Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Париж: що варто подивитися?

Париж - це кришталева мрія багатьох мільйонів мандрівників, місто, в якому варто побувати, поза всяким сумнівом кожному, місто, повний таємниць і загадок, чудовий і прекрасний, що підтверджує величезна кількість туристів, яке щороку відвідує це місто. Насправді, дуже невеликий за своїми розмірами (якщо не брати до уваги передмістя), Париж містить в собі таку кількість цікавих місць і пам'яток, що навіть місцеві жителі кажуть, що не знають Париж до кінця. Як же, в такому випадку, бути туристу, який планує сюди поїздку всього на кілька днів? На цей випадок, ми припасли для вас дайджест кращих паризьких пам'яток, який допоможуть вам зробити свою думку про місто і побачити його з самої краще боку.

Всі пам'ятки Парижа буде просто фізично неможливо вмістити в одну статтю Всі пам'ятки Парижа буде просто фізично неможливо вмістити в одну статтю. Тому почнемо ми, мабуть, з найбільш відомих і найбільш популярних.

  • Ейфелева вежа. Навряд чи Густав Ейфель, який спроектував вежу як ворота Всесвітньої виставки, міг уявити тоді, в кінці дев'ятнадцятого століття, що саме ця вежа стане одним з найголовніших символів не тільки Парижа, але і всієї Франції. Саме ця туристична пам'ятка, найбільш часто позначається як найпопулярніша в світі. А підсвічування Ейфелевої вежі у вечірній час змушує затамувати подих.
  • Собор Нотр-Дам-де-Парі. Собор Паризької Богоматері навіки прославив в своєму творі Віктор Гюго: мільйони туристів щороку приходять подивитися на місце, де горбань Квазімодо страждав від нерозділеного кохання до красуні Есмеральди. Крім красивою історії, Нотр-Дам-де-Парі відрізняється надзвичайно красивою архітектурою, причому як інтер'єром, так і зовнішнім виглядом. Особливо він гарний навесні, коли в садах біля собору цвітуть квіти.
  • Лувр. Найвідоміший, один з найбільших і багатих по своїй експозиції музеїв світу. Він же часто позначається як найбільш відвідуваний музей. Кажуть, що щоб подивитися всі експонати, проходять повз них в середньому темпі, потрібно цілий тиждень! Але в основному, туристи звичайно ж, хочуть розгадати таємницю усмішки знаменитої Джоконди Леонардо да Вінчі, помилуватися статуєю Венери Мілоської, а також статуєю богині Ніки, оцінити апартаменти Наполеона Третього і долучитися до античних колекцій, знаменитої єгипетської колекції. Не забудьте зробити ефектні фото на тлі знаменитої піраміди Лувра.
  • Тріумфальна арка. Саме цей символ наполеонівських перемог прикрашає площу Етуаль. З Арки відкривається чудовий вид на місто, в тому числі - на Ейфелеву вежу. Знаходиться вона точно навпроти Арки Каррузель, що прикрашає сад Тюїльрі, поблизу Лувру, а також Арки Дефанс в діловому районі Парижа. Саме Тріумфальної Аркою завершується славнозвісний проспект Єлисейські поля.
  • До слова про Єлисейських полях: не забудьте включити цей проспект в свій променад. Вони знамениті, поза всяким сумнівом, дорогими магазинами і люксовим шопінгом. З цією ж метою можна відправитися на авеню Монтень і вулицю Сен-Оноре. Торгові центри також відкривають свої двері для любителів стильних покупок, особливо ми вам рекомендуємо торговий центр Галереї Лафайєт, в який можна зайти і просто так, щоб помилуватися розкішними інтер'єрами. До слова, з відкритого даху Галереї Лафайєт відкривається просто неймовірний вид на місто.
  • Монмартр - ще одна важлива частина Парижа, яку обов'язково варто відвідати. Холм Монмартр прикрашає величний собор Сакре-Кер, а самі по собі вулички Монмартра надзвичайно красиві і затишні. Тут же знаходиться знаменита стіна, де на всіх мовах світу написана одна фраза - "Я тебе люблю". Не забудьте про кабаре Мулен-Руж, що знаходиться неподалік. Та й в цілому, радимо вам відвідати кабаре тут, якщо не Мулен-Руж, то Крейзі Хорс або Лідо.
  • Паризька опера - це справжня насолода для любителів дійсно розкішної архітектури. Будівля вражає з першого погляду і ми запевняємо вас, враження тільки посилиться після того, як ви оціните багатющий інтер'єр.
  • Паризькі сади - ідеальні місця для відпочинку та прогулянок в теплу пору року. Сад Тюїльрі у Лувра, Сад Рослин в 5 аррондісмане, Люксембурзький сад у Люксембурзького палацу - якийсь із них вам точно припаде до душі.
  • Музеї Парижа - це ще один обов'язковий пункт програми. Паризькі музеї надзвичайно різноманітні, вони відрізняються розкішними експозиціями. Чого тільки варта музей Орсе, що стоїть прямо навпроти Лувра - через Сену, де зібрано неймовірну кількість робіт імпресіоністів і постімпресіоністів, а сам музей - це колишній вокзал, де зберігся характерний дух, але при цьому інтер'єр дуже цікавий, досить сучасний і навіть, скажімо, модерний. Музей Помпіду зацікавить любителів сучасного мистецтва. Музей Оранжери оцінять ті, хто лююят натюрморти і зображення квітів. Музей Родена, музей Середньовіччя, Музей декоративних мистецтв: Париж завжди був оплотом художників і творців, а тому окрема графа вашої подорожі повинна бути присвячена саме цьому.
  • Обов'язково помилуйтеся на місто і на Сену з розкішного моста Олександра Третього.
  • Якщо ви хочете розважитися, обов'язково поїдьте в Діснейленд: один з найвідоміших парків атракціонів в світі, точно зможе вас вразити. Але будьте обережні: тут дійсно величезні черги, важливо, щоб вам не було шкода витраченого на них часу.
  • Маре - богемний квартал, розташований трохи осторонь від туристичного Парижа, але настільки ж прекрасний. Автентичні кафе, творчі молоді люди, безліч розважальних закладів і цікава архітектура: сюди точно варто заглянути.
  • Паризькі палаци розкішні і ваблять до себе відвідувачів. Великий палац і Малий палац відрізняються неймовірною архітектурою, часто тут проводяться модні покази і цікаві виставки. У Малому палаці працює гарний сад.
  • Любителі містики і нетипових, нетуристичних місць залишаться в повному захваті від знаменитих паризьких катакомб. Це - абсолютно особливе місце, справжній підземний місто, просторі підземні галереї, багато з яких - затоплені, тут зберігаються кістки і черепи в'язнів катакомб, а також тут знаходився штаб руху Опору під час Другої Світової. Це - дійсно місце з особливою історією, але ця пам'ятка точно не для людей зі слабкими нервами. Знаходяться катакомби в чотирнадцятому арондісмане Парижа.

Це - далеко не повний список пам'яток і далеко не повний список місць, куди можна потрапити в Парижі. Це місто дійсно багатогранний і різноманітний і ми впевнені, що знайти чим зайнятися тут, зможе абсолютно кожен турист. А ми, фахівці компанії Юкі тур, без проблем зможемо підібрати для вас екскурсійний тур в Париж, або ж організувати індивідуальний варіант, який буде стовідсотково відповідати всім вашим запитам. Ми зробимо все для того, щоб ваша подорож до столиці Франції виявилося максимально яскравим, цікавим і незабутнім!

Як же, в такому випадку, бути туристу, який планує сюди поїздку всього на кілька днів?

Новости