Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коста Брава і Коста Дорада: переваги відпочинку в цьому сезоні

  1. переліт
  2. Кращі курорти
  3. Кращі Пляжі
  4. ціни
  5. Відпочинок з дітьми
  6. кухня
  7. Нічне життя

Автор: Миру Козак
контент-менеджер сайту компанії "Хороший Відпочинок"

mirakozak   miirrami mirakozak miirrami

Середземноморське узбережжя Іспанії - одне з найбільш привабливих напрямків для відпочинку біля моря. Тут приємний клімат, тепле, чисте море і приголомшливої ​​краси природа. Так що в сьогоднішній статті розглянемо відпочинок на іспанському узбережжі від "А" до "Я".

переліт

переліт

Новий сезон починається не без подарунків! Якщо раніше в Іспанію можна було полетіти тільки з Києва, то цього літа все змінилося. Туроператори оголосили про запуск чартерних рейсів з Одеси в Барселону, так що тепер і без того затребуваний напрямок стане ще більш популярним. Вильоти стартують 2 червня і будуть відправлятися щосуботи.

Кращі курорти

Кращі курорти

Найпопулярнішими курортами середземноморського регіону Іспанії вважаються Коста Брава і Коста Дорада. Обидва узбережжя прекрасно підходять для відпочинку як молодіжного, так і сімейного, але одночасно з цим вони досить сильно відрізняються один від одного, оскільки пропонують абсолютно різних відпочинок.

Коста Брава - це курорт в провінції Жирона, який приваблює мандрівників з усього світу своїми мальовничими краєвидами, чистим, прозорим морем, приємними цінами і скарбами легендарного і великого Сальвадора Далі. Також з Коста Брава легше дістатися до Барселони, оскільки вона розташована ближче всього до столиці Іспанії.

У перекладі з каталонського "Costa Daurada" означає "золотий берег" і це не дарма, адже все узбережжя Коста Дорада заповнене пляжами з золотистим піском і має пологий вхід в море, що особливо зручно для всіх, хто не вміє плавати і / або подорожує з дітьми. Клімат тут більш приємний ніж в Коста Браві: довше стоїть тепла погода і море тут найтепліше.

Кращі Пляжі

Кращі Пляжі

Узбережжя Коста Брава, як і узбережжі Коста Дорада має велику кількість різних пляжів. Для того, щоб ви знали на якому з них добре відпочивати, а куди ходити не варто, ми відібрали кращі пляжі кожного регіону. Так, на узбережжі Коста Брава найбільш підходящими для відпочинку пляжами є:

  • Ллорет-де-Мар - молодіжний пляжний курорт і галасливий аквапарк Water World;
  • Тосса де Мар. Головними визначними пам'ятками міста є палац Батло (муніципальний археологічний музей і музей мистецтва) і середньовічний місто-фортеця Віла-Велья (XI-XII століття);
  • Плая-д'Аро - це пляжі знака Блакитного Прапора за чистоту прибережних вод, курорт з аквапарком «Аквадівер» і шикарні дискотеки;
  • Бланес - курортне місто, розділений крутий скелею на дві частини: північну (порт і житлові квартали) і південну (готелі, магазини і різні розважальні центри). Головні пам'ятки міста - замок XI століття, церква XIV століття, 3000 видів рослин в Ботанічному саду і готичний фонтан на вулиці Carne Ample.

Топовими пляжами Коста Дорада вважаються:

  • пляж Салоу? який знаменитий своїм тематичним парком розваг «Порт Авентура»;
  • пляж Таррагона- джерело середньовічних монастирів, пам'ятників Римської епохи і романської культури;
  • пляж Ла Пінеда, де знаходиться улюблений дітьми і дорослими аквапарк «Акваполіс»;
  • пляж Камбрілс - чарівність сучасного курорту і старовинного рибальського порту.

ціни

ціни

Одна з головних причин популярності курортів Іспанії - їх доступність у порівнянні з іншими курортами Європи. Середня вартість пляжного відпочинку становить 780 євро за двох, а відпочинок в Барселоні обійдеться приблизно в 1250 євро за двох.

Кращі варіанти для відпочинку в Іспанії:

  • Барселона: 30.06, 7 ночей, готель Amrey Sant Pau 2 *, харчування - сніданки, вартість - тисяча сімдесят-чотири € / двох
  • Пляжний відпочинок: 09.06, 7 ночей, готель Ohtels Villa Dorada 3 *, харчування - сніданки і вечері, вартість - 1084 € / двох

Інші пропозиції

Відпочинок з дітьми

Відпочинок з дітьми

І Коста Брава і Коста Дорада підходять для сімейного відпочинку. Однак, якщо ви їсте з дітьми і хочете відпочити не просто на пляжі, а побувати в подорож повному незабутніх емоцій і вражень, то рекомендуємо вибирати Коста Дораду! Саме тут, в місті Салоу, розташовані знамениті парки атракціонів Port Aventura і Ferrari Land.

Порт Авентура розділений на шість тематичних зон: Середземномор'ї, Дикий захід, Мексику, Китай, Полінезії і відкрилася в 2011 році Вулицю Сезам. Зона «Середземномор'я» оформлена як типовий каталонський містечко і розташована прямо на вході в парк. Кращі атракціони це зони - американські гірки Furius Baco, які є найшвидшими американськими гірками в Європі. Атмосфера «Дикого Заходу» просякнута ковбойських духом і пронизана американськими пейзажами. Тут розташований водний атракціон Silver River Flume, звідки ніхто не виходить сухим. У «Мексиці» ви знайдете один з найпопулярніших атракціонів Порт Авентура - Hurakan Condor, де всі бажаючі запрошуються до вільного падіння з висоти 100 метрів. Dragon Khan в «Китаї» може похвалитися вісьмома мертвими петлями і розгоном до 100 км / ч. «Полінезія» займає найменшу площу і представлена ​​менш захоплюючими атракціонами. А ось тематична зона Вулиця Сезам відкрита спеціально для самих маленьких гостей парку і включає 10 дитячих атракціонів.

кухня

кухня

Не варто дивуватися й лякатися того, що готелі Коста Брава і Коста Дорада не пропонує систему харчування "все включено". Приїхавши до Іспанії, ви навряд чи захочете прив'язуватися до готельного розпорядку дня. Куди приємніше і цікавіше, повертаючись з пляжу, заглянути в один з ресторанів або кафе і насолодитися смачною місцевою кухнею.

Наприклад, в провінції Таррагона готують страви каталонської кухні, але оскільки околиці Коста Дорада плавно переходять в автономне співтовариство Валенсія, тут також популярна знаменита валенсийськая паелья.

Нічне життя

Нічне життя

Найяскравіший і жвавий курорт Коста Брава - колишній порт і нинішній рай для молоді Ллорет-де-Мар. Тут ви знайдете нічні клуби і дискотеки на будь-який смак. Британські бари, пляжні атракціони і гучна нічне життя - це місце створене для крутого молодіжного тусовочного відпочинку.

На узбережжі Коста Дорада самим тусовочним містом вважається Салоу. Днем тут проходить неспішний відпочинок, а вночі починається феєрична тусовочная життя, яка зосереджена в центрі міста. Так що всім, хто хоче бути в центрі всіх головних вечірок найкраще підбирати готель ближче до центру, а всім, відпочиваючим з сім'ями - готелі біля пляжу.

Так що всім, хто хоче бути в центрі всіх головних вечірок найкраще підбирати готель ближче до центру, а всім, відпочиваючим з сім'ями - готелі біля пляжу

Коментарі

Новости