Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Замок Гамлета. Обговорення на LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

Кронборг (Kronborg) - замок Гамлета, поруч з містом Ельсінор на північно-східному краю острова Зеландія (Данія). У цьому місці ширина протоки Ересунн між Данією і Швецією становить всього 4 км, що надавало замку важливе військово-стратегічне значення протягом довгого часу. 30 листопада 2000 року Кронборг був включений в список об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, як один з найбільш значущих замків епохи Відродження в Північній Європі.

30 листопада 2000 року Кронборг був включений в список об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, як один з найбільш значущих замків епохи Відродження в Північній Європі

З 1785 по 1924 рік Кронборг (Kronborg) повністю перебував під управлінням датських військових. Однак останній солдат покинув фортецю лише в 1991 році, коли був розформований ельсінорскій гарнізон, який проіснував з 1425 року.

Замок Кронборг також широко відомий під ім'ям «Ельсінор», як місце дії п'єси «Гамлет» Вільяма Шекспіра. Вперше п'єса була поставлена ​​в самому замку лише в 1816 році до 200-річчя від дня смерті драматурга, а ролі в постановці виконували солдати гарнізону. З тих пір п'єса про найзнаменитішого данського принца виповнюється в замку регулярно.

Інший легендарний датський принц, Хольгер Данська, згідно з переказами, дрімає десь у глибині підвалів замку Кронборг і готовий прокинутися в будь-який момент, коли Данії загрожуватиме небезпека, щоб захистити рідну землю від ворога.

В даний час замок Кронборг є великим туристичним центром Данії. Щорічно його відвідують близько 200 тисяч чоловік. Для туристів відкриті зміцнення замку, численні кімнати і зали, королівські покої, підземні каземати, каплиця. У 2010 році також відкрився для відвідування Порохової будинок.

З 1915 року в замку розміщений Данська морський музей, який представляє історію датського флоту з часів Відродження до наших днів. Через кілька років планується переклад музею в нову будівлю, а вивільнені приміщення замку будуть використані для нових історичних експозицій.

По дорозі до замку встановлені скульптури Гамлета і Офелії, біля яких зазвичай фотографуються туристи. Вхід у двір замку безкоштовний, а в приміщення коштує близько 30 крон. Кожному туристу рекомендується поглянути на що зберігається в підземеллі статую Хольгера-Данський - легендарного короля-засновника Данії, який за датською народною легендою спить і знаходиться в заспокоєнні, до тих пір, поки його батьківщині не загрожує смертельна небезпека. А якщо станеться це, свідчить переказ, король прокинеться, підніметься зі свого крісла, щоб боротися за Данію, візьме свій меч і так вдарить по ворогу, що грім пролунає по всьому білому світу. Великий казкар Ганс Крістіан Андерсен стверджував, що Хольгер прославляє Данії завжди в різних обіч. За словами Андерсена він втілився і в великих творах драматурга Людвіга Хольберга, і скульптора Бертеля Торвальдсена і в працях астронома Тихо Браге.

У Кронборг знаходяться музей судноплавства і торгівлі, пропонується відвідати найцікавіші зали Лицарський і Купелль, а також Каземати. Замок Кронборг, будучи одним з найвідоміших замків Данії.

[Url] http://www.mirkrasiv.ru

Новости