Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 тонких нюансів бронювання готелів на сайті booking.com, які вам потрібно знати

  1. 1. Оплата в готелі, а не на сайті
  2. 2. Дані вашої картки будете знати не тільки ви
  3. 3. Звертайте увагу на тариф
  4. 4. Ваші додаткові побажання - право готелю, а не його обов'язок
  5. 5. Без візи

Для багатьох туристів фрази "забронювати готель в інтернеті" і "забронювати готель на booking.com" - синоніми.

Сьогодні я хочу розповісти про деякі тонких нюансах про booking.com, які вам варто знати перед бронюванням.

1. Оплата в готелі, а не на сайті

Незважаючи на те, що ви вказуєте дані своєї кредитної картки при бронюванні, ніяких грошей від вас booking.com не отримує. Ви платите вже в готелі, а не при бронюванні. Ваша карта служить лише гарантією бронювання, повний розрахунок за проживання ви ведете вже по приїзду в готель.

Готель має право зробити так звану предавторізацію - тобто заблокувати на вашому рахунку гарантійну суму. Це означає, що гроші заморожуються до того моменту, як ви не розрахуєтеся з готелем в повному обсязі при заселенні. А після цього - розморожуються.

Варто врахувати, що іноді процес "розморожування" грошей може займати до 30 днів, а тому вам про всяк випадок варто мати подвійний запас коштів - для "заморозки" на картці і для оплати в готелі.

2. Дані вашої картки будете знати не тільки ви

booking.com використовує дані вашої карти тільки з однією метою - щоб передати їх в готель для предавторізаціі, про яку ми розповіли в першому пункті. Це означає, що всі дані, необхідні для списання грошей, потраплять в руки незнайомих вам осіб.

Як правило, з 5 * готелями проблем не виникає. А ось якщо ви бронюєте маловідому готель в такій країні, як, наприклад, Україна, ми рекомендуємо поставитися до цього факту дуже уважно. Адже зловмисник (наприклад, який звільнився адміністратор готелю), який отримав ваші дані, може використовувати їх для оплати послуг онлайн коли-завгодно. Такі випадки були.

Як мінімум, варто ввести обмеження на максимальну суму списання з вашої картки.

3. Звертайте увагу на тариф

Найчастіше ви можете бачити дві або навіть більше ціни на один і той же номер. В такому випадку уважно вивчіть правила бронювання для кожного з варіантів. Ймовірно, що в разі нижчої ціни не передбачений відмова від бронювання або відсутній харчування.

Крім того, існує достатня кількість спеціальних тарифів з певними обмеженнями: при бронюванні на вказану кількість ночей, тільки в особливий діапазон дат тощо.

Саме такими обмеженнями також може бути обумовлена ​​різниця в ціні в порівнянні з іншими системами бронювання.

4. Ваші додаткові побажання - право готелю, а не його обов'язок

Оскільки booking.com практично повністю автоматизована система, ваші додаткові побажання (наприклад, номер на верхньому поверсі або ранній заїзд) не будуть враховані при бронюванні. Це означає, що реагувати на них будуть співробітники готелю вже після підтвердження бронювання.

Це важливо, якщо ви бронюєте готель по вже ніколи не повернеться тарифу. Тобто якщо для вас важливий, припустимо, тип ліжок, а готель не зможе його надати, відмовитися від номера вже, ймовірно, буде не можна.

Ми рекомендуємо: вам зв'язуватися безпосередньо з готелем перед бронюванням і просити письмового підтвердження необхідних вам послуг.

5. Без візи

Дуже важливий момент - більшість європейських консульств не приймають в якості підтвердження статусу запрошуючої сторони (обов'язковий документ для візи) ваучер від booking.com (справедливості заради - і інших відомих систем бронювання теж). Це означає, що забронювавши готель на booking.com, ви не зможете отримати шенгенську візу в більшості випадків.

Якщо ви збираєтеся їхати в Європу, обов'язково уточніть, чи підійде для консульства бронювання "з інтернету", щоб убезпечити себе від втрат часу і грошей.

Якщо ви збираєтеся їхати в Європу, обов'язково уточніть, чи підійде для консульства бронювання з інтернету, щоб убезпечити себе від втрат часу і грошей


Вас може також зацікавити:

Швидкий пошук цін на тури в усіх напрямках →

Новости