Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як ПРАВИЛЬНО вибрати курорт в Чорногорії

Курортні міста розташовані уздовж всього чорногорського узбережжя. При виборі свого місця відпочинку варто звернути увагу на характеристики пляжів, орієнтацію курорту на певного роду туристів, наявність бажаних розваг або пам'ятників архітектури.

Боко-Которська бухта

Герцег Нові називають і містом кішок за велику кількість мешкають там вусатих. І містом сходів, тому що він спускається до моря терасами зі схилів гори Орьен. І музою художників і поетів за чудову красу. Але найчастіше, Герцег Нові називають ботанічним садом Чорногорії. Ботанічний сад в прямому сенсі слова тут є, причому старовинний і дуже цікавий. У ньому не тільки росте велика кількість реліктових, тобто унікальних, рослин, а й зібрані зразки флори з усього світу. Але і в самому місті вражає кількість квітів, чагарників, дерев, особливо мімоз. На цьому курорті відпочиває не тільки тіло, а й погляд, милується краєвидами, акуратними будиночками, квітами, старовинними бастіонами і замками.

Тетяна Новосадова

Консультації по турам в Чорногорію

моб. +38 (050) 5414151

раб. +38 (0552) 440131

email: [email protected]

На семикілометровому променаді знайдеться маса ресторанів, магазинів і розваг на будь-який смак. Пляжі теж представлені в асортименті: природні галькові, насипні піщані і штучні платформи. Герцег Нові підійде для романтичного та сімейного відпочинку, для спокійного відпустки солідних пар. Тим більше що місцевий клімат вважається лікувальним. Недарма впритул до міста примикає лікувальний курорт Ігало з відмінною оздоровчою базою.

Славиться буйством рослинності і курорт Тіват. У місті і парках ростуть всілякі чагарники і квіти, багато пляжів оточені сосновими, оливковими і кипарисовими гаями. Самі пляжі Тівата в основному піщані. Вони дуже добре обладнані: в більшості місць Ви разом з традиційними пляжними ресторанчиками і барами знайдете також і душі, парковки, спортивні майданчики. Відпочинок в Тіват особливо сподобається тим, хто любить в післяполуденні години оглядати визначні пам'ятки. У них тут не бракує: це будови римського і візантійського періодів, численні церкви, краєзнавчий музей та художні галереї, фортеці та місця піратських стоянок. Привабливий курорт ще й тим, що поруч з ним знаходиться міжнародний аеропорт, і багато часу на дорогу не буде потрібно.

А пожити в самому справжньому середньовічному місті можна зупинившись в Которі. Завдяки своїм пам'яткам він внесений до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Старе місто не залишить байдужими любителів історії та старовини. Влітку на курорті проходять карнавал і різні фестивалі, які приваблюють безліч молоді, так само як і відмінний нічний клуб Maximus.

Будванськая рів'єра

Будва, безумовно, самий популярний чорногорський пляжний курорт. Якщо Ви молоді, активні та невтомні, то Вам неодмінно треба побувати тут. Уздовж променаду в Новій частині міста розташована незліченна кількість закладів, здатних задовольнити потреби найзавзятіших гурманів, шопоголіків і танцюристів диско. За духовними цінностями варто відправитися в Старе місто, адже Будва була заснована ще до нашої ери! Мальовничі вулички, стародавня цитадель, невелика церква і акуратні будиночки стануть приємним фоном для сімейних або романтичних прогулянок. Влітку в місті проводиться безліч музичних і театральних фестивалів.

Міські пляжі Будви в основному мелкогалечниє, включаючи знаменитий Слов'янський пляж. В околицях міста можна знайти затишні і невеликі піщані або кам'яні пляжі. Відпочиваючи в Будві, неможливо не відвідати острів Святого Миколи, на якому розкинулися три піщаних пляжу.

Для сімейного відпочинку з дітьми ідеально підійде курорт Бечічі. Перша перевага - це його пляж. Чи то крупно піщаний, то чи дуже дрібна галька, але точно такий, за яким приємно пройтися босоніж або навіть пробігтися назустріч хвилі. Пологе дно дозволяє дітям безпечно гратися у воді. Другий плюс - це велика кількість зелені, що насичує повітря киснем і створює приємну прохолоду. Додатковий плюс в тому, що спеціальний автопоїзд швидко доставить Вас в центр розваг Будви, якщо Ви захочете зануритися в круговорот жвавого курорту. Разом з розташованим неподалік містечком Рафаїлович, Бечічі славиться рибними ресторанами. За рахунок дійсно хороших готелів цей курорт приваблює любителів комфорту.

Унікальним у своєму роді місцем є невелике селище зі складною назвою Пржно. Він сховався від усього світу в затишній бухті, і це місце розташування ще більше показує його особливість. Вам не знайти більш гідного місця, якщо Ви мрієте про тихому відокремленому відпочинку на лоні чудової природи. Особливою затишній романтичною атмосферою оповитий курорт Петровац. Він теж знайшов своє місце в затишній бухті серед оливкових і соснових гаїв. На візитній картці курорту могли б красуватися венеціанська фортеця і дивовижна дрібна червона галька. Увечері з чарівних ресторанчиків ллються звуки чарівно-прекрасної музики, а тим, хто не спить ночами запалюють свої вогні дискотеки. Завдяки своєму південному положенню і захищеності від холодних вітрів, Петровац має дуже довгий по чорногорським мірками пляжний сезон - з квітня по листопад.

Два курорту Будванської рів'єри заслужено носять визначення «престижний». Це Милочер і Святий Стефан. Острів Святий Стефан Ви ймовірно не раз бачили на рекламних буклетах про Чорногорію. На невеликому кам'янистому острові, з'єднаному із сушею вузькою дамбою, всередині потужних міських стін розташований найбільший елітний курорт країни. На вуличках і в барах тут не складно зустріти якусь світову знаменитість. Відпочиваючих сюди приваблюють самітність, розкіш, спокій і дивовижний дрібногалечний пляж ніжного рожевого кольору. А одним із наймальовничіших місць Чорногорії вважається Милочер. Великий парк входив колись у володіння сербської королівської сім'ї. І навіть пляж тут - Королівський!

Бар - це велике портове місто зі своєю специфікою відпочинку. Навряд чи тут варто шукати тиші і самоти, зате можна знайти безліч магазинів з відмінним вибором італійського одягу та взуття, адже до Італії звідси рукою подати! Багатьом до душі припадуть піщані пляжі, багатовікові оливкові гаї і великі фруктові сади, архітектурні пам'ятники часів Османської імперії. Є в Барі приманка і для дайверів: недалеко від берега на морському дні покояться яхта короля Николи, австро-угорський есмінець і німецький крейсер, які можна оглянути при зануренні з аквалангом.

Найпівденніша точка

Слово «південь» у більшості асоціюється з жарким сонцем, величезним пісочним пляжем, теплим морем і запальними вечірками. І вірно! Все це повністю відноситься до курорту Ульцинь. Його величезний купальний сезон з квітня по листопад, маса нічних закладів, добре розвинена інфраструктура, абсолютно чисте повітря приваблюють сюди масу самих різних туристів: від молоді до сімейних пар з дітьми та людей в солідному віці. Для кожного на цьому курорті знайдеться своє зручне і комфортне місце. Особливу увагу зверніть на пляжі! Вони так і ваблять пройтися по пісочку або повалятися на ньому - так і треба зробити. Адже тутешній пісок, завдяки високому вмісту солей і йоду, має цілющий ефект. Особливо добре він допомагає лікуванню ревматизму і нервових захворювань. Любителі історії з задоволенням оглянуть Палату Венеція, палаци Балшича і руїни стародавнього Свача. Всім буде цікаво пройтися по колоритному східному базару.

Тепер Ви самі бачите, що в Чорногорії є курорти на будь-який смак, колір, гаманець, вік, інтерес і інші параметри. Наш менеджер, неодноразово здійснював туристичні та ознайомчі поїздки в Чорногорію, із задоволенням допоможе Вам визначитися з тим курортом, на якому Ваш відпочинок пройде просто чудово.

Телефонуйте швидше - адже кращі путівки розкуповуються першими!

Вже не терпиться підібрати собі тур в Чорногорію?

Заходьте в Тури в Чорногорія (наші рекомендовані тури) або Пошук туру (Для самостійного підбору) або

заповніть онлайн-заявку і менеджер сам зв'яжеться з Вами найближчим часом або ...

зателефонуйте (0552) 440131 або 050 5414151 і отримаєте консультацію прямо зараз!

Більше інформації про Чорногорії читайте тут.

Корисні статті про Чорногорії:

  1. 2 0 аргументів на користь подорожі в Чорногорію
  2. Коли і навіщо варто їхати в Чорногорію
  3. Як правильно вибрати готель в Чорногорію
  4. Як не зіпсувати відпочинок в Чорногорії

Курортні міста ...


Вже не терпиться підібрати собі тур в Чорногорію?

Новости