Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Експеримент: Вибираємо школу англійської мови в Алмати

  1. Вартість навчання
  2. Період проходження одного мовного рівня
  3. Викладацький склад
  4. Кількість учнів в групі
  5. Використовувана література
  6. П'яте місце. школа Спасіbeaucoup
  7. Четверте місце. Мовна школа Oxford-education.
  8. Третє місце. Мовна школа Logos.
  9. Друге місце. Мовна школа Interpress.
  10. Перше місце. Мовна школа Tamos education

Фотограф Vox Populi Тимур Батиршін приступив до здійснення новорічного обіцянки - вивчити англійську мову. Ми вирішили скласти власний рейтинг мовних шкіл і дізнатися, яка з них зможе допомогти Тимуру реалізувати намічений план. Фотограф Vox Populi Тимур Батиршін приступив до здійснення новорічного обіцянки - вивчити англійську мову

Але перед тим як відправитися в обрані центри, ми хочемо розповісти вам про одну з найбільших лінгвістичних шкіл Казахстану - ELC Almaty, Astana. English Republic. Два філії школи є в Алмати і один - в Астані.

Курси розмовної англійської мови ELC поза нашого рейтингу, тому що вони унікальні. А унікальність їх - в авторською методикою викладання English Republic, яку розробили творці школи, подружжя Платон і Марія Цай.

Ні для кого не секрет, що після вивчення іноземної мови в школі, у вузі, а то ще й на мовних курсах, людина так і не починає говорити на ньому. А все тому, що в багатьох мовних школах і вузах учням спочатку дають граматику. Ну а далі - зубріння, яка навряд чи навчить вас спілкуватися англійською правильно і вільно.

В даному випадку автори програми гарантують успіх своїм студентам вже через місяць занять. Ну а ті, хто успішно пройшли всі курси школи, вільно і швидко зможуть говорити про те, що думають. Почнуть розуміти англійську мову на слух і навчаться думати на мові великого Шекспіра, чи не прокручуючи в голові відповідні слова. Придбають правильну вимову і не будуть переживати за те, що іноземці їх не зрозуміли. Заняття допоможуть перемогти мовний бар'єр і позбавити від страху говорити.

Уроки в ELC проходять в ігровій формі, в легкій і невимушеній обстановці. Учні не сидять всі три астрономічні години в одній аудиторії, зазубрюючи форми дієслів і незрозумілі правила, а постійно взаємодіють з викладачами і відпрацьовують навики в інтерактивному спілкуванні з аудиторією. Таким чином, розмовна англійська займає близько 80% навчального часу, за яке студенти встигають поповнити свій словниковий запас, запам'ятати фрази і навчитися їх застосовувати. Решта 20% навчального часу припадають на граматику, вивчення якої не викликає ускладнень.

Решта 20% навчального часу припадають на граматику, вивчення якої не викликає ускладнень

Дізнатися всі подробиці про унікальну програму лінгвістичної школи ELC, прочитати відгуки студентів, отримати інформацію про курси та вартості навчання, а також записатися на безкоштовний пробний урок в Алмати ви зможете за номерами: +7 (727) 329-27-12, +7 ( 727) 327-26-63, або на сайті www.elca.kz .

Крім того, якщо підписатися на сайт, ви регулярно будете отримувати розсилку з новими словами і цікавими, сучасними виразами і фразами англійською мовою, які поповнять ваш словниковий запас.

Вибір мовних шкіл залежить від бажання і можливостей людини, що приступив до вивчення. Ми переглянули всі мовні центри, розташовані в Алмати. Згідно Yellow Pages, зараз працюють 103 школи, що надають можливість вивчення мови на рівні Intermediate (середній рівень).

Ось кілька факторів, за якими ми визначали п'ять кращих мовних центрів Алмати.

Вартість навчання

Перш ніж йти в мовний центр, необхідно оцінити свої фінансові можливості. Найчастіше вартість навчання залежить від періодичності занять, тому якщо ви раптом побачите низькі ціни, не поспішайте з рішенням: можливо, це пов'язано з тим, що у вас буде всього 3-4 заняття на місяць. Такий варіант Тимуру не підходить, тому йому доведеться викласти близько 20 000 тенге.

Такий варіант Тимуру не підходить, тому йому доведеться викласти близько 20 000 тенге

Період проходження одного мовного рівня

Деякі з недавно відкритих шкіл, наприклад, Спасіbeaucoup, пропонують освоїти один з рівнів за 3 місяці. З огляду на, що в інших центрах термін навчання становить від 4 до 5 місяців, ми не віримо в високу якість такого навчання. Рухаємося далі.

Рухаємося далі

Викладацький склад

Важливо, щоб в центрі був як місцевий викладач, так і носій мови. Місцевий викладач зможе доступно пояснити особливості граматики на початковому етапі, а носій мови закріпить ці правила при розмовній практиці. Тимур абсолютно не пам'ятає граматику, а його словниковий запас обмежується словами "Hi" і "Ok".

Тимур абсолютно не пам'ятає граматику, а його словниковий запас обмежується словами Hi і Ok

Кількість учнів в групі

Індивідуальні заняття з викладачем - дороге задоволення. В середньому один такий урок обійдеться в 4 000 тенге. Оптимальний варіант для нас - група з 5-6 чоловік. Це зручно з двох причин: по-перше, в групі такого розміру неважко налагодити контакт, щоб практикувати розмовні навички; по-друге, під час уроку викладач зможе попрацювати з кожним учнем по кілька хвилин.


Використовувана література

Для нас було важливо, щоб літературу, необхідну для проходження курсів, можна було легко знайти в книгарні. Найпопулярніша - English File.

Найпопулярніша - English File

Визначивши ці критерії, ми заглянули на заняття груп Intermediate в п'ять мовних центрів. Нам було важливо, щоб викладач приділяв під час заняття увагу не тільки граматики, а й розмовної мови, вчив правильно формулювати свою думку і висловлювати її. Останні місця в рейтингу відведені тим мовним центрам, в яких основний акцент робиться все-таки на голу теорію. Лідируючі позиції - у тих, хто вміє комбінувати теорію і практику.

Лідируючі позиції - у тих, хто вміє комбінувати теорію і практику

П'яте місце. школа Спасіbeaucoup

Місяць навчання в цій мовній школі коштує 1 500 тенге - при одному занятті в тиждень, 7 500 тенге - при трьох заняттях в тиждень, 12 000 тенге - три заняття в тиждень для міні-групи.

Період проходження одного мовного рівня - 3 місяці. У разі успішного засвоєння матеріалу рівень можна пройти і за 2 місяці.

Викладацький склад представлений місцевими молодими фахівцями.

Кількість осіб в групі: звичайна група - 10-18 чоловік, міні-група - 5-7 чоловік.

Використана література: New English File

Використана література: New English File

Як стверджує Улжан Смадіяр, засновник мовної школи Спасіbeaucoup, викладачі можуть використовувати в якості навчальних посібників різні інформаційні джерела. Таким чином, у того, хто навчається є можливість навчитися складати і розуміти тексти з різним стилем викладу. Особливу увагу викладачі приділяють розмовній мові, на заняттях використовують метод "Гарячого стільця" (питання - відповідь).

Адреса: пр. Абая, 52В, офіс 315.

Четверте місце. Мовна школа Oxford-education.

Місяць навчання в мовній школі Oxford-education варто 15 600 тенге для дорослих і школярів старше 12 років в групах Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate; Upper-Intermediate, Advanced - 16 800 тенге. Інтенсивні курси коштують дорожче. Період проходження одного рівня - 4,5 місяця. Учень вибирає потрібну для нього структуру занять: 12 занять по 90 хвилин або 8 занять по 135 хвилин на місяць.

У цьому мовному центрі працюють викладачі КазУМОіМЯ ім. Абилай хана (колишній АПІіЯ).

У групі займаються від 6 до 12 осіб.

Використана література: New English File.

При центрі працює English Club, організуючий щотижневі зустрічі з кимось із носіїв мови. Вхід вільний. Структура занять наступна: перевірка домашнього завдання, виконання усних і письмових завдань. Викладачі використовують аудіо- та відеоматеріали.

Адреса: вул. Тімірязєва, 57А.

Третє місце. Мовна школа Logos.

Загальні курси в мовній школі Logos стоять 25 000 тенге, інтенсивні - 35 000 тенге, індивідуальні - від 30 000 тенге.

Період проходження загальних курсів - 4-4,5 місяці (3 рази на тиждень по півтори години), інтенсивних курсів - 2,5 місяця (5 разів на тиждень по 1,5 години).

Заняття в школі ведуть тільки місцеві викладачі.

Заняття в школі ведуть тільки місцеві викладачі

У звичайній групі займаються - 2-4 людини, в міні-групі - 2-3 людини.

Використана література: New English File.

Дана школа надає можливість по вивченню англійської мови та допомагає пройти навчання в вищих навчальних закладах таких країн, як Малайзія, Китай, Об'єднані Арабські Емірати, Кіпр, США.

Елеонор Філіп, менеджер з навчання за кордоном, каже, що крім курсів англійської мови, діють програми "Навчання + стажування", Work & Travel USA, Work & Study Canada та ін.

Адреса: пр. Абая, 42А, офіс 102.

Абая, 42А, офіс 102

Друге місце. Мовна школа Interpress.

Навчання в мовній школі Interpress коштує 29 900 тенге.

Період проходження повного курсу одного з рівнів - 6 місяців, неповного - 3 місяці. Студенти можуть навчатися або 3 рази в тиждень по 90 хвилин, або 2 рази по 135 хвилин, в залежності від власних побажань і можливостей.

У мовній школі працюють як місцеві, так і зарубіжні викладачі, що мають в обов'язковому порядку міжнародний сертифікат (CELTA або IHC).

У мовній школі працюють як місцеві, так і зарубіжні викладачі, що мають в обов'язковому порядку міжнародний сертифікат (CELTA або IHC)

Кількість осіб в групі: 6-12 слухачів. Існує вікове розмежування.

Використана література: New English File.

Використана література: New English File

Айгер Ондабаева, адміністратор філії Interpress: "По середах о 20:30 в нашій мовній школі проводиться English Club. Для студентів Interpress відвідування обійдеться в 300 тенге, для інших учасників - 500 тенге".

Адреса: вул. Курмангази, 33.

Курмангази, 33

Перше місце. Мовна школа Tamos education

Місяць мовних курсів з місцевим фахівцем коштує 16 800 тенге для дорослих і школярів старше 13 років; інтенсивний розмовний курс з викладачем з Англії - 19 200 тенге. Період проходження одного рівня: 4,5 - 5 місяців. Учень може відвідувати курси або 3 рази в тиждень по 2 академічні години, або 2 рази по 3 академічні години.

У мовній школі Tamos education працюють як місцеві викладачі, так і носії мови з Англії.

Кількість осіб в групі: 7-8 осіб.

Використана література: New English File, New Headway, Grammar murphy, Family and Friends.

Як каже менеджер Валерія Павлова, відмінною рисою даної мовної школи є те, що щорічно в лютому-березні проводиться олімпіада, головний приз якої - поїздка до Англії.

Адреса: вул. Науризбай батира 94, кут вулиці Толі бі.

Після складання рейтингу Тимур захотів пройти безкоштовний пробний тест на визначення рівня в школі-переможниці - Tamos education.

- Хочу вивчити англійську мову, тому що він стане в нагоді мені в професійній діяльності. Я в будь-якому випадку хотів би його вивчити, тому обов'язково знайду на цей час. Англійська потрібен, тому що без нього нікуди. Хотілося б співпрацювати з різними іноземними компаніями, - говорить Тимур.

У будь-якому випадку хотів би вивчити англійську мову, тому обов'язково знайду на цей час. Англійська потрібен, тому що без нього нікуди.

Англійська потрібен, тому що без нього нікуди

Останній раз Тимур стикався з англійською мовою ще в школі. За словами фотографа, знання у нього дуже поверхневі.

- Я почав з відео-уроків "Поліглот". Мене вистачило всього на два уроки. Зараз у мене інша мотивація: якщо я заплачу гроші, то не відвідувати заняття просто не зможу, - розмірковує наш Тимур.

У школі Tamos education Тимуру запропонували граматичний тест, що складається з 20 питань. Тест визначає рівень підготовки: від elementary (початковий рівень) до upper-intermediate (вищий середній рівень). Природно, граматичний тест не може показати все "вразливі" місця, тому існує ще й інший вид тесту - Speaking (співбесіда). У мовному центрі є можливість пройти співбесіду з носієм мови.

У мовному центрі є можливість пройти співбесіду з носієм мови

Якщо претендент дав 15 і більше правильних відповідей, він допускається до співбесіди. Після двох етапів тестування проводиться розподіл в групи від чотирьох чоловік до шести. Заняття в групі Elementary проводить місцевий викладач, який зможе пояснити складну граматику просто і доступною мовою. Освоїти наступний рівень допомагають вже безпосередньо носії мови.

Освоїти наступний рівень допомагають вже безпосередньо носії мови

Тимуру повідомили результат: 6 правильних відповідей з 20-ти можливих. Це - початковий рівень. Визначивши свій рівень, необхідно узгодити час занять. Тимуру зручно займатися ввечері після роботи. Така група займається кожен понеділок, середу і п'ятницю з 20:00.

- Зараз в нашому мовному центрі навчається близько 650 студентів. В іншій філії нашого центру, розташованому на вул. Абая - торгути Озала, навчається близько 1 000 студентів, - каже директор філії Tamos education Нур Мукаметкалі.

Комплект підручників New Headway рівня Elementary, який доведеться придбати Тимуру, обійдеться в 8 100 тенге. У комплект входять: Work Book, Student Book, книга з граматики і навчальний диск.

У комплект входять: Work Book, Student Book, книга з граматики і навчальний диск

Перший крок на шляху до реалізації мети здійснено: Тимур усвідомив, що робота має бути серйозна.

Якщо ви теж маєте мрію і хочете її реалізувати, приєднуйтесь до нас і нічого не бійтеся. Світ простіше, ніж здається. Vox Populi в цьому впевнений!

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новости