Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яку країну вибрати або де краще відпочити

  1. Наш улюблений Таїланд
  2. Де краще відпочити в січні
  3. Де краще відпочити в лютому
  4. Де краще відпочити в березні
  5. Де краще відпочити в квітні
  6. Де краще відпочити в травні
  7. Де краще відпочити в червні
  8. Де краще відпочити в Липні
  9. Де краще відпочити в серпні
  10. Де краще відпочити в вересні
  11. Де краще відпочити в жовтні
  12. Де краще відпочити в листопаді
  13. Де краще відпочити в грудні

Не раз уже було, що друзі у нас запитували в різні пори року ради, а куди зараз краще всього поїхати? А як зараз з дощами? А яка погода зараз в ...? Ну, і так далі. Щоб спростити життя собі і вам всім, я тут зібрала найпривабливіші напрямки і країни, де краще відпочивати в кожен конкретний місяць.

Наведений нижче набір рекомендацій є загальним, і по кожній країні потрібно обов'язково потім окремо подивитися прогноз погоди і почитати особливості клімату саме того місця і пляжу, куди ви збираєтеся. Інформація збиралася за відгуками з форумів, тому що на сайтах турагентств і туроператорів часто написаний повна маячня, на зразок того, що краще за все в серпні відпочивати в Єгипті (там же спека неймовірна!)

Зміст статті

Наш улюблений Таїланд

Хочу загострити увагу, що є на світі такі чарівні місця, де можна спокійно відпочивати цілий рік, наприклад, в Таїланді в Паттайя, Ча-ам, Хуа Хін. Або на Канарах на острові Тенеріфе, де цілий рік сприятлива погода. Або так улюблені всіма прекрасні Мальдіви. Тому їх я не буду згадувати в кожному місяці.

Окремо я ще написала статтю про наш улюблений Таїланд: Погода в Таїланді по місяцях .

Не раз уже було, що друзі у нас запитували в різні пори року ради, а куди зараз краще всього поїхати

Пляж Nai Harn

Де краще відпочити в січні

Якщо ви хочете позасмагати і викупатися в море, найкраще місце - це азіатські пляжі (Індонезія, Балі, Таїланд (о.Пхукет, Крабі, о.Пхі-Пхі і ін.), Малайзія, Індія, Гоа, Шрі Ланка, Мальдіви, Сейшели, ОАЕ) або пляжі Карибського моря (Домінікана, Куба, Таїті і ін.)

Можна і в Єгипет або Туніс рвонути, але майте на увазі, що там буде просто комфортно тепло для прогулянок, але ніяк не для купання-загоряння.

При плануванні поїздки, не забувайте, що січень - це святковий місяць і краще купити всі квитки заздалегідь.

Де краще відпочити в лютому

Найспекотнішими в цьому місяці є такі країни, як Таїланд (о.Пхукет, Крабі, о.Пхі-Пхі, о.Чанг), Камбоджа і їх найближчі сусіди М'янма, Малайзія, Філіппіни. У В'єтнамі теж добре, особливо для серферів, тому що там великі хвилі. Можна спробувати поїхати і на Балі, хоча є ризик все ще потрапити в дощовий сезон. Можете поїхати і в країни трохи західніше, наприклад, ОАЕ, Гоа, Шрі-Ланка або Мальдіви.

Починаючи з лютого двері потихеньку відкриває Європа, і вже в лютому можна влаштувати екскурсію по півдню Італії.

А можна добре відпочити на Канарах. Або вибрати ще більш західний напрямок і відпочити в лютому на іншій півкулі, наприклад, на Карибах.

Де краще відпочити в березні

Найпопулярнішим місцем пляжного відпочинку в березні можна назвати Єгипет. І хоча там може бути ще трохи вітряно але вже досить тепло, щоб ніжитися на пляжі і купатися в Червоному морі. Так само, не сильно жарко в цьому місяці в ОАЕ, Домінікані і на островах Карибського басейну.

У березні так само вже стає можливим відвідати Чилі, Бразилію, Мексику.

Як і раніше привітними для туристів залишаються пляжі азіатських таких країн і островів, як Таїланд (о.Самуї, о.Тао, о.Пханган), В'єтнам (хоча там можуть бути великі хвилі), Сінгапур, Малайзія, Гоа, Шрі-Ланка, Сейшели , Мальдіви. На Балі починається справжній сухий жаркий сезон.

Де краще відпочити в квітні

Квітень уже більш теплий місяць і все більше і більше країн готові прийняти туристів на своїх пляжах. Все так же доброзичливі в плані погоди азіатські країни Таїланд (о.Самуї, о.Тао, о.Пханган), В'єтнам, Малайзія, острів Балі. Одним з кращих виборів може бути острів Хайнань в Китаї. І незмінно сприятливими в плані погоди залишаються Мальдіви.

І незмінно сприятливими в плані погоди залишаються Мальдіви

Rawai Beach, Таїланд

На Гоа, кажуть, вологість підвищена, жарко і можуть бути високі хвилі, але погода хороша.

В Єгипті, Тунісі, і Марокко в квітні тепло, але ще не жарко, а в Ізраїлі (в Ейлаті) самим піком сезону якраз вважається квітень.

Теплим і привітним залишається море на Канарах і Карибах. З квітня можна поїхати ще й на Мальту, але майте на увазі, що в цей час там пік туристичного сезону.

Ну, і в квітні вже активно починають їздити автобусні тури по весняній Європі.

Де краще відпочити в травні

Найпопулярнішими напрямками є Туреччина і Єгипет, в цих країнах ще не жарко, але вже дуже добре. Така ж приблизно погода і в Тунісі, і в Марокко.

З азіатських країн незмінно хорошими залишаються пляжі Таїланду (о.Самуї, о.Тао, о.Пханган), де жарко, але поки що терпимо, Сейшели, Сінгапур, Індонезія, Балі, В'єтнам з ясною погодою і прозорим морем. Додатковим плюсом є те, що 25 травня всі буддійські країни красиво і яскраво святкують день народження Будди.

У Домінікану і на Кариби можна їхати, якщо не бентежать короткочасні тропічні зливи. На о.Тенеріфе добре, жарко вдень і злегка прохолодно ввечері, але може здатися прохолодною вода в океані.

У травні у всій Європі починається активне цвітіння і це відмінний період для поїздок в будь-яку Європейську країну, особливо красиво, кажуть на Лазурному березі Франції.

Де краще відпочити в червні

Найпопулярнішим літнім напрямком є ​​Туреччина і всілякі пляжі Європи, наприклад Болгарія, Хорватія, Чорногорія, Італія, Іспанія та прилеглих островів, наприклад Сицилія, Майорка, Мальта. А ось на Лазурному березі море ще прохолодне в цьому місяці зате можна просто поїздити по красивих містечкам Франції.

Можна запропонувати вам поїхати і в Грецію з її островами Крит, Родос, Корфу, Закінф або на Кіпр, але майте на увазі, що там може виявитися холоднувато ще.

З східно-азіатських країн можна вибрати Балі, там якраз в червні не так волого і немає дощів або Таїланд (о.Самуї, о.Тао, о.Пханган). Від поїздок в інші азіатські і південно-африканські країни я б вас застерегла - занадто там жарко в цей період. Так само, як і на Карибах, хоча багато в цей час все одно їздять в Домінікану.
А в Тунісі і Марокко, навпаки може бути ще недостатньо тепле море.

Ну, і стають поступово доступні різні куточки нашої батьківщини, причому не тільки чорноморсько-курортні, але і різні місця для туристичних походів, такі, як Кавказ, наприклад.

Де краще відпочити в Липні

Якщо ви великий любитель спеки, то в липні вам саме час поїхати або на європейські середземноморські пляжі в такі країни, як Італія, Іспанія, Португалія чи Греція з її островами Крит, Кос, о-ва Киклад, Родос, Корфу, де через вітерця не так жарко, або в Марокко і на Карибах, наприклад в Домінікані. З липня починається також самий сезон в Тунісі і за відгуками туристів добре на Балі і на тайських островах Самуї, Тао, Пханган.

І не забуваємо середземноморські острови Майорка, Сицилія, Мальта, де спекотно, але спека не дуже відчувається.

Друзі нам радили обов'язково написати, що в цьому місяці дуже добре на Лазурному узбережжі у Франції, і море вже тепле і погода чудова.

Якщо ж ви віддаєте перевагу трохи спокійнішу в плані спеки погоду, то вам саме час їхати на чорноморські пляжі нашої країни, України або Болгарії, або ж поніжитися на сонечку біля Адріатичного моря в Чорногорії і Хорватії.

У липні цілком готове прийняти туристів вже Азовське море, а по всій Росії можна знайти масу класних місць для дикого відпочинку і туристичних походів. Кажуть, цього місяця самий сезон в Карелії, наприклад.

Кажуть, цього місяця самий сезон в Карелії, наприклад

Дикий пляж між Джанхотом і Дивноморське

Де краще відпочити в серпні

Серпень - самий жаркий місяць літа та якщо вас не лякає спека, ви можете відправиться на відпочинок на середземноморські пляжі Європи в Іспанію, Італію, Францію (Лазурний берег) або Грецію, Кіпр і Кріт, де через сухого повітря спека повинна переноситися легше.

Не так жарко має бути на море можна в Чорногорії, Хорватії та Болгарії.

Гарна погода для пляжного відпочинку в серпні в Арабських Еміратах і в Південно-Східній Азії на островах Таїланду - Самуї, Тао, Пханган або в Індонезії на о. Балі. Якщо не лякають хвилі і сильні течії, то можете поехат і на Шрі Ланку.

У Туреччині спека спадає до кінця серпня, а море, як і раніше буде таке ж тепле. Хоча популярним залишається Єгипет, відпочивати там буде дуже складно через палючого сонця. Так само, як і на Кубі і в Домінікані, де дуже жарко і волого і вже може розпочатися сезон дощів.

У вересні комфортно на Канарах, хоча вода там може бути не дуже теплою.

І саме роздолля для походников починається в Росії. У цьому місяці можна сходити в туристичний похід в гори Алтаю, з'їздити на Байкал, Урал, а можна і просто відмінно провести час на озері Селігер.

Де краще відпочити в вересні

Самим, популярним напрямком у вересні стане Туреччина, де вже не так жарко, а вода в морі ще дуже тепла. Така ж погода і в Тунісі, Марокко та Єгипті.

На Європейські пляжі Болгарії, Хорватії і Чорногорії краще їхати в першій половині вересня, тому що потім можуть початися дощі і буде вже холодно. А ось в Італії, Греції, на Кіпрі буде ще дуже хороша погода. Вересень взагалі вважається найкращим місяцем для відвідин Кіпру. В Іспанії можна відвідати Майорку, Малагуф. Якщо дощі там і будуть, то переважно в другій половині вересня і будуть поки що короткочасні.

Для серферів, особливо початківців, рекомендують Португалію. Вересень і жовтень-відмінне час, щоб вчитися. І хоча вода в океані вже прохолодна, але для тих, хто в гідрокостюмах, це не так страшно.

Оксамитовий сезон в цьому місяці так само на Сицилії, навіть якщо і йде дощ, море все одно тепле.

Вересень-це високий сезон для Балі, в цей час погода там відмінна, і вже не жарко на Канарах, хоча море може здатися холодним.

Все ще можна відпочити на курор України і Росії, погода там поки ще теж тепла.

Де краще відпочити в жовтні

У жовтні відмінно можна відпочити в Єгипті, Марокко, Тунісі, жарко вже не буде, але вода ще залишається приємно теплою. Те ж саме можна сказати і про Ізраїль і Йорданію.

Також все ще можна з'їздити до Туреччини, хоча вечорами може бути вже прохолодно.

У Греції (особливо на островах Кріт, Родос) ще тепло, але можуть бути вже сильні вітри. Зате на Кіпрі відмінна погода в жовтні.

З Європейських островів можна з побоюванням запропонувати Сицилію, Мальту. Море там не така тепле, як раніше, але купатися ще можна.

Відкриває свої двері Східна Азія, жовтень вважається найкращим часом для відпочинку в ОАЕ, вже можна купатися в Китаї на о. Хайнань, і в Гоа, а в Таїланді (Пукет, Крабі, Пі Пі, Ко Чанг, Паттайя, Ко Самет) закінчується основний сезон дощів.

Де краще відпочити в листопаді

В Єгипті, Марокко, Тунісі з листопада починається оксамитовий сезон, але це не означає, що буде холодно, просто не так жарко вдень, а вечорами прохолодно. Так само для відпочинку в листопаді підійде Маврикій або Майдера (Португалія).

На Канарах і на Кіпрі зберігається купальний сезон, хоча теж може здатися трішки прохолодно.

Зате відкривається справжній сезон в країнах і на островах Східної Азії: в ОАЕ, на Мальдівах і Сейшелах уже не жарко, але комфортно тепло. На півдні В'єтнаму починається сухий сезон, в Малайзії найкраще поїхати на західні острови, там майже немає дощів, так само, як і в Камбоджі. У Таїланді відвідайте в листопаді острова Пхукет, Крабі, Пхі-Пхі, Ланта, Ранонг, Пханг-Нга, Сатун, Чанг і Самет.

Листопад - це найкращий час для відпочинку в Індії, Гоа, Шрі Ланці, там темература води майже така ж, як температура повітря.

У Мексиці і в Карибському басейні (Куба, Домінікана) починається сухий сезон, хоча короткочасні зливи ще можливі.

Де краще відпочити в грудні

В зазвичай вибирають ті місця, де найтепліше в цьому місяці. І це без сумніву Східна Азія. На Гоа в грудні розпал сезону, можна поїхати в Шрі Ланку або на один з островів Таїланду (Пхукет, Крабі, Пхі-Пхі, Чанг, Самет і ін). Не менш тепло і в сусідніх країнах - Лаос, Камбоджа, Малайзія. У В'єтнамі теж тепло, але трохи неспокійний океан.

Багато хто вибирає Об'єднані Арабські Емірати, але майте на увазі, що вода може бути вже прохолодною в грудні. Єгипет і Канари в цьому місяці як рулетка, погода може бути нормальною, а може бути вітряно і холодно.

На Карибах (Куба, Домінікана) в грудні тепло і переважно сухо, хоча на короткий час і може пройти дощ.

PS Якщо у вас є якась цікава і корисна інформація по темі, де краще відпочити в кожному місяці, буду рада будь-яким вашим відгуками і зауважень.

PPS Пам'ятайте, що в залежності від країни, потрібно користуватися різними системами бронювання готелів, в Європі однієї, в Азії інший. Але ціни відразу в усіх системах на один і той же готель можна дізнатися в метапоісковіке RoomGuru , Дуже зручна шутковіна.

А як зараз з дощами?

Новости