Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Воронцовський палац в Алупці - унікальний пам'ятник архітектури

  1. Історія: коротко про головне
  2. Наш час: що подивитися і скільки це коштує
  3. Як дістатися і де зупинитися
  4. Цікаві факти

Кримський Воронцовський палац - унікальна перлина світової архітектури XIX століття. Розташовується ця гордість Криму в мальовничому старовинному парку біля підніжжя знаменитої гори Ай-Петрі, що в Алупці. Кримський Воронцовський палац - унікальна перлина світової архітектури XIX століття

Побудований в епоху романтизму, Воронцовський палац, вражає і дивує всіх гостей своїми неперевершеними архітектурними формами, унікальним плануванням і стильовими рішеннями кожного з корпусів.

Історія: коротко про головне

Історія: коротко про головне

Свого часу, граф Воронцов захотів створити палац, який би об'єднував в собі мавританську архітектуру з шотландської та англійської готикою. Знавці хоча б елементарних основ архітектури розуміють, що важко навіть придумати більш неймовірну суміш стилів. Але знаменитому британському архітектору Едуарду Блору
вдалося втілити цю ідею. І не просто зробити, а зробити з неймовірним розмахом і елегантністю. Граф Воронцов, сам по собі, був людиною дуже енергійним. Його участь на всіх стадіях створення палацу було великим і дуже значущим. А тривав цей процес майже 20 років - з 1830-го по 1848-й р.

Наш час: що подивитися і скільки це коштує

Наш час: що подивитися і скільки це коштує

Починаючи з 1921-го року Воронцовський палац в Алупці відкриває двері для всіх поціновувачів прекрасного як музей. Там зберігаються унікальні колекції книг, картин, прикрас, посуду, меблів та ін. Складається він з 5-и корпусів, кожен з яких відкриває для глядачів свої неймовірно красиві зали, сходи, балкони, скульптури. Ще більшої розкоші і величі надає Воронцовському палацу місце, де він розташований. З усіх боків його оточують парки, площа яких разом становить більше 40 гектарів. Алеї, які ведуть до палацу прикрашають водоспади, озера, рідкісні екзотичні рослини. Ну а чудовий вид на гори і море чудесним чином завершує це унікальне місце.

Музей-палац працює в літній час щодня з 9:00 до 17:00. Вартість входу становить 40 грн, для школярів і студентів - 20 грн. Також можна скористатися послугами екскурсовода. Вартість обмовляється на місці з адміністраторами музея.Фотос'емка на території музею - 10 грн.

Як дістатися і де зупинитися

Як дістатися і де зупинитися

Як уже згадувалося раніше, диво архітектури Воронцовський палац, знаходиться в місті Алупка. Тому зупинитися ви можете в будь-який з готелів Алупки , Ціни в яких досить помірні, а сервіс - на високому рівні. Недалеко від Алупки (в 17 км) знаходиться популярний курортне місто Ялта. Тому, якщо ви зупинилися в готелі Ялти вам також не складе труднощів дістатися до Воронцовського палацу своїм транспортом або маршрутними автобусами. Кожні 20 хв. маршрутки №27 та №32 відправляються з Ялти до Алупки, зупинка на якій вам треба буде вийти - "Воронцовський (Алупкінський) палац". Якщо ж ви відправилися туди на автомобілі, з якою б сторони не в'їхали в місто, слідуючи вказівниками легко знайдете вивіску "Палац-музей", на Палацово шосе, 10. Це і є ваш пункт призначення.

Цікаві факти

Цікаві факти

Воронцовський палац цікавий ще й тим, що саме в ньому часто бував О. Пушкін. А причина його візитів полягала в тому, що він таємно зустрічався з дружиною графа Воронцова - графинею Єлизаветою Воронцової. Роман їх тривав недовго, так як утримати його в таємниці не вдалося. Скандал швидко облетіла всю округу, після чого граф Воронцов заслав О.Пушкіна в Придністров'ї, а потім домігся його звільнення з дипломатичної служби.

Існує думка, що якби не багаторазові висловлювання О.Пушкіна про скучности і пересічності графа Воронцова, його палац не став би таким багатогранним і багатим. Граф прийняв ці слова російського поета як виклик і, немов спростування їм, добудував і вдосконалив свій палац, який став унікальним торжеством архітектурного уяви того часу.


Новости