Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Воронцовський палац - перлина Алупки

Півострів Крим багатий своїми визначними пам'ятками Півострів Крим багатий своїми визначними пам'ятками. Багатьма з них Крим зобов'язаний Шагін-Гірея - кримського хана, який відрікся від свого трону. Завдяки цьому півострів став частиною Російської імперії. Російська знати відразу ж полюбила південний берег Криму. І дуже скоро в Криму стали з'являтися перші виноградники і незвичайної краси палаци і парки. Про один з унікальних палаців півострова і піде мова.

Таємничість Воронцовського палацу

Невелике місто Алупка на південному березі Криму полюбився туристам не тільки через краси і величі оточуючих його гір, чистоти бірюзового моря. Він приваблює туристів пишністю Воронцовського (Алупкінського) палацу.

Палац був побудований в XIX столітті військовим графом Воронцовим. Граф був людиною освіченою, обізнаним у новинках архітектури того часу, тому будівництво палацу було доручено Едварду Блору - найвідомішому архітекторові королівського двору Англії. Примітним є той факт, що всі люди, які брали участь у створенні усієї цієї пишноти, увічнені в історії. Мармурові плити, розташовані на стінах головного корпусу, містять прізвища, імена і назва спеціальності цих людей.

Алупкінський палац гармонійно поєднує в собі традиційні елементи архітектури різних країн. Тут можна побачити мінарети Мавританії, іспанську арку. Точною копією стережуть левів з гробниці Папи Римського Климента XII, є леви на верхніх щаблях Сходи левів. Будівлі західній частині і частина фасаду центрального корпусу побудовані в стилі Тюдорів.

Палац складається з двох веж, величезної бібліотеки, прекрасного зимового саду, літніх терас. Воронцовський палац включає в себе 150 кімнат, які вражають своєю величчю і розкішшю. У більшості кімнат - антикварні меблі, стіни прикрашають картини відомих художників. Зимовий сад прикрашають античні статуї.

Палац знаходиться на території парку, який закладали під час будівництва самого палацу Палац знаходиться на території парку, який закладали під час будівництва самого палацу. У парку - 200 видів рослин, привезених зі всього світу. Парк можна назвати казковим. Адже гроти, печери, гранітні брили і кратер погаслого вулкана переносять в казку. Весь цей незвичайний для гір ландшафт був придуманий і втілений в життя німецьким садівником Карлом Кебахом. У парку кожен зможе знайти для себе щось цікаве, не тільки дорослі, а й діти http://wildkids.biz .

Головною таємницею за все Алупкінського палацового ансамблю є те, що і в парку і в палаці - безліч таємних знаків і символів, характерних тільки масонської ложі. Відомо, що граф Воронцов належав до цього могутнього братерства.

Варто приїхати в Алупку для того, щоб опинитися в казці і спробувати відгадати бодай одну з таємниць парку і палацу.

Новости