Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати у весільну подорож - Топ ідеї для медового місяця в Україні

  1. На Синевир - за міцною любов'ю
  2. Загадати бажання - в замок Радомисль
  3. Замок Любові Сент-Міклош з'єднує серця
  4. За романтикою гір - в Карпати
  5. За українською екзотикою - скупатися в чанах
  6. Львів: дух Західної Європи в Україні
  7. Угорщина в Україні: Ужгород і Берегово
  8. Український Париж - Чернівці
  9. Українська Венеція - Вилкове
  10. По місцях для закоханих в Одесі
  11. На Рівненщину - в Тунель кохання
  12. В Ужгород і Хуст - за квіткової романтикою
  13. Відпочинок в етностилі на Полтавщині
  14. Для екстремалів: весільний рафтинг і українська Швейцарія

Що може бути прекрасніше, ніж союз двох сердець? Обмінявшись кільцями, напевно ви захочете продовжити відчуття романтики! Сучасні молодята іноді готові відмовитися від пишну весільну церемонію, але мріють про весільну подорож.

В Україні є чимало таємничих місць, які зачарують вас і допоможуть запам'ятати медовий місяць на довгі роки. Іноді в Україні можна відчути себе немов за кордоном. Сьогодні портал IGotoWorld.com підготував для вас добірку місць і ідей, як провести медовий місяць. Вдалого вам подорожі, яскравих вражень, злагода та любов!

На Синевир - за міцною любов'ю

Таємничий «морське око» Карпатських гір - озеро Синевир привертає закоханих з усіх куточків України. Глибина озера досягає 22 м, і вода в ньому надзвичайно чиста, звідси і вражаюча синява. Але своєю назвою озеро зобов'язане не їй, а дивовижною легендою про велике кохання графської доньки на ім'я Синь і пастуха на ім'я Вир. Багатий граф, батько дівчини, наказав убити Вира, і селяни скинули на нього камінь зі скелі. Гірко плакала Синь, обнявши той камінь, і від сліз утворилося озеро кольору її синіх очей.

На схилах озера ростуть півторастолітнього їли. В ландшафт вдало вписані оглядові майданчики, скульптура з дерева «Синь і Вир». Молодятам можна влаштувати тут приголомшливу фотосесію. Вважається, що озеро зміцнює любов, тому тут часто влаштовують весілля. Сюди добре відправитися в медовий місяць як влітку, так і восени, особливо на початку жовтня, щоб побачити відображені в озері яскраві фарби осіннього лісу.

Джерело фото: novostey Джерело фото: novostey.net.

Як дістатися: своїм транспортом або таксі до смт Міжгір'я, громадський транспорт ходить один раз в день.

Де зупинитися: в селі Синевирська Поляна молодятам припаде до смаку готель «Арніка» або можна підібрати готелі в Міжгір'ї та околицях . Якщо пара любить екстремальний відпочинок, можна розміститися в кемпінгу на березі озера.

Джерело фото: eco-turizm Джерело фото: eco-turizm.net.

Загадати бажання - в замок Радомисль

У невеликому містечку Радомишль на Житомирщині є прекрасний замок. У ньому можна і погостювати, і навіть зіграти весілля в атмосфері середньовічного колориту - є і обрядовий зал, і банкетний.

У 17 столітті тут розташовувалася «папірня» - паперова фабрика, яку заснували ченці Києво-Печерської лаври і ретельно оберігали від ворогів за укріпленими стінами. У наш час напівзанедбаним фортеця купила лікар і меценат Ольга Богомолець і перетворила в історико-культурний комплекс з замком.

Якщо молодята вирішують, куди поїхати у весільну подорож в теплу пору року, включаючи вересень, замок Радомисль - відмінний варіант. Тут є прекрасний ландшафтний парк з водоспадами і озерами. У колишніх чернечих келіях влаштовані гостьові кімнати - ви зможете провести неповторну ніч в замку, який обріс красивими легендами. У парку на одному з численних озер є Острів Любові у вигляді серця. За легендою, якщо пройти 138 сходинок замку, подивитися на острів з замкової вежі і вдарити в дзвін, збудеться будь-яке бажання, особливо якщо воно про великий і міцної любові.

Джерело фото: kladyk Джерело фото: kladyk.com, автор: Петро Кладик.

Як дістатися: від Києва до Радомишля 86 км, від станції метро «Житомирська» ходять маршрутки, час у дорозі - півтори години. З автовокзалу Житомира ходить маршрутка Житомир - Радомишль. Своїм автомобілем їхати по трасі Київ - Житомир до повороту на Радомишль на 82-му км. До замку, який знаходиться на вулиці Щорса, 15, їхати за вказівником.

Де зупинитися: є кімната для молодят в самому замку Радомисль, але можна зупинитися в будь-якому з готелів Житомира .

Замок Любові Сент-Міклош з'єднує серця

Фортеця Сент-Міклош знаходиться в селищі Чинадієво, поблизу міста Мукачево на Закарпатті. З ним пов'язана драматична історія кохання княгині Ілони Зріні та графа-повстанця Імре Текелі. До шлюбу вони зустрічалися в замку Сент-Міклош. Імре був на 14 років молодший за княгині, і незвичайна пара опинилася в центрі уваги всієї Західної Європи. Їх поєднала не тільки любов, а й спільні погляди - обидва боролися з австрійською династією Габсбургів. І обидва померли у вигнанні в Туреччині, майже в один час ...

Джерело фото: stmiklos Джерело фото: stmiklos.com, автор: Михайло Раковці.

Сент-Міклош зажив слави замку любові, який з'єднує серця. Можна замовити спеціальну екскурсію: оглянути замок в світлі смолоскипів. Щорічно в замку Сент-Міклош проходить фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош». І якщо ви думаєте, куди поїхати у весільну подорож в травні, якраз можете потрапити на фестиваль. Від фортеці можна здійснити прогулянку до водоспаду Скакало . А співробітники туристичного центру допоможуть вам організувати маршрут по іншим середньовічним замкам околиць - це Паланок в Мукачево , Який Ілона Зріні обороняла від Габсбургів три роки, палац графів Шенборнів з прекрасним парком.

Як дістатися: замок Сент-Міклош знаходиться недалеко від автодороги Київ - Чоп.

Де зупинитися: радимо зупинитися в одному з готелів Мукачево, варіанти ви можете підшукати тут . Зверніть увагу на готель «Паланок» , Він розташований всього в 300 м від однойменного замку.

За романтикою гір - в Карпати

Карпатські гори завжди будуть залучати молодят своєю романтикою і неймовірною красою. Якщо ваш медовий місяць випав на грудень, січень або лютий, відмінна ідея - покататися на лижах на найпопулярнішому гірськолижному курорті України, в Буковелі . Подаруйте собі справжню казку!

Джерело фото: zahidkurort Джерело фото: zahidkurort.com.

Але і восени, у вересні - жовтні, коли спадає літня спека, Карпати неймовірно гарні для весільної подорожі. Можна годинами ходити по гірських стежках, насолоджуючись своєю любов'ю і чарівністю природи, влаштувати фотосесію в національних костюмах, грибний похід, покататися на конях, скуштувати смачні страви карпатської кухні. Яремче, Славське, Коломия, Косів, Ворохта - далеко не повний список місць, куди можна відправитися молодятам. обов'язково відвідайте водоспад Шипіт , Пошепчіть біля нього про свою любов - і вона буде вічною.

Джерело фото: leg Джерело фото: leg.if.ua.

Як дістатися: до Івано-Франківська поїздом, звідти до Буковеля автобусом 110 км. Або поїздом до села Татарів, звідти маршруткою. До Яремче і Славського можна доїхати поїздом. А якщо шлях лежить в Косів, Коломию і Ворохту, можна скористатися автобусом Київ - Верховина.

Де зупинитися: в Буковелі пропонується безліч варіантів комфортного житла . В Яремче молодятам можна порекомендувати «Вілла Ірис» або «Романтик-Спа» .

За українською екзотикою - скупатися в чанах

У селі Лумшори недалеко від Ужгорода, є дивовижна банна процедура - тут «Варять» в чавунних чанах з підігрітою до 40-45 градусів водою з сірководневого джерела. Потім слід зануритися в річку. Традиція йде ще з 17 століття, від Австро-Угорщини. Карпатське джакузі стало популярним у туристів. Є великі чани для компаній і маленькі - для двох. Саме такий вам і варто замовити заздалегідь, вирушаючи у весільну подорож. Купатися в чанах можна цілий рік, так що їхати можна навіть в жовтні і листопаді.

Неподалік знаходиться водоспад на гірській річці.

Джерело фото: poloninadbk3 Джерело фото: poloninadbk3.com.ua.

Як дістатися: поїздом до Ужгорода чи до станції Свалява, далі краще взяти таксі або їхати з екскурсією, не розраховуючи на громадський транспорт, який ходить два рази в день.

Де зупинитися: готель в Лумшорах можна забронювати тут , А якщо ви плануєте затриматися в Закарпатті на довший термін, підшукайте відповідний варіант в Ужгороді .

Львів: дух Західної Європи в Україні

Культурна серце України - наш неповторний Львів цікаво відвідувати в будь-який час року. Але якщо ви приїдете сюди на медовий місяць в березні, то він стане для вас ще й шоколадним. З 4 по 8 березня 2016 року у Львівському палаці мистецтв проходить Національне свято шоколаду. Підсолодіть початок свого подружнього життя! Організатори обіцяють показати 9-метрову коробку цукерок і 5-метрового шоколадного ведмедя. Напевно буде цікаво зробити своїми руками шоколадні сувеніри, які можна з'їсти, скажімо, на першу річницю весілля.

У Львові багато цікавих і романтичних місць, куди приємно піти удвох. Насолоджуйтеся прогулянкою по історичному центру. Випийте по чашці запашної кави в одній з кав'ярень на площі Ринок . Підніміться на гору Високий Замок і зробіть Селфі з видом на місто. До речі, екскурсоводи пропонують спеціальну екскурсію «Львів - місто закоханих», де вам розкажуть про зворушливих історій кохання, пов'язаних із старовинними будівлями.

Джерело фото: royal-present Джерело фото: royal-present.com.ua.

Походіть по емоційним кафе Львова: завдяки їм кожен ваш спільний вечерю під час медового місяця може стати незабутнім. Відправляйтеся за місто - в Карпати або в тур по замках «Золотої підкови Львівщини».

Як дістатися: поїздом до Львова.

Де зупинитися: у Львові ви знайдете безліч готелів на будь-який смак .

Угорщина в Україні: Ужгород і Берегово

Можна побувати в Угорщині, не виїжджаючи за межі України, відправившись у весільну подорож в Ужгород і далі в селище Берегове.

Майже 600 років Ужгород був під владою угорців, і це наклало відбиток на його культуру. Ви насолодитеся чарівністю міста з багатовіковою історією, пройдетеся по його вузькими брукованими вуличками і кам'яного пішохідному мосту, помилуєтеся знаменитим Ужгородським замком-фортецею .

Джерело фото: uzhgorodcastle Джерело фото: uzhgorodcastle.com.

А в Берегово ви точно в якийсь момент забудете, що знаходитеся в Україні. Тут угорська мова звучить частіше, ніж українська, вивіски кафе, магазинів - на угорській мові. Та й місто свій місцеві жителі називають на угорський лад - Берегсас. Тут ви викупаєтеся в термальному басейні під відкритим небом, дізнаєтеся, що таке боб-гуляш, торгоня і лангош - скуштувати страви угорської кухні. І звичайно, вип'єте чудесного місцевого вина. 5-6 березня 2016 року в Берегово проходить фестиваль «Біле вино», можете взяти це на замітку, плануючи медовий місяць в березні. А в середині листопада тут зазвичай проводять фестиваль молодого вина і гусячих страв.

Як дістатися: до Ужгорода поїздом зі Львова. До Берегово по трасі Київ - Мукачево - Берегово. Автобусом від Мукачево до Берегово 30 км, з Ужгорода до Берегово 70 км.

Де зупинитися: в Ужгороді цікавий старий готель «Унгварський» , Де можна викупатися в чані з мінеральною водою. У Берегово можна недорого зняти квартиру або підшукати готель до смаку тут .

Український Париж - Чернівці

Серце Буковини - місто Чернівці називають українським Парижем, завдяки архітектурної вишуканості, доглянутості та красі. Це одне з найпопулярніших в Україні місць для медового місяця. Вас обов'язково зачарують романтичні вулички, дихаючі таємницями середньовічної історії.

Пройдіться по пішохідній вулиці Ольги Кобилянської, де можна затишно посидіти і перекусити в одному з численних милих кафе. Помилуйтеся шедеврами архітектури - музично-драматичним театром і резиденцією митрополитів Буковини (Зараз це Чернівецький університет). Погуляйте на площі Ринок і підгадати свого часу так, щоб почути, як на міській ратуші опівдні сурмач грає «Марічку». Добре відправитися сюди на медовий місяць в травні або червні, коли ще не жарко: познайомитися з містом і зробити вилазку в Карпати.

Джерело фото: ipress Джерело фото: ipress.ua.

Як дістатися: до Чернівців потягом.

Де зупинитися: гостинні Чернівці пропонують безліч комфортних готелів, варіанти можна підібрати тут . У готелях «Буковина» , Georg Palace є апартаменти для молодят.

Українська Венеція - Вилкове

Унікальний містечко Вилкове в Одеській області називають українською Венецією. Правда, тут немає архітектурних шедеврів, зате коштує він на воді. Історична частина села розташована на острівцях, з'єднаних вузькими каналами. Місцеві жителі користуються невеликими човнами, щоб потрапити в гості один до одного.

Городок знаходиться в біосферному заповіднику «Дунайські плавні» . Потрапити сюди не так просто, на дводенну екскурсію варто записатися заздалегідь. Але якщо ви налаштовані на робінзонаду, зможете і пожити на острові, усамітнившись удвох в міні-готелі.

Вирушаючи в ці краї у весільну подорож в червні - липні, можна позасмагати в селищі Приморське, в 10 км від Вилкового, порибалити на Дунаї.

Джерело фото: weloveua Джерело фото: weloveua.com.

Як дістатися: від Одеси до Вилкового 220 км. Якщо їдете своєю машиною, потрібно повернути на Затоку і звідти їхати на Татарбунари, далі - на Ізмаїл. У селі Спаське повернути ліворуч і їхати за вказівником на Вилкове.

Де зупинитися: підібрати собі готельчик на острові ви можете тут . Або є інший варіант - зупинитися в Одесі, особливо якщо ви хочете номер для молодят. До ваших послуг, наприклад, Arcadia OK або Panorama De Luxe .

По місцях для закоханих в Одесі

Якщо ваш медовий місяць в липні або серпні, що може бути краще, ніж відправитися за романтикою на тепле і ласкаве море? Південна Пальміра - Одеса радо прийме вас! Тут ви знайдете відпочинок і місця для прогулянок удвох на будь-який смак.

Романтикам варто пройтися по Тещин міст - звідси відкривається прекрасний вид на морський порт . У молодят був звичай обважувати перила мосту замочками заради міцної любові. Але, щоб не наражати на небезпеку конструкцію, неподалік встановили каркасну скульптуру «Закохане серце», і замочки перекочували сюди.

Джерело фото: times Джерело фото: times.od.ua.

Крім того, в Одесі чимало й інших чудових не менше романтичних місць. Відправляйтеся на морську прогулянку на катері, особливо добре дивитися з нього на вечірнє місто в світі мерехтливих вогників. прогуляйтеся по Приморським бульваром . А якщо ви любите веселий галасливий відпочинок з дискотекою, вирушайте в Аркадію - пляжні нічні клуби «Ібіца», «Ітака» чекають вас.

Джерело фото: solodkii Джерело фото: solodkii.com.

Як дістатися: до Одеси поїздом.

Де зупинитися: в Одесі ви можете зняти комфортну квартиру або знайдете безліч готелів на будь-який смак . «Вілла Неаполь» - шикарний готель з номером для молодят біля пляжу Аркадія.

На Рівненщину - в Тунель кохання

У невеликому селищі Клевань на Рівненщині є дивовижна природна пам'ятка, яка приваблює пари з усієї України - тунель кохання . Природа - найкращий в світі дизайнер, і диво в Клевані повністю це підтверджує. Гілки дерев загадково переплелися, утворюючи звід, і виник справжній тунель довжиною 1 км на відрізку покинутій залізниці, що веде до деревообробному комбінату. Ви немов потрапляєте в казкову смарагдову печеру.

Зараз це неповторне місце для фотосесій, краще вирушати сюди у весільну подорож в травні або червні, коли зелень свіжа і яскрава. Недарма це місце обростає красивими легендами. Одна з них свідчить, що якщо поцілуватися в тунелі і загадати бажання, воно обов'язково збудеться.

У самому Рівному є і інші місця, які можуть сподобатися романтично налаштованим молодятам: це і парк «Лебедине озеро», і музей бурштину. А також звідси можна відправитися на озера, яких безліч в околицях.

Джерело фото: razommedia Джерело фото: razommedia.com.

Як дістатися: на автовокзалі в Рівному сісти в маршрутку до Луцька і вийти в селищі Клевань. Від центру селища до тунелю 7 км, так що якщо будете йти пішки, одягайте зручне взуття.

Де зупинитися: підібрати вдалий варіант розміщення в готелях міста Рівне ви можете тут . Зверніть увагу - деякі з них побудовані в дусі старовинних замків.

В Ужгород і Хуст - за квіткової романтикою

У двадцятих числах квітня вирушайте за квіткової романтикою в Ужгород. Ви не просто насолодитеся чарівністю вуличок милого центру Закарпаття, але запам'ятається на фото чудову біло-рожеву Сакурова алею , Найбільшу в Європі.

Джерело фото: uzhgorod Джерело фото: uzhgorod.mesto.ua.

Погостювавши тиждень в Ужгороді, квіткову романтику можна продовжити в Хусті. На початку травня тут розквітає «Долина нарцисів» в урочищі Кіреші. Фотосесія на тлі ніжно-білого пишноти буде приголомшливою!

Джерело фото: zak-kor Джерело фото: zak-kor.net.

Одна з легенд про походження чудесного місця розповідає про те, як закоханий гончар Іванко подарував букет білих квітів-зірочок прекрасної юної княжни Руссе. Але суворий князь жбурнув вазу з квітами з гори. Вона розбилася, а на ранок вся долина була всіяна нарцисами.

З Хуста годину їзди машиною і до унікального села десяти музеїв і двадцяти пам'ятників - Колочави. Тут ви зможете покататися на раритетному паровозі Колочавської вузькоколійки і просто добре відпочити в колибі, вдихаючи свіже гірське повітря з ароматом хвойного лісу.

Як дістатися: до Ужгорода поїздом. Звідти автобусом до Хуста. «Долина нарцисів» знаходиться в 4 км від Хуста.

Де зупиниться: якщо ви любите міста, тоді підберіть для себе варіант в Ужгороді , Але тим, кому більше до душі колорит карпатського села, варто звернути увагу на гостьові будинки Колочави.

Відпочинок в етностилі на Полтавщині

На Полтавщині активно став розвиватися зелений туризм, щедро приправлений народними традиціями. Сільські садиби, де можна на тиждень усамітнитися на лоні природи, викупатися, порибалити пропонують практично в кожному районі Полтавської області.

Рекомендуємо відправітіся по гоголівськіх місцях: в Диканьку або Великі Сорочинці, де є готель-музей «Хутір Гоголя» . Сховатіся від спеки в сільській садібі среди зелені добро в будь-який місяць літа. У деяких з них господарі запропонують не тільки проживання, харчування та баньку, а й фольклорні свята, вечорниці.

Джерело фото: visit-card Джерело фото: visit-card.com.ua.

До речі, в Великих Будищах Диканського району є єдиний в Україні музей весілля . Можна організувати (силами музею) півторагодинну весільну церемонію в кращих традиціях українського села до цього святковим столом і гостями-екскурсантами.

А якщо ваше весільну подорож в середині серпня, не пропустіть з 16 по 21 число Сорочинський ярмарок 2016 в Великих Сорочинцях. Ви побачите театралізована вистава, де задіяні гоголівські герої, купите народні сувеніри ручної роботи і обереги, які будуть зберігати ваш шлюб і сім'ю довгі роки.

Під час свого зеленого туру сплануйте також відвідування Миргорода та Полтави.

Як дістатися: до Полтави поїздом, звідти з автовокзалу в потрібному вам напрямку до села, де розташована садиба зеленого туризму.

Де зупинитися: підшукайте собі садибу з відповідним сервісом, телефони господарів можна знайти на сайті Полтавської облдержадміністрації в розділі «Туризм». А якщо будете в Полтаві, тут багато комфортних готелів .

Для екстремалів: весільний рафтинг і українська Швейцарія

У казках закоханих зазвичай чекають складні випробування, які вони долають, а потім живуть довго і щасливо. А вам слабо? Спеціально для екстремалів - випробування водою: вирушайте-ка під час медового місяця на рафтинг.

В Україні кращими місцями вважаються гірська річка Черемош в Карпатах і Мігейські пороги на річці Південний Буг в Миколаївський області. Кращий час для медового місяця з екстримом на Черемоші - кінець квітня і початок травня, коли річка найбільш повноводна після танення снігів. Сплавитися допоможуть досвідчені інструктори.

На Південний Буг теж варто їхати, починаючи з квітня, і сплавлятися можна фактично все літо. Річка тече через заповідник «Бузький гард» серед мальовничих стрімких скель. Недарма цю місцевість називають українською Швейцарією. До речі, якщо у вас немає досвіду в рафтингу, краще все-таки вибрати Південний Буг. Вода в ріці не крижана, як в Карпатах, а тепла. А деякі турагентства навіть пропонують рафтинг для молодят.

Джерело фото: vsitury Джерело фото: vsitury.com.ua.

Як дістатися: маршрути на Чорному Черемоші в Карпатах, як правило, починаються від селища Дземброня, до якого 65 км від Яремче. З Києва ходить автобус Київ - Верховина. Або домовтеся з організаторами сплаву про трансфер.

На Південному Бузі екстрим-тури починаються з Первомайська або села Мигія. Їдемо поїздом до Миколаєва. Звідти маршруткою до Первомайська 10 хв, далі до Мигії теж близько 10 хв. Часто організатори сплавів зустрічають туристів на ж / д і автовокзалах Миколаєва.

Де зупинитися: поки ви зайняті сплавом, доведеться задовольнятися кемпінгом. Але зате потім можна дати собі можливість розслабитися і відпочити з комфортом. Якщо їдете в Карпати, тоді, наприклад, номер для молодят в готелі «Ведмежа гора ».

А після сплаву по Південному Бугу непогано оселитися в Миколаєві, тут ви зможете підібрати як квартиру, так і готель .

Куди б ви не вирушили у весільну подорож, воно обов'язково стане чудово-незабутнім, якщо ви налаштовані на добру казку, теплі відносини, і ваші серця б'ються в унісон. Всього цього ми вам бажаємо від душі, а яскравими враженнями діліться з нами і запасайтеся оригінальними фото для наших туристичних конкурсів!

Если стаття сподобалась, Розкажіть друзям :)

А вам слабо?

Новости