Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коблево - нуль сервісу за великі гроші

Чотири вихідних, що трапилися в країні на честь Дня Конституції, ми вирішили провести на море. Дуже хотілося поїхати в Одесу , Але не було квитків. І тут ми згадали, що в Миколаївській області теж є море.

Тому ми вирішили поїхати до Миколаєва, а звідти в найвідоміший курорт області - Коблево.

Тому ми вирішили поїхати до Миколаєва, а звідти в найвідоміший курорт області - Коблево

Сонячне Коблево.

Ось, ділимося з вами досвідом. І нам є чим ділитися. Одразу попереджаємо, що в звіті буде багато негативу. Але зовсім не тому, що ми такі злі. А тому що за державу обидно. А для тих, хто все-таки зважиться поїхати в Коблево, ми розміщуємо в своєму звіті корисну практичну інформацію. З неї і почнемо.

Як доїхати до Коблева?

Коблево - це село в Березанському районі Миколаївської області. Незважаючи на це, найближчий обласний центр до нього - Одеса. Але ми їхали через Миколаїв.

Отже, як доїхати в Коблево з Миколаєва?

Тут потрібно уточнити місце розташування самого Коблева.

Село Коблево, тобто власне те місце, де живуть місцеві жителі, розташоване не біля моря. Від села до моря 2 - 6 км. У селі є велика автостанція, розташована приблизно в 5 км від моря.

Курорт Коблево, тобто то місце, де живуть відпочиваючі, розташований на самому березі, і там немає будинків місцевих жителів, а тільки бази відпочинку і готелі. І на курорті теж є автостанція.

Один з найбільш багатолюдних пляжів в центрі Коблева.

Так ось. Є автобуси, які їдуть до автостанції села Коблево, тобто вони до моря не доїжджають. Це державні автобуси, відправляються з автовокзалу Миколаєва. А є приватні автобуси (маршрутки), які відправляються з миколаївського залізничного вокзалу, і вони доїжджають прямо до моря.

Ми їхали на приватній маршрутці, тому що так зручніше. По-перше, з поїзда не потрібно їхати на автовокзал, який в Миколаєві розташований зовсім поряд з ж / д вокзалом, по-друге, тебе довозять прямо до моря, а не до села, в якому, чесно кажучи, робити зовсім нічого.

Попереджаємо, що буває, що маршрутки з ж / д вокзалу їздять тільки тоді, коли приїжджає поїзд. Ми, наприклад, приїхали до Миколаєва на поїзді « Харків -Херсон », і з нього набралося дві маршрутки пасажирів до Коблева. Тому ми відразу поїхали до місця призначення. А в інший час, коли немає поїзда, маршруток на ж / д вокзалі може і не бути - вони теж відправляються з автовокзалу.

Головне місце прогулянок в центрі - Курортний проспект.

Якщо їхати назад до Миколаєва, то тут теж є нюанс. Щоб гарантувати собі місце в зворотній маршрутці, можна записатися у диспетчера (диспетчерські пункти є біля магазину «Колос» в центрі і біля б / в «Чорноморець» на околиці), внести передоплату, і тоді вас підберуть в зазначеному вами місці в зазначений час з гарантованим вільним місцем в маршрутці. Але, в принципі, можна сісти і без запису. Але ми все-таки записувалися.

Житло в Коблево

Є у нас правило - житло заздалегідь не бронювати, передоплату не вносити. Іноді доводиться по прибуттю витратити час на пошуки житла, але в більшості випадків це правило грає нам на користь. Звичайно, ми ознайомилися з пропозиціями на потрібні нам дати, але зробили висновок, що краще не ризикувати з бронюванням, а тим більше, з передоплатою, тому що:

1. Судячи з численних відгуків очевидців, більшість коблевських готелів і баз пропонують зовсім не те, що зображено у них на картинках і що вони вам пообіцяли по телефону. Замість люкса ви дуже ризикуєте приїхати в сарай, який знаходиться в стадії зведення. І обіцяний басейн там планується до відкриття тільки в 2017 році, але робітник із дрилем будить вас о шостій ранку вже зараз. Або це виявиться розвалюється совкова база відпочинку з давно не працює сантехнікою, відсутністю води, закриваються вхідними дверима та іншими принадами, про які вам «забули» повідомити.

Або це виявиться розвалюється совкова база відпочинку з давно не працює сантехнікою, відсутністю води, закриваються вхідними дверима та іншими принадами, про які вам «забули» повідомити

Що це? Собача будка? Ні, це окремий будиночок для відпочиваючих.

2. Також з численних відгуків в Інтернеті нам стало відомо, що людям, забронювали номер, після приїзду частенько повідомляють, що вперше чують про їх бронювання і що місць немає.

3. Хто їде в Коблево перший раз (як ми), не знає тонкощів місцевої географії. Наприклад, вам можуть запропонувати житло в Коблево, яке насправді може бути розташоване не на курорті, тобто не у моря, а в тому самому селі Коблево, де живуть місцеві жителі. І доведеться вам щодня звідти перти по 3-5 км до моря. А воно вам треба?

Отже. Ми блукали по Коблево і по Інтернету протягом трьох годин, щоб зняти житло. Варіанти, звичайно, були, але вони за ціною не лізли ні в які рамки. Мінімальна ціна - 300 грн. за номер без туалету та душу. Тобто за коробку з двома ліжками і фіранкою.

Після довгих пошуків ми абсолютно випадково натрапили на нудьгує молодої людини, який «навів» нас на базу відпочинку під назвою ... Та яка різниця, ці бази все на одну особу. Всього, до речі, в Коблево понад сімдесят радянських баз відпочинку. Будемо їх називати скорочено - б / о.

Будемо їх називати скорочено - б / о

Є в Коблево і сучасне житло. Але ціна на нього часто буває невиправданою.

Отже, радянська б / о за 130 грн. з особи, тобто 260 за номер. І чим же нас привабив цей номер? А наявністю в ньому туалету. Так, це важливий момент. Адже не тільки радянські б / о, а й сучасні «готелі» в Коблево часто обмежуються загальним туалетом в коридорі, а то і на вулиці. А що? Побудував довгий корівник з окремими мікрокабінетамі, поставив в кожен по 2-3 ліжка і готово! Рубі бабло! Які туалети? Який душ? Навіщо? Зійде і так.

Так ось, наша б / о - це страшне радянське триповерхова будівля приблизно середини 1980-х років будівництва. Довгі темні коридори з перекошеними білими дверима і обдертими стінами.

У номерах: три ліжка, одна з яких не має ніжок, а являє собою продавлений матрац, споруджений на якийсь фанерний постамент; тумбочка без ручок, один пластмасовий стілець, обдертий шафа і стіл. А ще не стираються року три фіранка, причеплена на якусь трубу. Така прозора, що о п'ятій ранку сонце фігачіт в обличчя так, що спати вже неможливо.

Фрагмент наших балконних перил і нашої балконних дверей. Можливо, хтось скаже, що ми чіпляємося.

Привернув нас туалет оснащений унітазом з поламаним бачком. Тобто вода в нього не набирається, і ми змивали за допомогою тазика. Також до умивальника прикручений душ, вода з якого стікає в дірку в підлозі. Замість ручок на дверях туалету - саморізи. а труби, точніше, шланги, проведені в туалет прям по кімнаті.

Вхідні двері номера має примітивний бовтається замок, який можна відкрити будь-який спицею. Але найголовніше - це двері на балкон. Вона не закривається. діалог:

- У вас двері на балкон не закривається.

- Як не закривається? Закривається!

- Ні, не закривається.

- А у нас не крадуть.

Ось, у них не крадуть. Хоча ми саме про цю б / о читали, що там неодноразово обкрадали туристів.

Не варто й уточнювати, що номер нам був показаний розслабленої дамою з кам'яним обличчям, на якому була навічно викарбовано напис: «Не подобається - валіть».

Не варто й уточнювати, що номер нам був показаний розслабленої дамою з кам'яним обличчям, на якому була навічно викарбовано напис: «Не подобається - валіть»

Рідкісний приклад облагородженою території в Коблево. Хоча, здається нам, це не готель, а приватне володіння; а для себе, так би мовити, можна і постаратися.

І це ще нічого. Повернувшись додому, ми начиталися багато відгуків з фотографіями про умови в інших коблевських не тільки б / о, а й нових приватних готелях. Це пекло, хлопці.

Є, звичайно, в Коблево і дорогі готелі, і хтось в них живе, тому-як і там всі місця були зайняті. Але навіщо? Що вас принесло в Коблево, жителі дорогих готелів? За такі гроші є Туреччина, Чорногорія, Болгарія . Є Одеса, врешті-решт.

До речі, забули згадати про так званих окремих будиночках, які часто додаються до великих корпусів баз. Якщо вам запропонують окремий будиночок на базі відпочинку, то просто уявіть собі зацвілий дерев'яний барак зі спартанської обстановкою, побудований знову ж в 1980-х рр. Здаються бараки часто тільки з доважком - обов'язковим харчуванням в їдальні.

І зараз ми якраз поговоримо про харчування.

Їжа та продуктові магазини

Думаю, ви не здивуєтеся, якщо ми скажемо, що нормально поїсти в Коблево ніде.

Думаю, ви не здивуєтеся, якщо ми скажемо, що нормально поїсти в Коблево ніде

Паб "Коблевська".

Багато відпочиваючих харчуються на місцевому ринку, який називається «Міні-привіз». Там стоять жінки, які продають готову їжу - котлети, відбивні, салати з майонезом і т.д. Все ця «домашня їжа» лежить на відкритому повітрі, обсиджені мухами, в 35-градусну спеку цілий день, а може і не один день. Але клієнтів багато. Причому, багато їдять тут же, на базарі, для чого навіть поставлені лавки і столи.

Що стосується іншої «вуличної їжі», то, зрозуміло, Коблево напхане всякими чебуречна, шаурмячнимі, хачапурнимі. Кругом лотки з креветками, рибою, самсою, картоплею-фрі і т.п. А ось знайти нормальне кафе - проблема. Але це проблема будь-якого курортного міста.

У Коблево є фастфуди. Наприклад, найпопулярніший - поруч з клубом «Бразил». Тут завжди людно. Ціни вище, ніж в київській «Пузатої хати», наприклад, але порції маленькі. При цьому все приготовлено прісно і несмачно. Поруч є ще одна "швидка їжа", поєднана з суші-баром, піцерією і караоке. На «швидкій їжі» помічені зелені мухи, в піцерії - пригорілі піца і брудні виделки, а суші ми не ризикуємо є навіть в Києві . А ще мерзенне караоке ...

Ось вона, справжня вулична їжа.

Єдине місце, яке нам більш-менш сподобалося в порівнянні з іншими, - паб «Коблевська», який пропонує широкий вибір різних цікавих перших і других страв, незважаючи на те, що він паб. Вся їжа, яку ми тут пробували, виявилася смачною. Але радимо бармену ретельно приховувати свої музичні смаки, а то російський реп може викликати непередбачувані реакції організмів відвідувачів.

Інші заклади за чотири дні ми оцінити не встигли. Можливо, є серед них і хороші.

Ще ви можете комплексно харчуватися на б / о три рази в день. Але на прикладі їдальні однієї з баз, яку ми відвідали в екскурсійних цілях, не рекомендуємо. По-перше, це дорожче. По-друге, це убого. Я ось думаю, де в 2016 році можна взяти стільки посуду з 1980-х років? Якийсь завод підпільний досі випускає ці гранчаки, убогі фаянсові тарілки і алюмінієві вилки? Звідки це все береться? Коли вже кануть в лету ці кривоногі столи, покриті мерзенної клейонкою? Разом з квадратними тітками з мордою цеглою? Питання риторичне. Наводимо приклад меню:

Комплексний обід на одній з б / о.

Що стосується магазинів, то в Коблево є кілька супермаркетів: «Моя країна», «Віртус» і «Марка». Ціни в них трохи вищі за київські, але не зашкалюють. Як водиться в маленьких містах, в коблевських маркетах проблема купити нормальної ковбаси для бутербродів. Саме для таких провінційних магазинів і існують всі ці численні приватні виробники «м'ясних делікатесів» з ідіотськими назвами, які варгане ковбасу незрозуміло в яких умовах незрозуміло з чого.

А взагалі, якщо вам раптом десь на море стало погано після відвідин громадського харчування, то не говоріть, що вас ніхто не попереджав.

коблевські пляжі

Пляжі тут широкі, і це радує. І якщо в самому центрі яблуку ніде впасти, то трохи далі вже вільно. А якщо пройтися зовсім далі, то майже порожньо. Нам найбільше сподобалося на пляжі біля б / в «Чорноморець» - просторо, вільно, не шумно.

Нам найбільше сподобалося на пляжі біля б / в «Чорноморець» - просторо, вільно, не шумно

Якщо пройти трохи далі від центру, то ви опинитеся на порожньому просторому чистому пляжі.

Пляжі порівняно чисті. Але це вранці. До вечора вони обростають купами сміття. А до ночі купи перетворюються в гори. І я не перестаю дивуватися звичкам нашого народу: донести свою пляшку або обгортку до урни - западло, а сидіти по вуха у власному лайні - НЕ западло. Де логіка?! Мені здається, що для багатьох українців демонстративно напаскудити в громадському місці і не прибрати за собою - ознака крутизни. Шо я, лох якийсь, прибирати за собою! Нехай Порошенко прибирає! Ну да ладно, це проблема загальноукраїнська. Просто тут, на відпочинку, цей контраст найбільш помітний: море, сонце і сміття.

А вздовж узбіч сміття зовсім не прибирається, тобто ніколи. Поодинокі кинуті пляшки або пакети приростають наступними, потім все це перетворюється в імпровізовані сміттєзвалища. Вот такой вот шикарний курорт.

Продовжимо про пляжах. Тому, хто забув взяти з собою на пляж каструльку котлет і кілограм насіння, кожні тридцять секунд будуть пропонувати креветку Лиманська, кукурудзу цукрову і пахлаву медову. Цього року продавці харчового сміття ходять по пляжах Коблева прямо стадами.

Так найчистіше ж!

Вартість послуг на пляжі:

Шезлонг - 20 грн.

Шезлонг з м'яким поролоном - 60-80 грн.

Парасолька - немає.

Катання на банані - 50 грн.

Політ на парашуті - 500 грн.

Що стосується моря, то відгуки про нього можна почути найрізноманітніші. Наприклад, багатьом не подобається, що в Коблево море дрібне. Тобто до глибини хоча б в два метри потрібно довго йти. Так це правда. Але особисто для мене це не проблема.

Кольором тутешнє море теж не радує - у берега воно жовтувате. Але зовсім не з бруду, а, швидше за все, від двох лиманів, які є сусідами з Коблево - Тилігульського і Дніпровським.

Крім час від часу зустрічається самотнього сміття, залишеного окремими рагулями, море, можна сказати, чисте. Нам сподобалося.

Катання на подвійному банані.

Зовнішній вигляд курорту

Коблево - один з найпривабливіших курортів, який доводилося бачити, побудований без дотримання будь-якої впорядкованості та мінімальної фантазії. Являє собою хаотичне нагромадження некрасивих убогих будівель, кіосків, сараїв, занедбаних недобудов, іржавих зборів і перегородок, а також куп сміття.

Коротше, загальний вигляд Коблева нагадує вихід з якої-небудь станції київського метро типу «Святошино», коли ти потрапляєш з самого підземелля в моторошний перехід-клоаку з безперервною торгівлею і напівдикими натовпами, а звідти виходиш в царство обшарпаних МАФів і лотків все з тими ж натовпами навколо. А ще кругом сміття і діючий на нерви гуркіт музики з усіх щілин. А ще роздовбані дороги з вічної пробкою і вантажівками, які чадять на кожному кроці. Напевно, як-то схоже виглядає пекло. Або, на худий кінець, його переддень.

Ось така "інсталяція" біля входу в Коблевська "стильний пляжний клуб-ресторан". Сайт "стильного клубу-ресторану" повідомляє також, що у них "абсолютно новий підхід до пляжного відпочинку на всьому узбережжі", і що вони "задовольняють найтонший смак улюблених гостей".

Є тут, звичайно, і світлі сторони. Хтось намагається облагородити шматочок землі навколо свого готелю. Але ці жалюгідні потуги губляться на тлі загальної смітника.

"Музичне мистецтво" в Коблево

Окремо хочеться згадати виконавців живої музики, кількість яких в місцевих забігайлівках зашкалює. Джазові імпровізації, легкий гітарний рок ... Жарт. Ви самі знаєте, яка музика звучить на чорноморському узбережжі.

У Коблево кафе розташовані впритул, тому виконавцям доводиться перекрикувати один одного. «Чарка горілки» плавно перетікає в «Вітер з моря дув», і тут уже якийсь хрипкий рис «летючою ходою вийшов з травня», а поруч стомлена сонцем співачка «йде така вся в дольчегабана». Коротше, вечорами какофонія страшна.

Коротше, вечорами какофонія страшна

Такий шикарний "торговий павільйон" прикрасить набережну будь-якого європейського курорту.

Мене завжди цікавило, як можна «відпочивати в ресторане» при такому гуркоті? Спілкуватися? Чути хоч щось? Загадка. Я думаю, що той, хто бував на зарубіжних морських курортах, підтвердить, що там в ресторанах завжди грає легка ненав'язлива музика такої гучності, щоб її було чутно, але щоб вона при цьому не заважала. А у нас? Чим голосніше, тим краще.

Розваги

Крім питному-музичних закладів, в Коблево є клюб, найвідоміший з яких «Бразил». Поруч розташований клуб «Аква», теж модний. Вечорами біля входу в деякі клуби як зазивав звиваються сексуальні (але не завжди) телички. Всередину ми зайти не ризикнули - страшно. Іноді в цих клубах виступають якісь відомі (кому-то) київські артисти.

Є в Коблево парк атракціонів з екстремальними каруселями. Ціни, як і раніше, невисокі. Нам сподобався атракціон «Восьминіг» (50 грн.) І ще якась хрень, яка піднімає вгору і перевертає (80 грн.). Ми не каталися, але народ страшно верещить. Деякі від захвату.

Деякі від захвату

Сексуальненько ...

Аквапарки ми не відвідували, тому скажемо тільки, що вони тут є. А ще є дельфінарій.

Нещасні експлуатовані тварини - це окрема тема. Коней і поні водять по пляжу цілий день у спеку, заманюють дітей покататися. Водять тут також облізлого верблюда. Його чомусь особливо шкода. Сумний він якийсь. Також пропонують сфотографуватися з нещасним павичем та іншими пернатими. Ми просимо вас, люди, якщо у вас є хоча б трохи милосердя, які не заохочуйте такі розваги, не мучте тварин!

комарі

Раз вже ми заговорили про тварин, то згадаємо ще одну проблему Коблева - велика кількість комарів ввечері. У перший день ми вирішили ввечері посидіти на пляжі в променях заходу. Що вам сказати? Через п'ять хвилин нас вже доїдали. Тому наш добрий рада: відразу купуйте фумігатор для житла і спіраль для відкритих приміщень. На наступний день ми на пляжі обклалися трьома тліючим спіралями і благополучно провели там дві години. Чого і вам бажаємо (тільки сміття, знову ж таки, забирайте з собою).

Чого і вам бажаємо (тільки сміття, знову ж таки, забирайте з собою)

Безперервний трафік в Коблево.

Думки з приводу

Так, не радує нас комфортом морський відпочинок на українських узбережжях. Виходить, що якісь люди спритно скористалися шматком морського узбережжя, а також анексією Криму (в якому, до речі, завжди було те ж саме), і рубають бабки, не докладаючи ні найменшого зусилля для поліпшення свого сервісу, не роблячи жодного кроку назустріч клієнтам. Навіщо? І так схавають, діватися-то нікуди. Тому, дорогі друзі, дуже просимо вас: чи не хаває! Чи не хаває лайно, а то звикнете. Так, в Україні не так багато варіантів для відпочинку високого рівня, але Коблево - це занадто.

Багато хто може заперечити, що це типу економ-варіант для бідних. Але Коблево - не тут випадок. Сервіс-то тут - справді для бідних, але ціни на житло - для багатих! Так що економити тут вдається хіба що власникам курортного бізнесу на сервісі і прибирання сміття.

Так что ревізор, на жаль, що не может рекомендуваті курорт Коблеве для відпочинку.

PS І про хороше. Гарне в Коблево є. І це, звичайно ж, море. Ми проводили багато часу на пляжі, цілий день засмагали і купалися, абстрагуючись від Коблевській «інфраструктури». Вечорами сиділи на березі - захід тут гарний. Для відпочинку на вихідні місце нам сподобалося. Але приїжджати сюди на довгий термін ми, швидше за все, не будемо.

Майже листівка.

Наостанок бажаємо всім нам дожити до появи хороших курортів в Україні.

Як доїхати до Коблева?
Отже, як доїхати в Коблево з Миколаєва?
Що це?
Собача будка?
А воно вам треба?
І чим же нас привабив цей номер?
А що?
Які туалети?
Який душ?
Навіщо?

Новости