Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Їдемо на фестиваль «Джаз Коктебель 2013»

Коли в Україну приходить осінь, а в Криму настає оксамитовий сезон, в Коктебель з'їжджаються шанувальники фестивалю джазу та етнічної музики «Джаз Коктебель» (Koktebel Jazz Festival), який вже на протязі 11 років збирає кращих музикантів в стилі Jazz з усього світу. З 12 по 15 вересня Коктебель перетвориться на столицю джазу, і якщо ви є шанувальником даного музичного напрямку, пропустити цю подію просто не можна! Коли в Україну приходить осінь, а в Криму настає оксамитовий сезон, в Коктебель з'їжджаються шанувальники фестивалю джазу та етнічної музики «Джаз Коктебель» (Koktebel Jazz Festival), який вже на протязі 11 років збирає кращих музикантів в стилі Jazz з усього світу

Усім шанувальникам джазової та альтернативної музики туристична компанія «Севен Тревел» всього за 145 євро (за курсом НБ РБ на день оплати) і 150 тисяч білоруських рублів пропонує відправитися на чорноморське узбережжя, щоб почути улюблених виконавців наживо або просто насолодитися музикою для душі.

Історія джаз-фестивалю бере свій початок в 2003 році, коли з ініціативи відомого російського тележурналіста Дмитра Кисельова і беззмінного керівника оргкомітету Лілії Млинарич був організований перший свято якісної і вільної музики. З роками концепція фестивалю допрацьовувалася і сьогодні тут можна почути не тільки джазову, а й музику інших стилів - реггі, фолк, рок і навіть панк, але неодмінно виконується тільки кращими представниками сцени. Однак джаз залишився провідним напрямком фестивалю, і сьогодні «Джаз Коктебель» займає гідне місце серед провідних джазових тусовок.

Як залу для глядачів - пляж, замість стелі - ясне небо. Зорові місця - шезлонги, лежаки, підстилки прямо на гальці. Глядачі - різного віку, серед них можна зустріти і хіпі, і бізнесменів, і політиків, і зірок шоу-бізнесу. Музиканти - повний інтернаціонал: представники України, Росії, Європи і США.

Музиканти - повний інтернаціонал: представники України, Росії, Європи і США

Фестивальні заходи проводяться на трьох сценах. Родзинка фестивалю - установка великої сцени на нудистському пляжі біля підніжжя пагорба Юнге, де у всьому царює свобода і невимушеність. Люди танцюють, купаються в морі, спілкуються, попиваючи чудове кримське вино. Увечері на «ню-джаз» проходять головні концерти, на яких виступають хедлайнери фестивалю - найбільш відомі музиканти. Головну сцену фестивалю Nu Jazz в 13 вересня розділять імпровізатор Нільс Петтер Мольвер, культовий Ерік Трюффаз, тріо Telepopmusik і Bonobo, який дає концерт в рамках гастрольного туру на підтримку свого нового альбому. Крім того, на ній виступлять Вадим Ейленкріг, Омар Пуенте, Дмитро Шуров та Pianoбой, Луї Франк, Montefiori Coctail, The HARDKISS та інші. 14 вересня, в рамках проекту "Нова британська музика", на сцені виступатимуть британські колективи: Submotion Orchestra, британський мультиінструменталіст і композитор Патрік Вульф, а ім'я третього учасника організатори фестивалю тримають у секреті. Вхід на майданчик платний, про покупку квитків слід подумати заздалегідь, під час фестивалю вони не продаються.

Вхід на майданчик платний, про покупку квитків слід подумати заздалегідь, під час фестивалю вони не продаються

Для любителів камерної музики, розрахованої на вузьке коло досвідчених слухачів, передбачена мала сцена на 200 місць, яку встановлюють на території будинку-музею Максиміліана Волошина. Близькість до будинку поета створює особливу і неповторну атмосферу. На джазової Волошинській сцені пройдуть програми куратора майданчика Олексія Когана і спеціальні виступи музикантів в форматі майстер-класів. Серед них Herbie's EXPLO 3000, Jacob Karlzon Trio Plaistow, David Helbock, Yuko Okamoto Quartet, Zoe Gilby. Вхід на Волошинську сцену тільки по квитках.

Вхід на Волошинську сцену тільки по квитках

На набережній Коктебеля знаходиться найбільш відвідувана сцена Open Stage. З її назви стає зрозуміла причина такої популярності: цей майданчик безкоштовна і відкрита для всіх бажаючих. Open Stage буде діяти днем, і призначена вона для авторської музики і молодих виконавців «поза форматом».

Open Stage буде діяти днем, і призначена вона для авторської музики і молодих виконавців «поза форматом»

Можливість відвідати великий музичний фестиваль і одночасно побачити найвідоміші пам'ятки Коктебеля щороку приваблює все більше туристів, що цінують культурний туризм в Україні та бажаючих поєднати відразу кілька захоплюючих способів відпочинку. Про очевидний успіх фестивалю «Джаз-Коктебель» свідчать переповнені готелі і відсутність вільних місць в приватному секторі.

Тому варто обов'язково скористатися вигідною пропозицією туристичної компанії «Севен Тревел» . Хоч раз побувавши на фестивалі «Джаз-Коктебель» і перейнявшись магічною атмосферою єдності і умиротворення, що панує тут, ви обов'язково захочете приїхати в Коктебель в наступному році.

Новости