Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі пляжі Туреччини за версією TripAdvisor

  1. 1. Пляж Ізтузу (Iztuzu), Дальян
  2. Чим зайнятися?
  3. 2. Пляж Клеопатри (Kleopatra), Аланья
  4. Чим зайнятися?
  5. 3. Пляж Капуташ (Kaputaş), Каш
  6. Чим зайнятися?
  7. 4. Пляж блакитна лагуна (Blue Lagoon, Oludeniz), Олуденіз
  8. Чим зайнятися?
  9. 5. Пляж Ічмелер (İçmeler), Мармарис
  10. Чим зайнятися?
  11. 6. Пляж Чірали (Çiralı), Чірали, Кемер
  12. Чим зайнятися?
  13. 7. Пляж Патара (Patara), Патара
  14. Чим зайнятися?
  15. 8. Пляж Пасинлер (Ilıca), Чешме
  16. Чим зайнятися?
  17. 9. Пляж Чалиш (Çalış), Чалиш, Фетхіє
  18. Чим зайнятися?
  19. 10. Пляж Аланья (Konyaaltı), Анталья
  20. Чим зайнятися?

Туреччина - дивовижна країна, яка вражає всіх своєю красою, неймовірними природними пейзажами і, звичайно ж, пляжами. За відгуками сайту TripAdvisor було відібрано 10 найкращих пляжів Туреччини, які неодмінно стоять того, щоб ви їх відвідали.

1. Пляж Ізтузу (Iztuzu), Дальян

Пляж Ізтузу (Iztuzu), Дальян

Цей пляж ще називають черепашачими берегом завдяки тому, що на шлюбний період тут гніздяться черепахи Каретта, які Міжнародним союзом охорони природи занесені в Червону книгу, як знаходяться під загрозою зникнення.

Бухта розташовується між Середземним морем і впадає в неї річкою Дальян і займає 4 км піщаної смуги з білосніжним, дрібним піском.

Чим зайнятися?

За спостерігати за черепахами і прогулятися по руїнах стародавнього міста Каунос, в якому збереглися гробниці Лікійських царів (IV століття до нашої ери).

2. Пляж Клеопатри (Kleopatra), Аланья

Пляж Клеопатри (Kleopatra), Аланья

Пляжів Клеопатри безліч, але цей вважається справжнісіньким, подарованим колись Марком Антонієм Клеопатрі, і навіть пісок сюди було завезено з Єгипту. Пляж розтягнувся на два кілометри, а вхід в море пологий, що прекрасно підійде для відпочинку з дітьми.

Чим зайнятися?

Тут багато водних розваг: катамарани, водні лижі, парасейлінг і банан.

3. Пляж Капуташ (Kaputaş), Каш

Пляж Капуташ (Kaputaş), Каш

Чудовий пляж Капуташ, що сховався в ущелині між високих гір, вражає своїм бірюзовим кольором води в море і жовто-білим піском. Він по праву вважається одним з найкрасивіших пляжів в Туреччині. А знаходиться він між двома невеликими містечками Каш і Калкан. Туристів тут не так багато і він ще не став по-справжньому туристичною, тому сподобається тим, хто шукає усамітнення.

Чим зайнятися?

Насолоджуватися тишею і спокоєм

4. Пляж блакитна лагуна (Blue Lagoon, Oludeniz), Олуденіз

Пляж блакитна лагуна (Blue Lagoon, Oludeniz), Олуденіз

Один з найвідоміших і мальовничих пляжів Туреччини. В перекладі з турецької назва пляжу означає «мертве море» (в сенсі «дуже спокійне»). Він розташований на березі тихої гавані, з усіх боків оточеній горами. Гавань з'єднується з морем вузьким каналом, завдяки чому навіть під час сильного шторму прибережні води Олюденіза абсолютно спокійні. Крім тутешніх природних красот, відпочиваючих привертає море з прозорою блакитною водою. Узбережжя неглибоке, мелкокаменістое і зручно для відпочинку з дітьми. Купаються тут практично до листопада, коли вода в Егейському та Середземному морях вже холодна.

Чим зайнятися?

Польотами на параплані. Серед гірського масиву, що оточує лагуну Олюденіз, виробиться гора Бабадак (1960 м), звідки і стартують парапланеристи. З висоти в 1.5 км ви побачите не тільки всю лагуну, води якої переливаються всіма відтінками блакиті, але навіть острів Родос далеко в море. Підйом до вершини на джипі займає близько 45 хвилин, коштує від 10 $. Сам політ обійдеться від 50 $, кінцева ціна залежить від того, як ви сторгуетесь. Для новачків передбачена можливість летіти тандемом.

5. Пляж Ічмелер (İçmeler), Мармарис

Пляж Ічмелер (İçmeler), Мармарис

Ічмелер - привабливий пляж однойменного міста, знаходиться неподалік від найвідомішого курорту Мармарис, всього в годині пішої ходи. Його вибирають для відпочинку сімейних пар з маленькими дітьми, літні люди. Курорт цінується своїм цілющим повітрям, безліччю джерел, на яких можна не тільки відпочити, а й оздоровитися всією сім'єю.
Вода моря тут кристально чиста, прозора, має бірюзовий відтінок. Сам пляж покритий піском і галькою. Зазвичай сюди приїжджають відпочити ті, хто найбільше цінує комфорт і висока обслуговування.
Пляж з трьох боків оточений горами, покритими порослю дерев. Ще однією особливістю пляжу є те, що по морю від нього можна дістатися до острова Родос (всього 50 км). Щодня, кілька разів на день туди відправляється пором.

Чим зайнятися?

Ічмелер облюбували дайвери. Тут дуже чисті і спокійні прибережні води, є підводна гора з печерами, водяться восьминоги, омари, черепахи та інша живність.

6. Пляж Чірали (Çiralı), Чірали, Кемер

Пляж Чірали (Çiralı), Чірали, Кемер

Цей красивий пляж Туреччини знаходиться в однойменному селі на північному заході від Анталії, на відстані близько 85 кілометрів. Він має протяжність 3 кілометри, визнаний всесвітнім заповідником. Навколо пляжу відмінно розвинена інфраструктура, є безліч готелів, магазинів і ресторанів.
Сам пляж знаходиться завжди в чистоті. Суша покрита галькою. Спуск у воду плавний, різких перепадів глибини немає. Особливість Чіралі є його повітря - запах моря, змішується з ароматом хвойних дерев, які наповнюють прибережну зону. Всі ці особливості роблять Чіралі відмінним місцем для тихого і спокійного відпочинку.

Чим зайнятися?

Водними видами спорту, екскурсіями на яхтах і місцевим колоритом.

7. Пляж Патара (Patara), Патара

Пляж Патара (Patara), Патара

Патара - унікальне місце в Туреччині, яке підійде любителям сімейного відпочинку. Навколо пляжу не розвинена інфраструктура, немає готелів. На самому узбережжі коштує лише одне кафе, декілька туалетів і роздягалень. З обслуговування - прокат лежаків і пляжних парасольок.
Місто Патара має піщаний берег, зручний вихід до моря і досить широкий пляж. Це одне з улюблених місць серфенгистов - завдяки наявності високих хвиль, пляж ідеально підходить для прогулянок на дошці. Крім того, на пляжі живуть гігантські черепахи, які старанно вивчаються і оберігаються вченими з усього світу, тому після темряви вхід на сюди заборонений.

Чим зайнятися?

На пляжі можна не тільки погрітися на сонці і скупатися в бірюзовою воді. По всій протяжності прибережної зони можна зустріти залишки древніх міст і храмів, побувати в місцях, де за переказами, ходили боги Олімпу.

8. Пляж Пасинлер (Ilıca), Чешме

Пляж Пасинлер (Ilıca), Чешме

Цей пляж вважається місцем активного відпочинку, але його можуть відвідати і звичайні туристи. Знаходиться в місті Чешме. Пляж характерний білосніжним м'яким піском, який прогрівається з першими променями сонця. Якщо планується відпочинок в Туреччині з дітьми, кращого місця годі й шукати! Тут практично на 100 метрів пролягла мілину на воді, тому можна не боятися, і спокійно відпускати дітей до води.

Чим зайнятися?

Завдяки кристально чистій воді його вибирають любителі дайвінгу, тут цього виду спорту може навчитися кожен бажаючий.

9. Пляж Чалиш (Çalış), Чалиш, Фетхіє

Пляж Чалиш (Çalış), Чалиш, Фетхіє

По праву вважається найчистішим пляжем в Туреччині. На узбережжі немає портів, тому вода абсолютно не забруднена. Поблизу знаходиться місто Фетхіе, який забезпечений відмінною інфраструктурою. Пляж має протяжність більше 5 кілометрів. Вся суша вкрита білосніжним привізним піском, подекуди видніється велика галька. Сам пляж повністю обладнаний для відпочинку. Тут є прокат лежаків, парасольок, відкриті кілька барів і кафе. На пляжі можна перебувати цілий день, завдяки кільком облаштованим навісів.

Чим зайнятися?

Тут можна не тільки відпочивати на березі. Для туристів є маса розваг - серфінг, дайвінг і багато іншого.

10. Пляж Аланья (Konyaaltı), Анталья

Пляж Аланья (Konyaaltı), Анталья

Пляж Аланья - це десяти кілометрова смуга гальки і піску, що розташувалася на березі Анталії. Пляж дуже чистий, що привертає до його водам з кожним днем ​​все більше і більше людей. Цей пляж по істині прекрасний: мальовничий берег, чудові види - казковий відпочинок!

Чим зайнятися?

Аквапарки, водні розвага у відкритій воді, бари на пляжі, пекуче сонце, і звичайно ж ласкаве море завжди будуть прекрасним розвагою для будь-якого туриста.

Швидкий пошук цін на тури в усіх напрямках →

Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?

Новости