Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт Завьяліха

Зима - це час, коли хочеться покататися на лижах. Адже кругом сніг і це зрозуміло. Навколо Москви і Пітера є досить багато різних курортів, так що можна і не виїжджати в великі гори. Але, наприклад, вже в районі Уралу ця інфраструктура ще тільки розвивається, але вже має хороші місця. І одним з таких стрімко набирають обертів місць є гірськолижний курорт Завьяліха. Знаходиться він біля міста Трехгорний. Це колишній засекречений місто Злотоуста 36, розташований в 200 км від Уфи і Челябінська.

Я побував тут, коли був в Уфі. Місце мені сподобалося. Тут проходять змагання, а також тренується національна збірна. Тут хороші траси і сервіс відповідає високому рівню. Також мене порадував привітний персонал, адже, на жаль, це не скрізь у нас зустрінеш.

Добирався я поїздом від Уфи. Вийшов на станції «В'язова», а тут пересів на маршрутку і, проїхавши всього двадцять кілометрів, я вже був на місці. Є й прямі автобуси з Челябінська, але я їхав не з нього. А якщо ви збираєтеся їхати машиною, то подивіться карту в інтернеті, адже там все докладно написано, куди і як.

А якщо ви збираєтеся їхати машиною, то подивіться карту в інтернеті, адже там все докладно написано, куди і як

Ну, перейдемо до трас, адже це головне в гірськолижному курорті . Тут є гора з однойменною назвою, висотою в 860 метрів. І під траси відданий північно-східний схил. В цілому є десять трас, з них одна чорна, сім червоних, одна для новачків і одна дитяча. Загальна протяжність становить шістнадцять з половиною кілометрів. Всі траси беруть свій початок на вершині і спускаються прямо вниз.

Всі траси беруть свій початок на вершині і спускаються прямо вниз

Що стосується основних трас, то їх протяжність досягає трьох кілометрів. Перепад висот сягає до 430 метрів. На схилах можливо позатрасове катання. У верхній частині гори прокладені траси для любителів бігових лиж, загальною довжиною 15 кілометрів. Але я катався в основному на головних трасах курорту. Спочатку зробив пару спусків на трасі для новачків на борді, а потім перейшов на середній рівень. Мені було в самий раз: і зручно і цікаво. На серйозні траси я не ходив, адже рівень у мене ще не той.

На серйозні траси я не ходив, адже рівень у мене ще не той

Підйомники є і бугельні, і крісельні. Особливий плюс в тому, що тут немає черг, адже є шестимісний підйомник і завдяки йому наверх потрапляють все швидко і вчасно. Можу сказати, що дана особливість мене досить сильно порадувала.

На курорті можна відмінно не тільки покататися, але і провести вечірню життя. Тут вона вся зосереджена в готельному комплексі.

Крім цього на вершині гори Завьяліха постійно працює ще одне кафе під назвою «Кристал». Тут продають напої, шашлики і тому подібні речі безпосередньо на вулиці з торгових наметів (вагончиків). У нижній зоні гори працюють кафе «Російська хата», кафе «Таверна» і «Спорт-кафе»

Тут можна взяти весь інвентар на прокат, а також найняти інструкторів. На підйомник я собі брав скі-пас на шестимісний. Один підйом коштує на ньому 150 рублів, на годину - 200. Я брав на день і він коштував тоді 1000, як зараз стоїть, я не знаю. Ціни тут ще залежать від того, в вихідний або будній день ви катаєтеся, в високий або низький сезон приїхали на курорт. Але орієнтовно то, що я вказав вище - не так вже й дорого.

В цілому, курортом я залишився задоволений. На Уралі це один з найкращих варіантів для зимових покатушек на сноуборді або лижах, так що раджу побувати тут і спробувати. Якщо вас взимку занесе в Уфу або Челябінстк, і у вас буде вільних пару днів і певна сума грошей для цього заняття. Я залишився задоволений.

Новости