Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Священну річку Ганг в Індії визнали живою істотою

Дві знакові для Індії річки - Ганг і Ямуна - були визнані «живими людськими істотами» і наділені правами згідно з рішенням Верховного суду штату Уттар-Прадеш

Дві знакові для Індії річки - Ганг і Ямуна - були визнані «живими людськими істотами» і наділені правами згідно з рішенням Верховного суду штату Уттар-Прадеш.

Розгляд почався після скарги одного жителя про захист власних інтересів, в якій він звинуватив уряди штатів Уттаракханд і Уттар-Прадеш в тому, що ті не вживають достатніх зусиль з охорони річок.


Суд постановив, що шкоди від забруднень, що наносяться річках, юридично можна порівняти з втратами для людини і викликає відповідні юридичні наслідки. Протягом трьох місяців буде створено Правління Гангу, а представляти інтереси річок будуть держсекретар і генпрокурор штату Уттаракханд.


Ганг і Ямуна сильно забруднені стічними водами, промисловими відходами і людським попелом, осідають після релігійних ритуалів. Крім того, в них проводять масові купання паломники, передає агентство «Сіньхуа» .


Для обґрунтування рішення суд послався на новозеландський приклад. Минулого тижня в Новій Зеландії річку Уонгануі, шановану корінним народом маорі, визнали юридичною особою.

Висновок подібних відносин з річкою чи не здається маорі незвичайним, адже у них навіть є приказка: «Я - річка, а ріка - це я».

Тепер у разі початку будь-якого судового розгляду Уонгануі офіційно представлятимуть двоє людей: один - від маорі, другий - від уряду Нової Зеландії. На створення правової бази для річки буде виділено $ 80 млн.

Новости