Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Воронцовський палац, Крим - час роботи, вартість, екскурсії

  1. зміст:
  2. Воронцовський палац на карті Криму
  3. Історія Воронцовського палацу
  4. Екскурсія до Воронцовського палацу
  5. Воронцовський парк в Алупці
  6. Як дістатися до Воронцовського палацу

Чим знаменитий Воронцовський палац в Криму: екскурсія по залах палацу і Воронцовському парку в Алупці. Як дістатися до Воронцовського палацу.

зміст:

  1. Воронцовський палац на карті Криму
  2. Історія Воронцовського палацу
  3. Екскурсія до Воронцовського палацу
  4. Воронцовський парк в Алупці
  5. Як дістатися до Воронцовського палацу

Якщо ви вирішили відпочити в південній частині кримського півострова, то відвідайте Воронцовський палац. Повірте, ви не пошкодуєте! Це Пам'ятка з великої літери «Д». Багато людей вважають цю споруду справжнім рукотворним дивом. Важлива особливість Воронцовського палацу - це чудові башточки, зубці яких чимось схожі на вершини розташованої поруч гори Ай-Петрі .

Воронцовський палац на карті Криму

Розташований палац в містечку Алупка за адресою Дворцовое шосе, 10. Вже багато років Воронцовський палац вважається головною прикрасою цього курорту.

Історія Воронцовського палацу

Воронцовський палац зводився з 1828 по 1848 рік. Спочатку він був резиденцією графа Воронцова Михайла Сергійовича (генерал-губернатора Новоросійського краю). Автором даного проекту був призначений Едвард Блор - придворний архітектор англійської королеви Вікторії. Найбільшу частину палацу побудували оброчні кріпаки з Московської і Володимирської губернії.

У перші роки після будівлі споруда належала родині Воронцових. З приходом Радянської влади Воронцовський палац став державною власністю. На початку 20 століття споруда перетворилася на національний музей. Однак він пропрацював не дуже довго.

Велика Вітчизняна Війна внесла свої корективи в долю споруди. У страшні роки Воронцовський палац не раз піддавався руйнівним діям. І багато експонатів музею були втрачені і викрадені. Але, на щастя, в післявоєнні роки багато з них були повернуті до палацу.

Але, на щастя, в післявоєнні роки багато з них були повернуті до палацу

Панорама Воронцовського палацу, Крим

У другій половині 20 століття Воронцовський палац:

  • був резиденцією для англійської делегації;
  • використовувався як дача для державних осіб;
  • залучав людей заново відкрилися музеєм.

В даний час Воронцовський палац - важлива пам'ятка Криму , Відвідати яку варто абсолютно кожній людині. До речі, іноді споруду називають «Алупкінський палацово-парковий музей-заповідник».

Екскурсія до Воронцовського палацу

Розглянемо складові палацу, за якими проходять екскурсанти:

  • головний корпус;
  • Шуваловский корпус;
  • годинна і західна вежа;
  • зимовий сад;
  • палацовий дворик;
  • літня тераса;
  • Водограй.

До моря звернений південний фасад палацу. І виконаний він у мавританському стилі. Існує думка, що він нагадує іспанська палац «Альгамбра». Перед фасадом неможливо не помітити красиву «Левову терасу» - монументальну сходи, яку охороняють білокам'яні леви.

Західна частина Воронцовського палацу виконана в стилі Тюдорів. Архітектори його також називають «неоготичному» стилем.

Вежі Воронцовського палацу, Крим

Вежі Воронцовського палацу, Крим

Лев, який охороняє вхід до Воронцовського палацу

Усередині Воронцовського палацу 150 кімнат, в тому числі:

  • вестибюль;
  • велика їдальня;
  • бібліотека;
  • більярдна;
  • підсобні кімнати.

У приміщеннях є антикварні меблі, розкішні картини, античні статуї. На окрему увагу заслуговує посуд з кришталю, порцеляни і дорогоцінного каміння. Багато з предметів інтер'єру - це експонати музею. Поза всяким сумнівом, внутрішнє оздоблення Воронцовського палацу заслуговує великої уваги з боку місцевих жителів і туристів.

Воронцовський парк в Алупці

При палаці знаходиться чарівний парк, прогулянка в якому може доставити масу приємних вражень. Головне його прикраса - велика кількість рослин, наприклад, кипарисів. Всього налічується більше 200 видів чагарників і дерев. Важлива і примітна складова парку - це «гора» з діабазових брил сіро-зеленого кольору заввишки з чотириповерховий будинок. Спорудження носить характер - «Хаос».

Також в парку Воронцовського палацу можна побачити:

  • Чайний павільйон;
  • Лебедине озеро;
  • фонтан Марія;
  • водоспад Фрейшютц;
  • галявини - Сонячну, Платанове, Каштанову, Контрастну.

Як бачите, в парку при Воронцовському палаці дійсно є чим помилуватися. А сама споруда можна сміливо назвати «найважливішим архітектурним шедевром». Поспішайте відвідати цю пам'ятку, покваптеся спланувати незабутній відпочинок в Криму!

Як дістатися до Воронцовського палацу

Дістатися до Воронцовського палацу найпростіше з Ялти на маршрутному таксі номер 27 або 102 (ходять кожні 20-30 хвилин). Місце відправлення - автовокзал.

Зверніть увагу: вийти потрібно на передостанній зупинці «Воронцовський палац». Інакше проїдете на кінцеву «Автостанція Алупка», і доведеться підніматися вгору.

Вартість проїзду - 30 рублів.

Вартість проїзду - 30 рублів

Маршрут №102 (№27): Ялта - Воронцовський палац

Новости