Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Який курорт на Шрі-Ланці вибрати?

  1. Бентота
  2. Рекомендуємо готелі:
  3. Берувела
  4. Рекомендуємо готелі:
  5. Негомбо
  6. Рекомендуємо готелі:
  7. Калутара
  8. Рекомендуємо готелі:
  9. Віддав
  10. Рекомендуємо готелі:
  11. Унаватуна
  12. Рекомендуємо готелі:
  13. Діквелла
  14. Рекомендуємо готель:
  15. Тангалле
  16. Рекомендуємо готелі:
  17. Індурува
  18. Рекомендуємо готель:
  19. Хіккадува

У цій статті ми допоможемо вибрати для вас кращий курорт і розповімо про найкращі готелі на узбережжі.

Бентота

Відомий курорт на південно-західному узбережжі острова
Відомий курорт на південно-західному узбережжі острова. Це одне з найромантичніших місць на Шрі-Ланці, куди вважають за краще приїжджати молодята і закохані парочки. Славиться своїм пальмовою вином, а також прекрасними можливостями для водного спорту і дайвінгу. Готелі світового класу пропонують найвищий рівень сервісу, а небагатолюдні багатокілометрові пляжі - усамітнення та комфорт. Спокійний пляжний відпочинок можна чергувати з активним. Бентота прекрасно підходить для початківців дайверів, так як тут прозора вода, майже немає течій, а красиві коралові рифи починаються вже на глибині 4-5 метрів.

Рекомендуємо готелі:

  • Bentota Beach Hotel 4 *
  • Club Bentota 4 *
  • The Surf 4 * +
  • Vivanta By Taj Bentota 5 *

Берувела

Берувела

Старовинний ланкийский місто. Тут знаходиться одна з найстаріших мечетей Шрі-Ланки. Курорт Берувела досить молодий і бурхливо розвивається. За останні кілька років тут були побудовані нові готелі, магазини, покращена туристична зона. Берувела лежить на самому початку 130-кілометрового пляжу, що простягнувся вздовж всієї південно-західній частині острова. Купатися на пляжах Берувела можна цілий рік. Найчистіше пісок, пальми, блакитна вода, яскраве сонце - в Берувела є все, що потрібно для пляжного відпочинку і чудового засмаги.

Рекомендуємо готелі:

  • The Palms 4 *
  • Cinnamon Bey 5 *
  • Негомбо

    Негомбо

    Негомбо - один з найбільших міст Шрі-Ланки, розташований на східному узбережжі острова, на березі однойменної лагуни. Він відомий не тільки мальовничою природою і пляжами, але і багатою історією і культурою. Найближчий курорт від міжнародного аеропорту Коломбо (всього 7 км). Це ідеальний курорт для тих, хто не хоче втрачати час на довгі переїзди. У місцевій бухті щодня виловлюють величезна кількість риби, яку можна купити на рибному ринку «Леллама» - другому за величиною в країні. Це рай для для любителів риби і морепродуктів. Ще Негомбо називають «маленьким Римом» Шрі-Ланки через велику кількість католицьких церков і соборів.

    Рекомендуємо готелі:

    • Paradise Beach Hotel 3 *
    • Jetwing Blue 4 * +
    • Camelot Beach 3 *
    • Калутара

      Калутара

      Сьогодні це сучасний курортне місто з великими можливостями для водного спорту та пляжного відпочинку. Тут можна зайнятися водними лижами, віндсерфінгом, кайт-серфінгом, вітрильним спортом, підводним полюванням, здійснити захоплюючу екскурсію по річці Калу-Гангу, покритої мангровими заростями. Головна визначна пам'ятка Калутара - величезна буддійська ступа, настільки колосальних розмірів, що видно її ще до в'їзду в місто.

      Рекомендуємо готелі:

      • Royal Palms 5 *
      • Tangerine Beach 4 *
      • The Sands 4 *

      Віддав

      Невеликий тихе містечко, відомий плантаціями кокосових пальм, каучуку і кориці, виробництвом пальмового вина і оцту, виробами з кокосового волокна
      Невеликий тихе містечко, відомий плантаціями кокосових пальм, каучуку і кориці, виробництвом пальмового вина і оцту, виробами з кокосового волокна. Тури в Віддав користуються успіхом у любителів пляжного відпочинку завдяки прекрасному піщаному пляжу. Його ширина в деяких місцях досягає 60 м! Готелі розташовуються на пляжі далеко один від одного, забезпечуючи тишу і усамітнення своїм гостям. Одне з кращих місць для спокійного відпочинку і релаксації далеко від міської суєти.

      Рекомендуємо готелі:

      • The Blue Water 5 *
      • Villa Ocean View 3 *
      • Унаватуна

        Унаватуна

        Відома своїм красивим напівкруглим пляжем, який канал «Діскавері» в 2004 році включив в десятку кращих у всьому світі. Блакитна лагуна з прозорою водою захищена подвійним кораловим рифом. Купання тут приємно і безпечно, так як глибина лагуни всього 6 метрів, і вода прекрасно прогрівається протягом всього року. Дайвери знайдуть в Унаватуне химерні рифи, безліч видів риб і морських черепах, а також затонулі кораблі. Відпочинок в Унаватуне привертає еко-туристів, для яких є багато піших стежок в тропічних джунглях.

        Рекомендуємо готелі:

        • Calamander Unawatuna Beach 4 *
        • Coco Bay 4 *
        • Neptune Bay Hotel 3 * +
        • Діквелла

          Діквелла

          Місто, відомий своїм гучним ринком, який відкривається щосуботи недалеко від пляжу. Головна визначна пам'ятка Діквелли - найбільша на Шрі-Ланці статуя сидячого Будди висотою 50 метрів. У Діквелле гарний пляж і лагуна в формі лука, захищена рифами і мілинами.

          Рекомендуємо готель:

          Тангалле

          Старовинне місто на південному узбережжі Шрі-Ланки зберіг чарівність голландської колонії XVIII століття
          Старовинне місто на південному узбережжі Шрі-Ланки зберіг чарівність голландської колонії XVIII століття. У центрі міста зберігся голландський форт. Однак найбільше Тангалле відомий своїми пляжами. Через віддаленість від Коломбо (195 км) тут трохи туристів, і на протязі декількох кілометрів на узбережжі можна не зустріти жодної людини. Чудово підходить для усамітненого відпочинку.

          Рекомендуємо готелі:

          • Eva Lanka Hotel 4 *
          • Ranna 212 4 *

          Індурува

          Індурува

          Невелике рибальське село недалеко від Коломбо, що простягнулася вздовж струмка. У Індурува широкі безлюдні пляжі, ідеальні для прийняття морських і сонячних ванн. Тут є свій ринок, магазинчики і готелі на різноманітних смак і гаманець.

          Рекомендуємо готель:

          • Induruwa Beach 3 *
          • Хіккадува

            «Мекка» дайверів і любителів активного відпочинку, популярний курорт з розвиненою інфраструктурою і прекрасним широким пляжем
            «Мекка» дайверів і любителів активного відпочинку, популярний курорт з розвиненою інфраструктурою і прекрасним широким пляжем. Сезон дайвінгу триває тут з листопада по квітень, глибина занурень - від 4 до 40 м, є кілька цікавих затонулих суден. Є прокат обладнання і курси для початківців. Ті, хто бояться пірнати з аквалангом, можуть поплавати з маскою і трубкою або замовити прогулянку на човні зі скляним дном. Корали в Хіккадуве вважаються одними з найкрасивіших у всій Азії.

            Хіккадува - рай не тільки для дайвінгу, але і для серфінгу. Сюди з'їжджаються серфери з усього світу, особливо під час сухого сезону, з листопада по березень. Висота хвиль досягає 3,5 метрів.

            Сьогодні курорт являє собою суцільну ланцюжок готелів, хостелів, барів, ресторанів і магазинів, що простягнулася на 4 км. Тут завжди багато молоді з усіх куточків земної кулі.

            Рекомендуємо готелі:

Новости