Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поради та рекомендації щодо вибору відпочинку в Болгарії

Місце: Болгарія (Св. Костянтин і Олена, Сонячний день, Рівіера, Золоті піски, Кранево, Албена, Балчик, Сонячний берег, Несебр, Созополь, Помор'я, Св. Влас, Еленіте)

Час: 31.05.13 - 07.06.13

Менеджер: Литвинова Ольга

Місце: Болгарія (Св

Консультації по турам в Болгарію

Литвинова Ольга

тел. (0552) 440131

моб. (050) 4947162

email: [email protected]

У травні 2013 року я відвідала з інформаційним туром сонячну країну Болгарію.

До поїздки, зізнаюся, не надто любила продавати цей напрямок, тому що зміцнилася думка, що відпочинок в Болгарії мало чим відрізняється від відпочинку на нашому Чорноморському узбережжі. Але після знайомства з цією сонячної країною - я із задоволенням пропоную відпочинок на курортах Болгарії !!!

Якщо Ви мене запитаєте, що таке Болгарія, я відповім .... Це море, чайки, буйна зелень, гостинні люди і прекрасна готельна база! І звичайно ж - Болгарська Кухня! Салат «Шопський», Болгарський перець фарширований бринзою в клярі - це просто потрібно спробувати!

Хочу озвучити кілька важливих моментів.

Курс валют:

1 євро = 1.94 лев

1 дол. = 1.43 лев

Це хороший курс, якщо побачите менше - знайте - є більше!

У кожному готелі в лобі є свій пункт обміну. Курс стрибає дуже сильно, тому звертайте увагу на курс.

Nuance: Ніколи не міняйте гроші в кіосках на вулиці - тільки в банку!

Все Пляжі в Болгарії муніципальні. Тому парасольку + лежак = 16 лев. Є готелі з безкоштовними лежаками і парасольками на пляжі - це більше виняток, ніж правило. Але, на пляжі завжди є Free Zona - вільне місце, де можна розташується на власному килимку (рушник) - абсолютно безкоштовно.

Система All Inclusive в Болгарії включає 3-х разове харчування, напої тільки під час їжі. Якщо Ви придбали тур з харчуванням «сніданки» або «сніданок + вечеря» - знайте - напої не включені! На сніданок Вам запропонують чай, кава, соки, воду безкоштовно. Але на вечерю все платно!

1 обід / вечеря в ресторані буде коштувати близько 15 лев (70 грн.) Це і перше, і друге, і третє + пиво або сік!

Якщо Ви розглядаєте готель 2 *, Ви повинні знати, що ванна кімната + туалет дуже маленька по квадратурі. Піддону в душовій немає. Просто прикріплений змішувач до стіни і підлогу. Ось такий нюанс.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -----------------------------

Пропоную розглянути деякі важливі моменти, які допоможуть правильно визначити курорт для відпочинку в Болгарії.

Північна сторона (приліт в м Варна) відрізняється від південної своєю густою, соковитою зеленню. Якщо дивитися з вікна літака вниз на північний край Болгарії, то видно тільки червоні дахи будинків, визирають з-за пишної крони дерев. Красуня, а не країна!

Північна Болгарія включає в себе наступні курорти:

Св. Костянтин і Олена - відмінно для спокійного сімейного відпочинку.

Готель Grand Hotel Varna 5 * - відмінний готель з красивою парковою зоною. Є дитячий майданчик, басейн, гірки ... Рекомендую для сімейного відпочинку!

Azalia 4 * - сучасний якісний готель. Хороший номерний фонд, якість харчування, розміщення ... Для вимогливих туристів.

Сонячний День і Рівіера - закриті курортні зони, що знаходяться рядос один з одним. Красиві доглянуті сади, хороша готельна база, всі готелі на першій лінії. Для еліти. Для туристів, які хочуть тиші і розміреності. Раніше на цих курортах відпочивали тільки вищі ешелони влади. Варто відзначити, що зовсім поруч - 1 км. - знаходиться курорт Золоті Піски. Тому легко можна комбінувати відпочинок спокійний з активним. Парасольки і парасольки на пляжі у всіх готелях безкоштовно. Всі готелі знаходяться на 1 лінії.

Imperial 5 * - Cамая велика готель на Рівіере. Доглянута, красива, якісна. Підійде для всіх, хто цінує комфорт.

Nimfa 3 * - готель, з простим номерним фондом, відмінне цінаякість!

Золоті Піски - активний селище, де можна весело відпочити. Безліч дискотек, барів, ресторанів, атракціонів .... Тут буде комфортно тим, хто шукає різноманітний відпочинок.

Glarus 4 * - готель знаходиться в самому кінці курорту, на 1 лінії. До центру 20 хвилин розміреним кроком по набережній. Всі номери з видом на море. А вид шикарний. Увага! У цьому готелі лежак + парасолька на пляжі - безкоштовно! І номери чисті, просторі. І відмінна ціна!

Luna 4 * і Morsko Oko 4 * - готелі на 1 лінії. Тут все добре - харчування, просте розміщення, сервіс.

Malina 2 * - бюджетний готель, для «тільки переночувати». Як для 2 * - гарні номери. Головний плюс готелю - це його місце розташування. Самий центр - до моря 50 метрів! І звичайно ціна - казка!

Кранево - дуже спокійний курорт, звідси до моря потрібно пройтися 500 метрів. Багато дитячих таборів.

Izvora 3 * - маленький готельчик в національному стилі. Дуже привітна господиня. А який гарний сад - все в квітах, зелені ... Дуже гарний готель! Рекомендую для спокійного відпочинку. І ціна на нього хороша.

Албена - закритий комплекс. Я б назвала - Все для дітей. Вся інфраструктура комплексу створена для сімейного відпочинку. Лунопарк, гірки в готелях (дитячі). Дуже зелений, затишний, цікавий. До речі, на тер-ії курорту Албена розташоване підприємство з виготовлення натурального яблучного соку. Такий сік я не пила з дитинства! Смачно і корисно!!!

Slavuna 4 *, Mura 4 * і Gergana 4 * - готелі однакові по стилю, виду, розміщення. Знаходяться поруч один з одним на 1 лінії. Все чудово підійдуть для відпочинку з дітьми.

Кaliakra 4 * - на мій погляд, найкращий готель в Албені. Красиві, добротні номери, смачне харчування, сервіс бездоганний ... готель знаходиться на 1 лінії, але до пляжу всього 7 хв. пішки. Відмінний вибір для вимогливого туриста.

Оаsis 3 * - бюджетний готель, повністю реновірован в 2013 р Море - 50 метрів. Працює за системою Все включено. Добре для скромного бюджету.

Балчик - курорт славиться тим, що в ньому знаходиться широко відомий Ботанічний сад - літня резиденція румунської королеви Марії. Дуже красиво! Я б не стала рекомендувати Балчик для пляжного відпочинку. Так як в місті знаходиться порт і до чистого пляжу йти від готелів досить далеко.

Після знайомства з північним узбережжям Болгарії, ми вирушили на південь. По дорозі знаходиться курорт м Огляд - він знаходиться рівно посередині між м Варна і м Бургас. Хто знає в наших краях курорт Залізний Порт, зможе швидко і чітко зрозуміти, що таке курорт Огляд - Це Залізний Порт. Просто (дуже просто)!

На Півдні головний курортне місто це

Сонячний Берег - місто, з розвиненою інфраструктурою. На набережній розташувалися торгові ряди з сувенірами, одягом, виробами з троянди - варення, туалетні приналежності, парфумерія .... Також присутній лунопарк - американські гірки .... ух .... Тут же нескінченне кількість ресторанів, дискотек .... На відстані 1 км. на південь від міста - знаходиться місто Несебр.

Hotel Mena Palace 4 * - в центрі, 2 лінія (100 м. До моря), є десткое майданчик, гірка. Красива доглянута тер-ія, все в кольорах. Добре для активного відпочинку з дітьми.

Маjestic 4 * - я б назвала Туреччина в Болгарії! Розкішний готель, простора тер-ія, святкове - фонтани, басейни, зелень. Амфітеатр - вечірні шоу програми. Відмінний СПА центр.

Serena 3 * та Delfin 3 * - один готель і 2 корпусу. У Дельфіні є душова кабіна у ванній кімнаті, а в Серені тільки шторка. Тільки цим відрізняються корпусу. Все інше як для трійки - чудово: 1 лінія, хороше харчування, до центру 400 м.

Несебр - курортне місто, яке ділиться на Новий і Старий. У Новому - готелі та інфраструктура міста. А Старий Несебр - це історія. Це пісня тих часів. Який же він приголомшливий. Вузькі брущаті вулички, низькі будиночки, таверни .... Багато що збереглися з далеких часів церков. Звичайно багато сувенірних магазинчиків. У будь-якому випадку - якщо Ви приїхали в Болгарію - не оминіть це місце стороною, вам сподобається!

Sol Marina Palace 4 * - сучасний готель, вид з якого відкривається на старовинне місто Несебр. Фішка готелю - ресторан з панорамним видом на море і басейн на даху готелю з приголомшливими пейзажами.

Sofia 2 * і Capocabana 2 * - справжня знахідка для туриста. Отельчики чисті, симпатичні, з басейном і на 1 лінії. І розташування готелів вдале - на вулиці, де є транспортна розв'язка, кафешки, ресторанчики. До старого міста 15 хв. ходьби. А ціна на них дуже смачна!

Созополь - курорт на південь від Сонячного Берега. Також ділиться на Новий і Старий місто. І дуже схожий на Несебр. Цікаво тут буде всім. Хочете активний відпочинок - бронюйте готель в Старому місті. Хочете спокійний відпочинок - располагайтесь в Новому, звідки завжди можна потрапити в Старе місто. Якщо стане нудно! J

Santa Marina 4 * - готель апартамент в новому місті. Дуже спокійно, красиво, зелено, якісний номерний фонд, 1 лінія.

Parnas 3 * і Coral 3 * - відмінні трійки для молоді. Місцезнаходження готелів дуже вдале - в старому місті, на 1 лінії. Поруч набережна з сувенірними крамницями, ресторанчиками ... розміщення просте, але гідне. Ціна = якість.

Помор'я - місто славітсясвоім бальнеологічним центром з лікувальними грязями. А також тут пісок чорний - багатий залізом - і невеликий. Тут відпочивають родини з дітьми і люди віком вище середнього. Спокійно, розмірено.

Grand Hotel Pomorie 5 * - cамий великий СПА центр в Болгарії. Басейн з морською водою. 1 лінія. Відмінний номер. Рекомендую всім!!!

Sanset Resort 5 * - Шикарний готель! Дуже схожий на турецький. Величезна доглянута територія заводу. Якісні номера, сервіс на високому рівні!

Якщо ж податися від Сонячного Берега на північ, то тут розташувалися курорти

Св. Влас - 6 км. від Сонячного берега - курорт спокійний, з видом на старовинне місто Несебр. Чисте гірське повітря сприяє лікуванню легеневих захворювань. Багато споруджуваних готелів. Степ. Ну дуже спокійно.

Paradise Beach 4 * - якісний готель для спокійного відпочинку!

Garden of Eden 5 * - жемчужінакурортаСв. Влас. Це дійсно Рай. Якщо Ви хочете привести думки в порядок, заспокоїтися душею ... Вам сюди!

і

Еленіте - курорт, відмінний для відпочинку з дітьми! Порівняно молодий курорт і тому практично всі готелі і вілли сучасної споруди. Тут сильна готельна база. Є аквапарк!

Villas Elenite 4 * - комплекс вілл, що знаходиться на 1 лінії, відмінно підійде сім'ям з дітьми. Виграшна ціна + гарна якість.

Дорогі туристи! Сподіваюся мої коментарі стануть для Вас корисними. І ще раз поспішаю з радою - бронюйте Болгарію в лютому - по акції раннього бронювання, якщо Ви, звичайно, можете планувати дати відпустки. Ціни в 2 рази нижче, ніж в сезон. І є вибір відмінних варіантів, так як хороші готелі викуповуються заздалегідь і влітку важко знайти відмінний готель за відмінну ціну, так як хтось його вже знайшов заздалегідь.

Удачі вам, Усмішок, сонця, моря і райдужного настрою!

Новости