неї здавався непримітним, і краси печери не поспішали відкривати. Але відкривши завісу таємничості, побачили ціле підземне царство. Ця гіпсова печера - 3-тя у світі за площею. Множинні лабіринти, величезні печерні зали і цілі підземні озера постали у всій своїй красі, коли частина вод, ховати Попелюшку, пішла.

Джерело фото: tourportal Джерело фото: tourportal.com.ua.

Зали та галереї, вкриті різнобарвною глиною, мабуть, набагато цікавіше музейних. Можна зустріти і саму «Попелюшку» - мистецький з глини. Якщо збираєтеся відвідати печеру, найзручніше зупинитися в Чернівцях. Можливо, вам підійде готель в центрі міста .

озеро Синевир

Якщо запитати українця, яке найвідоміше озеро країни, він, не задумавшись, відповість - Синевир . Ця карпатська перлина - природне диво Українських Карпат, до якого щорічно з'їжджаються тисячі людей. «Морське око», - сховався в тиші на вершині гори, одна з найпопулярніших визначних пам'яток Карпат. Дізнатися більше про турах можна тут .

Джерело фото: vu1tur Джерело фото: vu1tur.eu.org.

водопад Шипот

Якщо прислухатися, то можна почути, як, збігаючи з 14-метрової висоти, весело перешіптуються крапельки води. водопад Шипот , Оточений смарагдом зелені - дорогоцінну прикрасу Карпат, що виблискує в променях сонця. Це самий повноводний водоспад Закарпаття. Найкращий час для милування його переливами - весна. В цей час сніг змінює свій вигляд, дивним чином перетворюючись в кристально чисті потоки води. Якщо хочете дізнатися більше про екскурсії до водоспаду, можете подивитися цей тур .

Джерело фото: uatravel Джерело фото: uatravel.pp.ua.

Пороги річки Черемош

Гірські річки Карпат не дарма здобули поетичний епітет «бурхливі». Коли тане сніг і вони знаходять всю свою міць, вода, стікаючи з гірських вершин, буквально кипить! Річка Черемош саме така. Її добре знають екстремали зі всієї України: адже сплавитися по ній навесні - це такий адреналін! Тут так багато захоплюючих порогів! А скоро саме час для рафтингу. Дізнатися більше про такий вид відпочинку на річці Черемош можна тут .

Джерело фото: board Джерело фото: board.com.ua.

Мінеральні джерела Східниці

Краса, яка зцілює. Залиті сонцем пейзажі «Української Швейцарії» дарують натхнення, а її води - здоров'я. Це чудотворне місце вважається найбільшим осередком джерел в Європі: тут близько 40 джерел. Ця «жива вода» - справжнє диво, до якого за зціленням з'їжджаються гості Карпат. славиться Східниця і своїми мінеральними грязями. Якщо вирішите вирушити в Східницю, можете доглянути для відпочинку та оздоровлення цей пансіонат . Тут ви переконаєтеся, що цікаві місця в Карпатах можуть бути і корисними.

Джерело фото: sanatoriitruskavca Джерело фото: sanatoriitruskavca.com.ua.

Драгобратський водоспад і озеро Герешаска

Зачарований природний ансамбль, утворений шумливим водоспадом і тихим гірським озером. озеро Герешаска , Що володіє дивовижною прямокутною формою, дивиться зверхньо на каскадний Драгобратський водоспад , Що скидає свої води з 7-метрової висоти. Особливо цікаво спостерігати за цією картиною навесні, в період танення снігів.

Джерело фото: guide Джерело фото: guide.karpaty.ua, автор Deffar.

Манявський водоспад

Маленьке диво - Манявський водоспад . Три хвилюються каскаду обрушуються вниз по обривистих скель. Місцевість навколо 18-метрового водоспаду мальовнича і оповита безліччю таємниць і легенд. Хто знає, раптом саме ви почуєте спів карпатських німф? Спробуйте випробувати щастя під час екскурсії .

Джерело фото: news Джерело фото: news.waterguide.com.ua.

озеро Несамовите

високогірне озеро Несамовите - одна з перлин Карпат. Воно залізла на висоті 1750 метрів! Вважається, що мальовничий водойму льодовикового походження своїми обрисами нагадує Антарктиду. Ходить легенда, що на його дні знайшли спокій грішні душі. Тому не можна в ньому купатися або кидати каміння. Хочете тут побувати? Тоді подивіться ось цей тур . Ви побачите одне з наймальовничіших місць в Карпатах.

Джерело фото: igormelika Джерело фото: igormelika.com.ua.

Долина нарцисів

Залишилося зовсім небагато і здійсниться маленьке диво. Прекрасним весняним днем тисячі нарцисів відразу розкриють свої білосніжні пелюстки, кинувшись назустріч сонцю. Долину, вкриту квітковим килимом, заполонить ніжний аромат. Чарівна нега розіллється під високим блакитним небом, наповненим веселим щебетом птахів. Доторкнутися до чарівництва долини нарцисів щороку приїжджають тисячі туристів!

Джерело фото: vsitury Джерело фото: vsitury.com.ua.

Кажуть, це закарпатське диво поступово зникає: так що не можна втрачати жодної весняної хвилини! У період цвітіння, з 1 до 25 травня, в Долину нарцисів можна потрапити щодня з 8:00 до 21:00, без вихідних. Можна вже планувати свою поїздку, приєднавшись, наприклад, до велосипедного туру .

Це далеко не всі мальовничі місця в Карпатах. Перелік природних красот цього краю можна доповнювати нескінченно. І, сподіваємося, ви нам в цьому допоможете, поділившись в коментарях, яке місце в Карпатах запам'яталося і найбільше полюбилося саме вам.

Якщо стаття сподобалася, розкажіть друзям :)

Куди варто відправитися в першу чергу?
Ще не підкорили найвищу гору України?
Хочете подивитися на його кам'яний кулак?
Або пройтися по чортовому ущелині?
Хто знає, раптом саме ви почуєте спів карпатських німф?
Хочете тут побувати?

Новости