Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На кордоні старого і нового

муніципальний будинок   - Ми знаходимося близько Муніципального будинку або на площі Республіки, яка є однією з найбільших і найкрасивіших площ Праги муніципальний будинок - Ми знаходимося близько Муніципального будинку або на площі Республіки, яка є однією з найбільших і найкрасивіших площ Праги. Її прикрашає муніципальний будинок і порохова вежа.

- Оля, ти знаєш, що на дорозі, де ми зараз з тобою стоїмо, проходив кордон між Старим і Новим містом.

- Зізнатися, я весь час думала, що це ближче до Влтаві, але, дійсно, Влтава знаходиться недалеко звідси.

- А ініціатором розширення меж Старого міста був прославлений король ...

- імператор Священної Римської імперії Карл 4.

муніципальний будинок   - Справа ми вже бачимо Нове місто муніципальний будинок - Справа ми вже бачимо Нове місто. Саме в 14 столітті і почалася його забудова. Цікаво те, що археологами були проведені розкопки і виявилося, що цей будинок мав романські основи. Але, про це трошки пізніше, а зараз пару слів про вежі, через яку веде шлях в Старе місто.

- У цій вежі така історія: вежа в позднеготическому стилі була побудована в 1475 році за проектом архітектора Матея Рейсека на місці воріт під назвою «Одрана», або обдерта. Вежа дуже гармонійно поєднується з пізньої будівництвом муніципального будинку, який з'явився тут в 1911 році. І коли будувалося сусідню будівлю банку, яке теж була побудована на початку 20 століття, то передбачалася зробити другий місток (перший з'єднує порохову вежу і муніципальний будинок) для доповнення ансамблю і гармонійно поєднати з будівлею банку. Цей проект був змінений, і тому стали говорити, що старовинна вежа воліла з'єднатися з культурою, а не з фінансами.

Порохова вежа   - А я хочу звернути вашу увагу на декор, яким була прикрашена вежа ще за часів Матея Рейсека Порохова вежа - А я хочу звернути вашу увагу на декор, яким була прикрашена вежа ще за часів Матея Рейсека.

- Після проведеної пуристические реставрації вежі Йозефом Моцкер, збереглося всього лише кілька настінних композицій. На першому ярусі знаходиться композиція з дівчиною і хлопцем, який їй пропонує мішок із золотом, а на західній стороні знаходиться зображення молодої дівчини, яка б'є по щоках хлопця.

- Так, він їй заглядає під спідницю. А зі східного боку ми бачимо короля Пршемисла Отакара 2. А ще я бачу цікаву скульптуру на розі, де жінка в чернечому вбранні виглядає в золоте дзеркало.

- Так, 15 століття-століття символів і алегорій.

Староміська площа   - Ну а ми повернемося до будинку, який нас зацікавив найбільше Староміська площа - Ну а ми повернемося до будинку, який нас зацікавив найбільше. На місці цього будинку, де сьогодні знаходиться недавно відкрив торговий центр, знаходився монастир церковного католицького ордена капуцинів, який був заснований в першій половині 15-го століття. Товариством «Архая» тут проводилися розкопки. Археологи спочатку думали, що до 14-го століття багате поселення купців колись концентрувалася біля Староміський площі, але розкопки показали, що на території побудованого Карлом 4 Нового міста, ще за 200 років до цього знаходилося поселення багатих купців з різних земель. Тут були знайдені залишки романського палацу і двох житлових будинків, а також золотий масивний перстень із зображенням античної богині Вікторії і написом на івриті. Це свідчить про те, що власником цього розкішного романського палацу був єврей. А на персні було написано «Мойсей - син царя Соломона».

- Потім цей монастир, який був побудований в кінці 15-го століття і згодом був зруйнований Йозефом 2. А в 1860 році тут було побудовано казарми в новороманском стилі. Але, на жаль, залишився відреставрований фасад, який сьогодні трохи по-чудернацьки виглядає з-за реклам і блискучих вогників, ну, а те, що залишилося від цієї споруди у внутрішньому інтер'єрі, ми зараз подивимося.

- Мені здається, що дуже непогано, коли з'єднується стара архітектура з новою архітектурою в стилі «хай-тек», де присутня скло і метал.

- обіграти дійсно цікаво. Виходить, що тут своєрідний внутрішній дворик, як ніби ми знаходимося на вулиці. І мені здається, що це одна з новітніх тенденцій з'єднувати старе з новим.

Новости