Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди краще поїхати відпочивати без візи взимку в 2019 році

  1. Вибираємо країну для відпочинку взимку правильно
  2. Безвізові країни для зимового відпочинку: рейтинг
  3. Де відпочити взимку в Росії
  4. Грудень: куди відправитися відпочивати
  5. Січень: куди поїхати
  6. Лютий: де відпочивати
  7. висновок

Давно минули ті часи, коли відпочинок у всіх асоціювався лише з літніми місяцями. Зима - теж прекрасний сезон для веселого подорожі за кордон. Перед туристами з Росії відкритий весь світ, але в багато країн потрібна віза. Підбірка напрямків, куди поїхати відпочивати без візи взимку в 2019 році, - для тих, у кого немає бажання затьмарювати очікування довгоочікуваного відпустки вивченням бюрократичних процедур. Давно минули ті часи, коли відпочинок у всіх асоціювався лише з літніми місяцями

Вибираємо країну для відпочинку взимку правильно

Вибір напрямку для відпочинку в зимовий період буде залежати від уподобань туриста. Існує кілька категорій відпочиваючих:

  • любителі гострих відчуттів;
  • сім'ї з дітьми;
  • цінителі прекрасного;
  • люди, охочі поніжитися на березі моря;
  • молодь.

Тому спочатку потрібно визначитися, до якої групи туристів ви себе відносите. Навряд чи подружжю з дітьми варто їхати туди, де крім підкорення засніжених вершин нічим зайнятися.

Молоді люди напевно віддадуть перевагу тихому готелю в горах галасливий мегаполіс, де багато розважальних закладів і заходів.

Найбільш затребуваний пляжний відпочинок де-небудь на островах точно не підійде тим, хто бажає насолодитися пам'ятками архітектури, відвідати відомі музеї, галереї. Відповідно, любителі теплого сонечка і ласкавого моря не отримають задоволення від великих міст, нехай і з пам'ятками.

З чого випливає, що ваш вибір повинен ґрунтуватися на тому, що ви очікуєте конкретно від цієї відпустки.

Безвізові країни для зимового відпочинку: рейтинг

Пропонуємо вам перелік безвізових країн для росіян взимку і тих, де оформити візу можна в аеропорту після прильоту або онлайн. Почнемо з найпопулярніших курортів. Природно, це неповний список держав, з якими у РФ безвізовий режим.

  1. Єгипет. Це спекотне держава в січні вже не може запропонувати якісний пляжний відпочинок. Зате сюди можуть полетіти відпочивати без візи взимку туристи, які люблять насичені екскурсійні програми. Відсутність сильної спеки дозволить оглянути країну пірамід.

    Правда, холонуче море - не єдиний недолік в зимовий період. У ці місяці ще й дмуть сильні вітри, тому найбільш привабливі для мандрівників захищені горами курорти Шарм-ель-Шейх і Таба. Але все мінуси покривають низька вартість туру і швидкий переліт. Віза оформляється в аеропорту.

  2. Таїланд. У королівстві перша половина зими - самий розпал сезону. В цей час температура повітря прогрівається до 30 ° С. Відмінно розвинена інфраструктура. Цікаві екскурсійні програми. Можна відпочивати з дітьми. Мабуть, єдиний мінус - висока вартість турів. Оформлення візи відбувається після прильоту прямо в будівлі аеропорту.
  3. Шрі Ланка. Взимку тут найкраще на південно-західному узбережжі. На Шрі-Ланці є що подивитися, а родзинкою відпочинку стане можливість поспостерігати за китами. Природне багатство флори і теплий океан нікого не залишать байдужим. Візу можна оформити онлайн або по прильоту.
  4. Мальдіви завжди входять в рейтинг зимових курортів через атмосфери вічного літа. Тут можна відпочити від міської метушні, зайнятися дайвінгом і сноркелинга. Відсутність опадів синоптики гарантувати не можуть, але порадує теплий океан.
  5. В'єтнам стане альтернативою Єгипту, тільки тут ще й можна отримати гарну засмагу - на півдні країни. Для пляжного відпочинку відмінно підійдуть Муйне, Вунгтау, Фукок. Порадують туристів чисті вулиці. На ринках і в супермаркетах багато свіжих фруктів, правда, ціни на них можуть бути завищені. Якщо ви плануєте витратити на новорічні більше 15 днів, вам потрібно буде після прильоту оформити візу.
  6. Домінікана взимку пропонує туристам теплі морські хвилі. Відзначимо, що на півночі вище вологість, а на півдні - температура. На курортах Домінікани добре відпочивати разом з дітьми, адже погода там завжди сприятлива. Радує око красива природа. На День незалежності можна ще й повеселитися на карнавалі. Відзначимо, що з собою потрібно брати не тільки сонцезахисні окуляри і крем, а й сорочку з довгим рукавом: освіжаючі бризи можуть бути дуже підступними.
  7. До відпочинку в екваторіальних широтах - на Гоа - потрібно бути готовим. Вдень тут палить сонце, а вночі можна замерзнути навіть в кофті. Зате тепле море і дуже багато пам'яток. Віза для в'їзду потрібна, але отримати її можна онлайн.
  8. Урізноманітнюють зимові канікули і ОАЕ. Це курорт для тих, кого приваблює не лежання на пляжі, а цікаві екскурсії та незвичайні заходи, такі як, наприклад, верблюжі перегони. Любителі шопінгу оцінять знижки Торгового фестивалю в Дубаї, який проходить саме взимку.

Це найпопулярніші умовно і повністю безвізові країни для пляжного відпочинку взимку, адже найчастіше саме тепле сонечко тягне російських туристів покинути рідну країну.

Де відпочити взимку в Росії

Безвізовий режим з деякими туристичними країнами не звільняє від необхідності купувати авіаквитки, які коштують чималих грошей. Провести добре зимову відпустку можна і в РФ: навіть якщо кудись і доведеться летіти на літаку, по крайней мере, це буде значно дешевше.

Почнемо з самого цікавого варіанту - Великий Устюг. Що це? Справжня вотчина Діда Мороза. У цього міста багата історія. Тут набувають незвичайні прикраси, адже раніше Великий Устюг славився своїми майстрами, які займалися розписом по бересті і чорнінням по сріблу.

Для зимового відпочинку відмінно підійде Санкт-Петербург. Цікавий не тільки місто, де багато красивих архітектурних споруд, музеїв, галерей, пам'ятників і скульптур, але і його околиці.

Обов'язково відвідайте Кронштадт, Виборг, Петергоф, Шліссельбург, Пушкін.

Чи не бажаєте сильно віддалятися в глубінку- їдьте в Москву. Столиця обов'язково порадує вас різноманітністю новорічних заходів. Пам'яток тут теж вистачає.

Сочі - це місто, де можна покататися на лижах і помилуватися Чорним морем. А ще побачити пальми в снігу, відвідати музеї і, звичайно ж, Олімпійський парк.

Чарівно виглядає взимку Карелія. Тут можна зняти затишний будиночок на двох. Кругом тиша і спокій, найчистіше повітря і мальовнича природа. У Карелії можна покататися на собачих упряжках і насолодитися водоспадом Кивач.

Маса вражень у вас залишиться після подорожі по Золотому кільцю, куди входять Сергієв Посад, Переславль-Залеський, Ростов Великий, Ярославль, Кострома, Іваново, Суздаль і Володимир. Щоб побачити головні пам'ятки по маршруту, вам знадобиться мінімум тиждень.

Грудень: куди відправитися відпочивати

У перший місяць зими добре відправитися в Таїланд. Крім відпочинку на пляжі, можна відправитися по місцевих магазинчиках, де багато екзотичних дивин. А до кінця місяця починаються грандіозні розпродажі, що дозволяє за копійки придбати дивовижними презентами до Нового Року. У перший місяць зими добре відправитися в Таїланд

У Таїланді багато цікавих курортів, один з найпопулярніших - Пхукет. Відзначимо, що до цього часу вже закінчується сезон дощів, температура повітря тримається в районі + 25 ° С, а вода досить прогріта для купання.

У грудні можна сміливо брати путівку до В'єтнаму. У середній частині країни можна і розважитися, і накупатися. Саме можливість зустріти Новий Рік на пляжі приваблює сюди туристів з холодної Росії. В'єтнам - це завжди білі піщані пляжі і безліч диких островів.

Туреччина - можливість добре відпочити за порівняно невеликі гроші. Правда, взимку сезон купання закритий, але саме в грудні можна побачити країну з іншого боку. Тут популярний активний відпочинок, наприклад, катання на лижах. А в середині місяця можна ще й взяти участь у фестивалі кружляння дервішів - Шеб-а-Аруз.

Більше інформації про те, куди краще брати путівку в перший місяць зими, ви знайдете в статті « Поїхати відпочивати в грудні ».

Січень: куди поїхати

Саме в січні російські туристи починають заповнювати готелі Єгипту. Червоне море вже досить холодне, крім того, можуть дути сильні вітри, тому з пляжним відпочинком нічого не вийде. Зате можна відправитися в пізнавальні поїздки, наприклад, в пустелю Синай. Великим попитом користуються і Піраміда Гіза.

Головне, що приваблює сюди туристів, - прийнятна вартість і готелі за системою «все включено».

Об'єднані Арабські Емірати відкривають в цей час перед своїми гостями двері магазинів, де діють різні акції. Варто сюди приїхати і щоб просто насолодитися сервісом, красою і розкішшю.

Січень - ідеальний час, щоб відпочити на екзотичних курортах Гоа. Путівки в ці краї доступні за ціною, а Новий Рік можна відзначити весело і барвисто.

Перебування на пляжі можна урізноманітнити катанням на аквамотоцікле або пірнанням з аквалангом. Погода в січні комфортна, вдень температура тримається на позначці в 30 ° С. Зате вночі не обійтися без теплих речей, тому що термометр вже показує тільки 20 ° С.

Де ще можна провести відпустку після Нового року, читайте в публікації « Поїхати відпочивати в січні ».

Лютий: де відпочивати

Лютий - особливий місяць. До цього часу всі охочі відпочити взимку вже зробили це на новорічних канікулах. У лютому відправляються у відпустку тільки справжні гурмани, які просто хочуть на самоті насолодитися пам'ятками.

Якщо вам все-таки хочеться тепла, тоді можна відправитися і в Таїланд, тільки правильно вибрати регіон: туристи воліють Паттайї або Чанг.

Чи готові зустрічати гостей в лютому пляжі Куби. У цей період повітря прогрівається до 25 ° С. Але не тільки чисті пляжі, прекрасну інфраструктуру і тепле море готова вам запропонувати ця екзотична країна. Залишать незабутнє враження і цікаві екскурсії, карнавальні ходи і багато іншого.

Остаточно визначитися, де провести відпустку в останній місяць зими, допоможе стаття « Поїхати відпочивати в лютому ».

Остаточно визначитися, де провести відпустку в останній місяць зими, допоможе стаття «   Поїхати відпочивати в лютому   »

висновок

Вибір, де відпочити взимку за кордоном: на пляжі або в галасливому мегаполісі, зовсім не простий. Отримання візи - процес клопіткий, тому краще вибрати країну, куди не потрібно спеціальний дозвіл на в'їзд, і таких курортів досить.

Є держави, наприклад, В'єтнам, де на перебування більш ніж на 15 днів потрібна віза, але оформити її можна прямо в аеропорту.

Кращі місяці для виїзного відпустки - грудень і січень. Лютому найбільше підходить для туристів, які хочуть відпочити без зайвої суєти.

Пляжний сезон вже завершено: якщо дні ще теплі, то ночі вже холодні, і море не комфортно для купання. Але насолодитися пам'ятками і гарними пейзажами відсутність спеки не завадить.

Куди поїхати відпочивати? Кращі безвізові країни для росіян: Відео

Що це?
Куди поїхати відпочивати?

Новости